Komentari

durica.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • durica

  U potpunosti dijelim tvoje mišljenje. Nisam ni za ni protiv. ali sam, također, protiv zabrane iz istih razloga. Moj jedinac je neželjena trudnoća. Mada je sve išlo u prilog tome da ga ne rodim (20 g, faks, nezaposlena, muž tek nešto stariji, svekrva koja je dobila slom živaca kad je čula da se želimo ženiti....) nisam mogla otići na taj abortus. Srećom. Jer poslije sam imala dva sponatana i svašta nešto i to 'neželjeno' dijete je ostalo jedinac i on je danas moja najveća sreća. Istina, faks nisam završila ali, nema te diplome....
  A što se tiče poslušati doktore ili ne...dobila sam uputnicu za bolnicu desetak dana prije poroda, svekrva me nagovorila da ne idem, da sam blizu bolnice za nedajbože, da je i inače sve u redu....poslušala sam ju, bilo je sve ok, no, danas, kad znam puno više i kad sam svašta čula i vidjela...ipak bih poslušala doktore. Ne znam šta bih napravila u slučaju, npr. tvoje mame (suncokretica 06.01.2016. 20:05)
  Bog zna zašto je tvoja mama donila takvu odluku... !?
  svak normalan bi bija posluša doktore na onakvu prognozu...
  Fala Bogu i anđelima koji su joj šapnili da tako odluči :)) (nisan EL DIABLO 06.01.2016. 20:30)
  suncokretica,
  u svakom slučaju smatram da je potrebna edukacija kao prevencija. naravno, uvijek je najbolje da ta edukacija kreće iz obitelji, no, ako već ne može biti tomu tako, barem da postoji neki kvalitetan program koji će djecu brzo, jasno i nedvosmisleno informirati o svemu potrebnom i to prije ulaska u bilo kakve seksualne aktivnosti.
  isto tako sam protiv abortusa kao kontracepcije, to, zaista, smatram potpuno nepotrebnim i jako neodgovornim, prvenstveno prema vlastitom tijelu, jer, abortus nije samo jako invanzivan postupak, već je i psihički zahtjevan za proživjet, što sam se nekoliko puta imala prilike uvjeriti provodeći vrijeme sa svojim prijateljicama nakon što su ga same napravile.
  slučaj moje mame i sestre i jedan jako neobičan i nesvakidašnji slučaj koji nije primjer nečega što se može uzimati zdravo za gotovo :)

  nisan,
  moja mama je uvijek bila jedna jako osjećajna, intuitivna, ali i malo luckasta, čaknuta, osebujna i otkačena osoba, izrazito svojeglava,
  a, što se tog slučaja tiče,
  ona je jednostavno toliko jako željela to dijete, tako jako, da nije mogla prihvatiti kako s djetetom nešto nije u redu, zapravo, željela ga je toliko da je čak prihvatila i to, ako ne bude sve u redu, jednostavno ga već voljela i nije ga mogla " ubiti ", kako je sama govorila:
  " ne mogu ga ubiti samo zato jer je bolesno, jednostavno ne mogu! ".
  takva je moja mama,
  a, na kraju je, ipak, sve dobro, Fala Bogu :) (Durica 06.01.2016. 22:09)
  čovječe,
  bag me u manje od sat vremena pojeo s obje liste.
  o, bagče, bagče, čime sam tebi stala na žulj, samo da mi je znat :D (Durica 06.01.2016. 23:56)
  ponedjeljak, 04.01.2016.

  avatar

  07.01.2016. (00:31)    -   -   -   -  

 • durica

  sori, ljudi,
  malo mi je glupav taj Bag :D,
  pa sam odlučila ponovo objaviti,
  vaše sam komentare kopipejstala,
  al, dole je stara objava s linkovima,
  jednostavno,
  ne volim da me se šikanira,
  pa ni jedan običan Bag :P

  avatar

  07.01.2016. (00:32)    -   -   -   -  

 • FreshCaYg

  Abortus je legalizirano ubistvo, to nitko ne može osporiti, ja bi recimo sve zagovaratelje istoga pitao da li bi voljeli da je isti napravljen nad njima ili nad bilo kim koga poznaju.

  I ja znam svjestan sam da bi se u slučaju zabrane opet vršili abortusi, kao što se vrše i druge protuzakonite radnje, zato bi ja eto molio da se protiv pljačke banaka borimo legalizacijom iste.

  Ne mislim da je zabrana dobro rješenje, nego edukacija, edukacija, edukacija, i to ne spolni odgoj kao takav nego edukacija o odgovornom ponašanju na svim razinama.

  Ne znam da li je itko svjestan da se u ovoj zemlji ograničava broj pokušaja umjetne oplodnje, za razliku od abortusa koji se tretira kao viroza.

  avatar

  07.01.2016. (01:00)    -   -   -   -  

 • durica

  Fresh,
  nisam sigurna kako bi trebala postupiti neka silovana djevojčica,
  i, da li je bolje roditi neželjeno dijete, pa ga dati na usvajanje, ili ne,
  no znam, ono što bih ja, ili, bolje rečeno, ne bih učinila.
  mene, zapravo, kopka to pitanje:
  " da li je ženino tijelo još uvijek samo njeno i kada nosi novi život u sebi? ", više, onako, filozofki - etičko, te, da li otac tog djeteta ima ikakva prava, kao što ih ima i žena, u smislu odlučivanja o vlastitom tijelu.
  isto tako,
  na primjeru moje majke, koju ovim putem nikako ne bih željela glorificirati, baš naprotiv, mogla je, tom svojom odlukom, dvoje djece ostaviti bez majke,
  da li je legitimno " ubiti " čovjeka samo zato što će se, možda, roditi bolestan?
  edukacija je temelj civiliziranog društva, naravno, no, prava, poštena i iskrena edukacija, a ne indoktrinacija.
  jednom kada vidiš otisak stopala abortusa, možda ti se perspektiva promijeni.
  osim edukacije, potrebno je i pravedno rasporediti dužnosti, te, koliko je god moguće, zaštiti taj sloj društva, kako bi imali i nešto više mogućnosti izbora,
  za to je potrebna potpora, infrastruktura, ali, prije svega dobra volja pretočiti sve te puste riječi u djela.

