Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • borivoj

    okrutno istinit retrogradni povijesni prikaz današnjeg hominidnog rezultata. ponekad se pitam jesmo li se uopće maknuli od čopora. jesmo. čovjek je jedina vrsta koja namjerno tamani i svoju vrstu i svoj okoliš.

    komentar sa BLOG.hr - > Stara teta @ Primakka

    avatar

    30.01.2016. (09:48)    -   -   -   -  

  • borivoj

    BEOGRAD - NAJVECE SKLADISTE NUKLEARNOG OTPADA U EVROPI!!

    Beograd -- Najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi, građeno po standardima EU, za nekoliko nedelja će biti otvoreno u Vinči. Čeka se trajna upotrebna dozvola.

    Prema rečima Radojice Pešića, direktor Javnog preduzeća Nuklearni objekti Srbije, skladište će zadovoljiti potrebe skladištenja radioaktivnog otpada sa teritorije Srbije u narednih nekoliko decenija. On je za B92 objasnio da će se tu skladištiti otpad koji je i do sada u Srbiji nastajao kao medicinski otpad, u industrijskoj proizvodnji i naučnim istraživanjima.
    Nukelarni objekti Srbije navode da se u postojećim skladištima nalazi oko 3000 kubnih metara radioaktivnog otpada, te da je zbog te i količine otpada koji nastaje svakodnevno završena izgradnja modernog i bezbednog skladišta, dovoljno velikog kapaciteta.
    "Planirano je da u to skladište bude premešten kompletan otpad iz postojećih skladišta, koja će potom biti demontirana. Na taj način će se sav radioaktivni otpad iz naše zemlje biti uskladišten bezbedno i sigurno na jednom mestu", saopštava to Javno preduzeće.
    "Kapacitet objekta je 8.500 buradi od 200 litara i 100 transportnih kontejnera u okviru bezbednog skladištenja radioaktivnog izvora", kaže direktor Radojica Pešić.
    Novo skladište neće služiti za odlaganje nuklearnog goriva jer je Srbija već otpremila nuklearno gorivo u Rusiju. Nadležni kažu i da novo skladište neće služiti za eventualno odlaganje radioaktivnog otpada koji nastaje u drugim državama, već isključivo za skladištenje radioaktivnog otpada, koji nastaje u našoj zemlji.
    Kako kažu u Nuklearnim objekitma Srbije, novo skladište će doprineti uspostavljanju međunarodnih standarda koje je propisala Međunarodna agencija za atomsku energiju.
    Pešić je za 2012. godinu najavio početak demontiranja dotrajalog skladišta otpada i njegovo prebacivanje u novo skladište inače kako navode prvi objekat u Vinči koji je završen "striktno po zakonskoj proceduri, od građevinske dozvole, zaključno sa upotrebnom, koja je dobijena pre mesec dana".
    Izgradnju ovog skladišta je počeo Institut u Vinči 2007, a od osnivanja NOS pre dve godine, to preduzeće je u potpunosti preuzelo taj posao.

    Na udaljenosti od samo 13km izgrađeno je najveće skladište nuklearnog otpada u Evropi. Pitanje je, koliko Srbija proizvodi nuklearnog otpada kada joj je potrebno najveće skladište u Evropi? Da li skladište napravljeno zbog otpada Srbije ili Evrope? Zbog čega smo dozvolili da postanemo najveće kanta nuklearnog otpada u Evropi, zbog čega "moramo" da čuvamo nuklearno đubre cele Evrope?

    Šta možemo očekivati u budućnosti za nas i našu decu? Podignimo svest i učinimo nešto! Pobunimo se i sprečimo da naša budućnost i budućnost naše dece budu ugrožene!

    Učinite nešto, za početak pošaljite ovaj mail na što više adresa! Nemojte ćutati pričajte, uputite neupućene, učinite nešto!

    avatar

    01.02.2016. (15:38)    -   -   -   -  

  • borivoj

    http://www.dnevno.hr/ekalendar/zanimljivosti-iz-povijesti/znate-li-da-su-h avaji-trebali-pripasti-hrvatskoj-110022

    RADILO SE O OBITELJI PORIJEKLOM S BRAČA+AAA-Znate li da su Havaji trebali pripasti Hrvatskoj?
    Autor: dr. sc. Emmett BrownSubota, 28. Prosinac 2013. u 04:16Vrlo je vjerojatno da bi bez revolucije i pripajanja otoka SAD tako Hrvat postao kraljem Havaja.

