Komentari

durica.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


 • durica

  ako imate volje pokušajte se i vi poigrati i nacrtati svoje drvo,
  zanimljivo je vidjeti što ćete stvoriti.

  avatar

  27.01.2016. (22:47)    -   -   -   -  

 • GP

  "... nije uopće nalikovalo na brezu,
  izgledalo je više kao jedan
  maksimirski hrast
  ..."

  avatar

  28.01.2016. (01:05)    -   -   -   -  

 • durica

  GP,
  da, tako slično, samo malo mekše obojano i osjenčano, tako da je ispalo kao da je jedan dio debla tamniji, a drugi jako svijetli.
  probaj, fora je.
  možda ne moraš crtati, iako djeluje nekako terapeutski, ali i odabir modela za fotografiju bi bio zanimljiv.

  avatar

  28.01.2016. (06:24)    -   -   -   -  

 • Vollmond

  Baš lijepo.
  Dobrodošli kod Mirka !

  avatar

  28.01.2016. (09:24)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  Prošla sam to na jednoj od prvih radionica osviještavanja. Bilo mi je malo nelagodno kada sam vidjela svoj crtež jer nemam pojma crtati i crtež cure koja je završila umjetnost. Još sam se više šokirala kad smo "interpretirali" crteže jer nije stvar u umjetničkom dojmu, već u podsvijesti i očitavanju obrazaca kroz drvo, što si ti lijepo objasnila. Taj dan sam se upoznala malo žešće, a što je još bitnije, krenula prihvaćati i otpuštati, kreirati novu sebe. Hvala ti, ovo je super!

  avatar

  28.01.2016. (11:10)    -   -   -   -  

 • GP

  He he, Durice, znam... Nikako da nađem one krošnje koje su "meni po mjeri"... Ali sam zato u arhivi sada našao nešto od naše keramičarke Ljerke Njerš iz 2005. na njenoj fasadi... Može proć' u datoj temi...!

  avatar

  28.01.2016. (18:08)    -   -   -   -  

 • bellarte

  ..a di su dokazi?...sliku na vidjelo!...:)))

  avatar

  28.01.2016. (18:37)    -   -   -   -  

 • Mela

  Ja sam davno počela jedno drvo i nikad ga nisam završila. Što bi to značilo ?

  avatar

  28.01.2016. (20:12)    -   -   -   -  

 • dnevnikJR

  I ja sam kao i Mela prije par godina na post-it-u nacrtala jedno drvce i nisam ga završila..Fora je to...tko zna dal ima kakvo znacenje:-))

