Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • annaboni

    Meni novost za plastiku u gradjevinarstvu!

    avatar

    27.01.2016. (23:31)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Anči, siguran sam da ti nije novost, samo nisi razmišljala na taj način. Siguran sam da znaš za PVC stolariju, za PVC oluke i gurle, za fasadnu izolaciju od stiropora i bezbroj drugih plastičnih dijelova. Čak se i čelične konstrukcije plastificiraju kako bi se zaštitile od korozije. Samo pogledaj oko sebe ili kad izađeš na ulicu. Sva ova energijska obnova kuća zasniva se na plastičnoj (stiropor) izolaciji. I da ne nabrajam. Danas se sve kanalizacijske cijevi izrađuju od PVC-a, a sve vodovodne cijevi od polietilena visoke gustoće, istog onog polietilena od kojeg se izrađuju tanke vrećice. Nema više pocinčanih cijevi. A siguran sam da si vidjela da je sva elektro instalacija provučena kroz plastične cijevi odnosno bužire, a i te električne žice izolirane su plastikom. Itd., itd.

    avatar

    27.01.2016. (23:55)    -   -   -   -  

  • Mela

    Ima li u laminatu plastike ? Pozdrav veliki.

    avatar

    28.01.2016. (15:01)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Mela - zavisi, većina onih koje sam ja do sada vidio su od iverice - dakle drvene piljevine prešane s ljepilom, a gornji dio prekriven furnirom, ali sve više i više se na tržištu pojavljuju plastični laminati koji su gotovo identični onim drvenima.

    avatar

    28.01.2016. (22:13)    -   -   -   -  

  • ranko rabačević

    Hvala Plastiku za ovaj tekst. Građevinarstvo je po potrošnji plastike na drugom mjestu, odmah iza ambalaže. Izvrsna vijest za hrvatsko općinstvo. Ukidaju se udruge i časopisi koji misle o plastici drugačije od vladajućih. Uskoro će Udruženje za plastiku i gumu pri HGK biti jedini izvor svih informacija o plastici. Dokazali su se kao najmoćniji predstavnici. Posebno na području obrane plastičnih vrećica, jer je Hrvatska jedina glasala protiv njihove zabrane. Što je pritom Plastik sa svojim portalom uz pomoć nekolicine zaljubljenika u plastične vrećice odlučujuće pridonio svojim portalom stvaranju takve atmosfere, to nije nitko priznao.

    avatar

    29.01.2016. (09:46)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Ranko - vremena se mijenjaju, mijenjaju se prioriteti, mijenjaju se ljudi. Dolaze nove generacije koje će, siguran sam, "zelenije" promišljati svijet oko sebe. A to "zelenije" znači više i odgovornije s plastikom. Možda će to mladi bolje. Treba im dati priliku.

    Na žalost sadašnje stanje svijesti zapadnog društva u potpunosti je usmjereno samo na interes i to materijalni. Ja se samo nadam da ćemo uspjeti mlađim kolegama dokazati da upravo njihov interes ostvaruje plastika - interes u širem smislu riječi, a ne samo čisti materijalni. A taj interes se očituje u primjenjivosti, praktičnosti, energijskoj učinkovitosti, čuvanju prirodnih resursa, iskoristivosti pa i ponovnoj, jednostavnosti, kvaliteti, zdravstvenoj ispravnosti jednom rječju ekološkoj prihvatljivosti - a sve to imaju plastika i plastični proizvodi. Samo malo više se mora poraditi na ljudskoj odgovornosti.

    Mi smo nekoliko puta uspjeli. "Došli smo na svoje" s PVC-om, s primjenom plastike u energijskoj obnovi kuća, i sad na kraju s vrećicama - može se ako se pametne glave slože. Vjerujem da će mlađi moći se složiti.

    A siguran sam da im tom prilikom i mi stojimo na raspolaganju.

    avatar

    29.01.2016. (22:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...