Komentari

maithreya.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • jelen

  Nadam se da ste osvojili Ham. Ja sam odradio danas jedan "rutinski" uspon na vrh Ivanščice, al opet išao sam jednim smjerom kojim nisam već desetak godina išao, pa je bilo dosta zanimljivo. Locirao sam usput manji špiljski objekt, to će trebati istražiti kad bude vremena... Išao sam danas sam i nisam ništa uslikao.
  Doći ću kasnije komentirati cijeli tekst, vidim da imaš više intrigantnih tema u ovom postu, al moram malo odrijemati, glavobolja i umor :-P

  avatar

  17.01.2016. (17:08)    -   -   -   -  

 • jelen

  Eto me natrag, nisam uspio zadrijemati :-(

  Za najbolji pregled planine može ti poslužiti ARKOD- preglednik.arkod.hr , na lijevoj strani biraš hoćeš orto-foto kartu (avionski snimak) ili topografsku kartu, povećaš si našu planinu i uživaš! Za početak ti je topografska karta prava stvar jer imaš sve nazive sela, potoka, planinaskih vrhova, sve kote i nadmorske visine itd. Mislim da ćeš se bez problema snaći i brzo steći dojam o položajima vrhova koje sam spominjao (Belige, Jelenska pećina, Batinska glava itd) Kad pohvataš gdje je što onda prebaciš na orto-foto da vidiš kako to mjesto izgleda iz ptičje perspektive.

  Također s lijeve strane makni kvačicu sa stavke "arkod" jer ti to ne treba, a samo smanjuje preglednost karte.

  O drugim temama:
  U birtije ne zalazim baš često, previše poznatih u malom mjestu, s kojima mi se neda čavrljati. Recimo dan pred Tri Kralja, ko za vraga uhvatili su nas na cesti, mene i frenda, neki znanci (znamo da su predani konzumenti trave) i eto ne možeš se nikamo izmaknuti neg ajde idemo u birc i onda sam se naslušao zbilja svakakvih gluposti, o kartanju za novac, o kockanju općenito, jedan od njih je vojnik i stalno se žali kakvo je to sranje jer već dugo je u vojsci i ne može napredovati do nekakvog višeg čina... a ja si sve mislim u sebi pa valjda ti kuže nadređeni da si je*eni hašoman možda zato ne napreduješ? Al ne možeš to čovjeku reći tim riječima nego se pretvarati da sve bajke koje valja imaju smisla... i tako prođe par sati :-O

  Da, pivnice su nešto drugo, samo treba se dosta toga poklopiti da čovjek dospije u pivnicu, u dobrom društvu :-P

  I odgovor na tvoje pitanje u subotu navečer radim definitivno to što veliš da idealisti i usamljenici rade (iako se ne osjećam dostojim ni jedne od tih uzvišenih kvalifikacija :-)
  Kad za nedjelju imam u planu planinarenje odem već u subotu prenoćiti u seosko pribježište, tamo uvijek imam što raditi do mraka, čak i u zimi, naložiti vatru, pa oko voćnjaka, iskopati kakvu grabu sa sadnju, preštihati nešto na vrtu itd. A onda mogu čitati do kasno navečer bez opasnosti od televizije ili interneta jer tamo ih nema :-))

  P.S. uskoro ću objaviti reportažu s Macelja i izvora Sutle, još malo fali da dovršim, valjda sutra ako ne još večeras.

  avatar

  17.01.2016. (18:43)    -   -   -   -  

 • Unusual suspect

  Premalo pivnica, previše ljudi!

  Nemaš se čega sramiti i nemaš razloga biti skroman - ti si usamljenik i idealist ;D
  Seosko pribježište? Što je to? It is a magical place of freedom and peace.

  p.s. - već sam vidio reportažu i odlična je :)
  Ima puno tih staza i opcija za koje ja uopće ne znam. Mi više zasad kročimo po konvencionalnim stazama, samo tu i tamo malo skrečući i mijenjajući uobičajene rute. Ovaj ARKOD će definitivno poslužiti!

  (pisao sam ti u ovdje da ti ne spammam tamo po tvojim komentarima jer vidim da si jako popularan pa da još ja ne radim dodatnu gužvu :P )

  avatar

  17.01.2016. (22:32)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...