  avatar

  28.01.2016. (22:02)    -   -   -   -  

 • durica

  cilj ove radionice bio je upoznavanje s novim tehnikama u stvaranju slikovnice, poučavanju i poticanju i nas laika kako bi se odvažili na stvaranje i te vrste izražavanja s objašnjenjem da naša kompetencija leži u svakodnevnom kontaktu s dječjim interesima. osim slikovnice može poslužiti i za izradu različitih edukativnih materijala i poticaja.
  izrada portreta u obliku drva, zapravo je jedna aktivnost koja ima svrhu upoznavanja suradnika, jedan vid komunikacije kroz likovni izraz, ali i opuštanje, zabavu i poticanje na duhovitost u izrazu, tako sam, barem, ja to shvatila i doživjela.
  Mela,
  nisam sada postala stručnjak za tumačenje te vrste autoportreta, ali kroz ono što sam naučila rekla bih da imaš još jako puno toga za napraviti u vlastitom izražavanju i stvaranju.
  dnevnik,
  možeš sada samo malo promotriti to drvo, ovako kako je objašnjeno kroz deblo, korijen i krošnju, pa se prisjetiti što ti se sve događalo u to vrijeme kada si ga crtala i na taj način si protumačiti, naravno, ne treba to sve shvaćati jako ozbiljno, ali je zgodno gledati sebe kroz jedan takav vid izražaja.
  bellarte,
  crtež mi je ostao u ormaru zajedno s potvrdom o završenoj radionici, ali mogu ga fotkati, pa ću i njega staviti, nema problema, nisam se toga sjetila :).
  O-da,
  jako volim takve radionice na kojima puno toga novoga naučim i upoznam se s novim tehnikama za koje nisam znala niti da postoje, recimo, mi smo radile svilenim kolažem, to je jedan jako zanimljiva i zahvalna tehnika, taj kolaž je gotovo prozoran, no kada se spoji više nijansa iste boje dobi je se krasna bogata paleta s kojom se mogu napraviti čudesni oblici, a, zapravo, jednom, kada ovladaš samom tehnikom ne trebaš biti neki akademski obrazovan likovni umjetnik da bi se mogao time baviti, samo je potrebno malo mašte, volje i ideja. isto tako volim ovu vrstu vlastite samoanalize kroz neki vid umjetničkog izražavanja i stvaranja. jako mi je drago da sam odabrala polje u kojem nisam baš niti talentirana, a ni potkovana s puno znanja, jer sam naučila puno toga, a i upoznala se s novim trendovima u svijetu koji idu prema tome da što više eksperimentira, spaja nespojivo, na taj način se brišu neki zadani okviri, ali i potiče ljude kako bi se i sami ohrabrili prihvatiti nečega za što možda smatraju da im baš i ne leži. isto tako puno se upotrebljava u samim slikovnicama i dječji rad, što im daje neki poseban štih. sve to dalo mi je neki novi poticaj i za bavljenje sa svojim djetetom koje voli likovni izraz, ali i da se sama okušam u nekim novim projektima, tako sada s bratićem planiram raditi, prema njegovim crtežima lutkice koje ćemo pokušati animirati kao film, a i već dugo razmišljam o predstavama za djecu edukativnog sadržaja skupa s kolegicom koja je jako kreativna na mnogim poljima, samo ja sam kao i moje drvo, raspšena na sve strane, no uvijek nedorečena :).
  GP,
  meni to je jako lijepa i zanimljiva krošnja :)
  evo, ako smijem, pokušala bih je interpretirati kroz ono što su nas naučili:
  krošnja je bogata različitim oblicima i nijansama boja. dominira zelena, boja koja daje smiraj, oblici su obli, nema oštrih rubova, no nepravilnog su oblika, mene podsjećaju na oblake u boji koji plutaju nebom, prisutna je i plava, hladna boja, ali i crvena topla, kao i smeđa, dok je jedna strana tamnija ( ne znam da li je to sjena nastala fotkanjem ), kao da je jedna strana života tog drva malo zatvorenija, dok se s druge strane otvara prema svijetu, također ima naznaka i plodova, svi oblici su skloni promjeni, nisu strogi, već smipatično nakrivljeni svak na svoj način, individualni, što bih objasnila kao mnoštvo različitih interesa, deblo je ravno sa širokim korijenom koji predstavlja obitelj, prijatelje i bližnje, no, ima neke naznake kvrgica, kao da je život ipak ostavio na njemu traga, a i boje su na samom deblu svijete i tamne. sve skupa mene podsjeća na buket balona koji imaju tendenciju odletjeti prema nečem novom i neopoznatom.
  isto tako primjećujem kako krošnja nije strogo vezana za samo deblo,
  dakle, postoji jasan korijen, deblo, ali interesi kao da su skloni bježati na sve strane i ne žele biti potpuno vezani za samo jedan matični faktor. eto, nadam se da nisam pretjerala ili bila nepristojna, tako nekako sam ja to naučila i doživjela kroz ova tri predavanja koja sam prošla, osim same slikovnice koja je bila u fokusu, i koju smo, na kraju i same izradile, ali i pomoću grafički mogućnosti.
  Vollmond,
  ko zna kako bi izgledalo vaše drvo :)

  avatar

  29.01.2016. (00:35)    -   -   -   -  

 • Lastavica

  Obožavala sam crtati maslinu i uvijek bih nju izabrala...

  avatar

  29.01.2016. (08:48)    -   -   -   -  

 • durica

  Lastavice,
  maslina je krasno drvo,
  sada, interpretacija bi išla u onom smjeru kako ste odredili neka od likovnih rješenja.

  avatar

  29.01.2016. (09:36)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...