    Dominisi Gospodnetići su bili trgovačka obitelj iz Pučišća na Braču. Njeni pripadnici bili su mletački trgovci, a brojni su emigrirali i u SAD.

    John (Ivan) Dominis (rođen 1796., a umro 1846. godine) bio je jedan takav Hrvat koji je emigrirao iz Trsta u SAD nakon nemira i razaranja Napoleonskih ratova. Postao je trgovačkim kapetanom koji je često plovio između Sjeverne Američe (istočne obale) i Tihog oceana. Jedan od njegovih brodova čak se zvao po Havajima, Owhyhee (starija transkripcija imena).

    Imao je troje djece, dvije kćeri i jednog sina. Sin mu se zvao John Owen Dominis.

    Kada mu je sin imao tek pet godina, 1837. Dominis se preselio s obitelji iz New Yorka na Honolulu na Havajima. Kćeri su mu umrle mlade u Americi (gdje ih je ostavio da se školuju).

    Kralj Havaja Kamehameha III. Dominisima je dodijelio zemlju 1842., a John je nastavio ploviti kako bi zaradio za veliku kuću koju je gradio za obitelj. Tako je poginuo 1846. godine ploveći za Kinu gdje je htio kupiti namještaj.

    Netom dovršenu kuću Mary Dominis (udovica) morala je unajmljivati, a jedan od gostiju je ustanovio američko poslanstvo u njoj pa je kuća Dominisa kasnije postala rezidencija guvernera Havaja (ekvivalent predsjednika savezne države odnosno teritorija) –Washington Place – od 1918. do 2002. kada je postala povijesnim muzejem.

    Mladi John Owen Dominis, uz majku jedini preživjeli pripadnik tog ogranka obitelji, pohađao je školu u koju su išla i djeca havajskog plemstva. Tako se od malena sprijateljio s prinčevima i princezama. Kada je odrastao postao je trgovački službenik u San Franciscu i Honolulu, no 1856. uzet je u službu havajskoj kraljevskoj kući.

    Oženio je princezu Lydiu Kamaka’eha Paki, njegovu simpatiju još od dječačkih dana na dan 16. rujna 1862. godine. Njihov brak nije bio sretan jer je nije voljela Owenova majka (prezirala ju je zbog rase), a nisu mogli niti imati djece.

    S druge strane John Owen bio je vrlo uspješan zahvaljujući prijateljstvu s kraljemKamehamehom V. Već od 1863. bio je član užeg vijeća kralja, postao je plemićem, kraljevskim upraviteljem O’ahua (jednog od havajskih otoka), radio u obrazovanju, zdravstvu, imigraciji i drugim mjestima uprave.

    Njegova supruga postala je kraljica nakon smrti svog brata, kralja Kalakaue 20. siječnja 1891. pa je Dominis postao suprugom kraljice Havaja. Međutim, Dominis je umro svega 7 mjeseci kasnije, 27. kolovoza 1891. i pokopan je u kraljevskom mauzoleju Manua Ala.

    Dominisova supruga bila je posljednja kraljica Havaja jer je početkom 1893. izbila revolucija američkih imigranata koji su svrgnuli monarhiju, proglasili republiku i prijavili se za aneksaciju u SAD (što se i dogodilo 1898. godine).

    John Dominis imao je izvanbračnog sina s ženinom sluškinjom Mary Purdy Lamiki’Aimoku. Njegova žena je legitimizirala John Dominisa’Aimokua (rođenog 1883.) i posvojila ga kao svojega kada već nije mogla imati vlastite djece. Vrlo je vjerojatno da bi bez revolucije i pripajanja otoka SAD tako Hrvat postao kraljem Havaja.

