Iako slabo trzam na E-brojeve u deklaraciji namirnica, poslije jednog opakog grčenja uslijed "slijednog korištenja" vode poslije kuhanja "suhog mesa", to mi rjeđe pada na pamet. Eto... Slutim zašto to "nije bilo napisano" u receptu.
11.01.2016. (00:24)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ni ja puno ne gledam te brojeve @GP-CB jer si ne možemo puno pomoć'... sve manje toga nam je zdravo i dobro, nažalost, pa su nam tako upitne i sve te vode, kore i šta sve ne... konkretno, po receptu se koristi ova voda od suhog, ali ne stoji, da se i raštika prokuha u istoj, na to sam mislila, pa mi sad, slijedom tvojih riječi, pada na pamet, kako bi se moglo koristiti vodu od raštike, a baciti ovu od mesa, jer sa 'trećom' vodom, direktno sa špine, ne bi to imalo ni gušta ni šušta :), mislim... inače, ja suho meso uvijek 'pofurim' - ubacim u vruću/kipuću vodu da odstoji, da se prohladi bar, pa ga u mlakoj dobro isperem, tako da mu ova od kuhanja dođe, na neki način, kao druga voda... da li zbog toga ili ne, mi nismo nikad imali problema, a znam je (is)koristiti... eto, skoro pa novi post u samo jednom komentaru :)))
11.01.2016. (09:33)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Točno tako, Kamena, meso-voda OUT, raštika-voda IN. No ima još bolje - iz nekog nepoznatog razloga dugo sam zanemarivao itekako realnu (uostalom i "proklamiranu"...) mogućnost (!) da se povrće kuha u milimetru (1 mm!) vode ako imaš Zepter ili nešto slično tome (s debelim dnom). Istina, malo je prtljavo jer se mora "paziti", tj. povremeno (2-3 puta) blago podlijevati... i održavati taj 1 mm, najbolje bijelim vinom dirito iz boce, i... sve skupa malo dulje traje, ali je na koncu sve iskoristivo. A okus? Neusporedivo bolji!
11.01.2016. (13:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lijepo o raštici koja se koristila i u starom Egiptu, a vjerojatno su je jeli i svi današnji stogodišnjaci na Mediteranu. Ja ću samo uz krumpir , peršin, mrkvu... i usput dobiti i dobru juhu uz vino i maslinovo.
11.01.2016. (13:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
annaboni
Odlično!
A di je drugi p'jat?
10.01.2016. (23:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
haha @Annaboni :) eno desno zeru, ali zato vidiš čašu :)
10.01.2016. (23:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
eeeee... poslin tolko toga šta san čuja o raštiki...
ovo ću sigurno napravit i prvi put provat... :))
baš ti fala :))
11.01.2016. (00:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Iako slabo trzam na E-brojeve u deklaraciji namirnica, poslije jednog opakog grčenja uslijed "slijednog korištenja" vode poslije kuhanja "suhog mesa", to mi rjeđe pada na pamet.
Eto... Slutim zašto to "nije bilo napisano" u receptu.
11.01.2016. (00:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ti-grica
kastradina? .... mmmm ... :-)))
11.01.2016. (07:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Obožavam raštiku, i sva jela s njom!
11.01.2016. (07:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
raštika... da, danas uživam u njoj...
osjetih njen divan okus prvi puta u Hercegovini... :)
11.01.2016. (08:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
ni ja puno ne gledam te brojeve @GP-CB jer si ne možemo puno pomoć'... sve manje toga nam je zdravo i dobro, nažalost, pa su nam tako upitne i sve te vode, kore i šta sve ne... konkretno, po receptu se koristi ova voda od suhog, ali ne stoji, da se i raštika prokuha u istoj, na to sam mislila, pa mi sad, slijedom tvojih riječi, pada na pamet, kako bi se moglo koristiti vodu od raštike, a baciti ovu od mesa, jer sa 'trećom' vodom, direktno sa špine, ne bi to imalo ni gušta ni šušta :), mislim... inače, ja suho meso uvijek 'pofurim' - ubacim u vruću/kipuću vodu da odstoji, da se prohladi bar, pa ga u mlakoj dobro isperem, tako da mu ova od kuhanja dođe, na neki način, kao druga voda... da li zbog toga ili ne, mi nismo nikad imali problema, a znam je (is)koristiti... eto, skoro pa novi post u samo jednom komentaru :)))
11.01.2016. (09:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
e, da @Ti-grica :) dobro si nadodala... kaštradina :)
11.01.2016. (09:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
i mi @Lastavica :) ali eto, smetnemo tako neka jela, pa ih se ne sjetimo skuhati i oho-ho vremena :)
11.01.2016. (09:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
nisi, nisi ti vrag @nisan EL DIABLO :) ja san kriva, pa san te priskočila, skužaj opet :)))... a s raštikon svakako ne'š falit :)
11.01.2016. (09:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
ne sumnjam, da ćeš guštati @Dinaja :)
11.01.2016. (09:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Točno tako, Kamena, meso-voda OUT, raštika-voda IN.
No ima još bolje - iz nekog nepoznatog razloga dugo sam zanemarivao itekako realnu (uostalom i "proklamiranu"...) mogućnost (!) da se povrće kuha u milimetru (1 mm!) vode ako imaš Zepter ili nešto slično tome (s debelim dnom). Istina, malo je prtljavo jer se mora "paziti", tj. povremeno (2-3 puta) blago podlijevati... i održavati taj 1 mm, najbolje bijelim vinom dirito iz boce, i... sve skupa malo dulje traje, ali je na koncu sve iskoristivo.
A okus? Neusporedivo bolji!
11.01.2016. (13:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Lijepo o raštici koja se koristila i u starom Egiptu, a vjerojatno su je jeli i svi današnji stogodišnjaci na Mediteranu. Ja ću samo uz krumpir , peršin, mrkvu... i usput dobiti i dobru juhu uz vino i maslinovo.
11.01.2016. (13:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GMD
E kako je nekada mater pravila raštiku, a tek japrak. Za prste polizati.
12.01.2016. (22:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...