    Nakon svrgavanja, nastavila je živjeti sa sinom u njihovoj kući. Po njenoj smrti kuća je i službeno postala rezidencija za teritorijalne guvernere Havaja.

    {|[nadanasnjidan]|}12-28{|[/nadanasnjidan]|}

    avatar

    01.02.2016. (15:40)    -   -   -   -  

  • borivoj

    Ovo pismo kruži netom, a šteta je što se ne vidi kome je bilo poslato...



    DELEGACIJA R. SRBIJE NA GENERALNOJ SKUPŠTINI UN





    Postovana gospodjo urednice,

    Zivim u Americi. u Njujorku. Dugo godina sam bio funkcioner Ujedinjenih Nacija. Sada sam penzioner. Pazljivo i redovno pratim zbivanja u nasoj zemlji Srbiji uglavnom preko Interneta (dnevna stampa, nedeljnici, RTS ...). Svakog leta provedemo po mesec do dva dana u Srbiji.

    Ovdasnja srpska dijaspora je upoznata sa teskom finansijsko-ekonomskom situacijom Srbije i merama koje sadasnja vlada preduzima ili ima nameru da preduzme zarad ustede budzetskih rashoda - smanjenje penzija, plata i sl.

    Ovih dana je bilo zasedanje Generalne skupstine Ujedinjenih nacija. U nasoj dijaspori se zna da je delegaciju Republike Srbije predvodio Predsednik Tomislav Nikolic kao i da je delegacija gospodina Nikolica odsela u Hotelu Star Wood na Lexington Aveniji. U tom hotelu je otselo 50, i slovima pedeset, clanova delegacije ukljucujuci Predsednika i njegovu suprugu Dragicu. Bilo je sedam clanova bezbednosti. Dvokrevetna soba u hotelu Star Wood kosta 600 do 800 Dolara na noc. Gospodja Dragica Nikolic je navodno dosla na konferenciju o autistickoj deci. Ona je predsednik tog zastitnog udruzenja u Srbiji. Sa njom je bila i njihova snaja koja je blagajnik tog udruzenja. Usput su isle i u kupovinu i to bas u radnju Victoria Secrets gde se prodaje ekskluzivni zenstveni donji ves. Apartrman hotela Star Wood u kojem je otsela porodica Nikolic kosta bar par hiljada dolara na noc.

    Istovremeno je drugi deo delegacije na celu sa gospodinom Ivicom Dacicem, Ministrom spoljnih poslova, otseo u hotelu Kimberli (50. ulica i Medison avenija). Njih je bilo, kazu, 20, i slovima dvadeset.

    Radi opsluzivanja sedamdesetoclane delegacije Republike Srbije angazovani su ne samo Stalna misija pri UN (sto je prirodno) vec i Generalni konzulat u Njujorku, Ambasada RS u Vasingtonu, generalni konzulati iz Cikaga i Kanade. Trebalo je obezbediti automobile, vozace, prevodioce, pratioce u setnji i kupovini, placanje racuna u restornima itd., itd.

    Pre neki dan je istim povodom (Gen. skupstna UN) u Njujorku boravio Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije, gospodin Sergerj Lavrov. Sa njim je doslo jos sedam saradnika (provereno u Stalnoj misiji Ruske Federacije pri UN). Jedan iz obezbedjenja, zamenik njegovog sefa kabineta, predstavnik za stampu i nekolicina strucnjaka - Ukrajina, Sirija i sl.

    Pitanje: Koliko je stotina i stotina hiljada Evra kostala ekskurzija sedamdesetoclane delegacije siromasne Republike Srbije u Njujork i koliko je tu penzija, plata ili doprinosa zrtvama nedavnih poplava otislo. Da li ti vasi/nasi lideri imaju obraza. Znaju li da STANU ?

    Sa postovanjem

    Dusan Dragic

    111 Harvard Drive

    Hartsdale, NY 120530

    U.S.A

    E-mail DDragic@aol.com

    Tel. 1-914-946 2606




    Ako je sve ovo i upola tačno, stvarno je žalosno !

    avatar

    02.02.2016. (10:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...