  avatar

  07.01.2016. (01:21)    -   -   -   -  

 • lion queen

  Mislim da bi mogućnost izbora trebala postojati do trenutka seksualnog čina, odnosno začeća. Dakle, postoji izbor u kojem žena ima pravo voditi računa o samo svom tijelu, jer ono tada to i jeste: samo njeno tijelo. Nakon toga, kada se život pokrene, tada je jedina ispravna mogućnost iznijeti život do kraja, pa što bude. Jer tada su u pitanju dva tijela, ne samo ženino, već i pravo čovjeka na svoj život. Nema apsolutno nikakvog dovoljno dobrog razloga da žena ne iznajmi svoje tijelo jednom budućem čovjeku, kojeg je uostalom i začela svojom seksualnom aktvnošću. Pa ako ga baš ne želi, neka mu naplati najamninu kasnije, ali neka ga iznese na svijet, a on će se kasnije već snaći. Jer se svatko snađe, na ovaj ili onaj način.
  Naravno, društvo bi moralo zbrinuti takve žene do rođenja. Omogućiti im nekakvu diskreciiju, ako im treba, ili im omogućiti udomljavanje djeteta, ili povećane prihode za uzdržavanje djeteta, ako je to bio razlog za abortus. Dakle, potrebno je sve moguće razloge za abortus svesti na minimum, stvoriti preduvjete da žena može posuditi svoje tijelo na 9 mjeseci drugom ljudskom biću, bez potrebe da ga u međuvremenu dokrajči, a također bi bilo dobro kada bi se zabranili droga i akohol do 25. godine života, pa bi takvih slučajeva bilo manje. Tj. treba raditi i na preventivi. Djeca su raspuštena i raskalašena, izvan svakog nadzora. Iako se zna da je prodaja alkohola maloljetnicima zabranjena, svejedno je sasvim normalno da škole vode djecu na izlete na kojima se sustavno loče, a da to nije sankcionirano.
  Oko održavanja života ima jako puno posla, no najvažniji je stvoriti svijest kod ljudi da je riječ o čovjeku u majčinoj utrobi, a ne nekakvom tumoru!

  avatar

  07.01.2016. (07:55)    -   -   -   -  

 • Nisa

  Prekomplesksna i preteška tema za samo tako jednostavno odgovoriti da li sam za ili protiv.Moji stavovi su podjeljeni,a pitanje je krajnje složeno
  Da li bih ga sama napravila? Vjerovatno ne
  Sam abortus ne bih kriminalizirala,ne bih osuđivala,ali svakako ne i reklamirala pogotovo ne kao kontracepcijsko sredstvo.
  Ukoliko majka ne osjeća radost u išćekivanju poroda,ako cijelu trudnoću nosi dijete koje joj je teret i problem kakav je kasniji psihički razvoj djeteta,koliko je stigmatizirano od društva i koje sve posljedice može nositi kroz život?
  Žena koja želi dijete, spremna je na neshvatljiva odricanja i patnju da bi to dijete mogla roditi.
  Žena koja dijete ne želi, također je spremna puno toga riskirati da bi prekinula neželjenu trudnoću.
  Stvar je u tome da mi kao društvo moramo "odrediti" početak života i zakone prema tome.
  A to je opet stvar ljudske interpretacije - vjernik će reći začeće, ateist će reći prvi samostalni udisaj.
  Jedino u što sam sigurna je da je potrebna edukacija,edukacija i edukacija

  avatar

  07.01.2016. (09:55)    -   -   -   -  

 • O-da životu!

  Joj, super, ti i muž ste kombinacija mene i muža, samo što sam ja ta koja nisam išla u crkvu, ali sam radom na sebi došla do molitve i ljubavi bez crkve. Abortus je teška tema, znam žene koje su ga napravile, uvijek se nekako vraćaju na temu što bi bilo...Valjda je moralo ispasti tako da sam neke čak i vozila u bolnicu pa sam to proživljavala s njima i rekla si da se nikada ne želim dovesti u tu situaciju tako da nema šanse da kontracepciju zamijenim abortusima. Igrom slučaja sam bila na tom odjelu jedan dan strugati polip s maternice (ista je procedura kao abortus, samo što ovo moje nisam platila) i ful sam se iznenadila jer te žene ne dobiju topli obrok, već marendu. Tražila sam ručak jer je vrijeme ručka, ležala sam u krevetu kao pacijentica, od jutra do poslijepodneva, ali nema ručka za nas, ne znam zašto. Abortus bi trebalo nekako regulirati zakonom, Zbog nesavjesnih parova i žena koje abortiraju puno puta, sve su žene tamo obilježene. Desi se, u menopauzi, desi se, mada se ne bi trebalo, ali ako se jednom desi, možda ne bi bilo loše sterilizirati se.
  Znam žene i koje neplanski rađaju po četvrti put jer su velike vjernice, ali za mene ni to nije normalno jer se dijete desi, što je malo blesavo za 21. stoljeće.
  I da, mene je mama rodila u 38. muža njegova u 42. Ja sam palčica uz to, a vidjela si me, izrasla sam u diva. :) Samo hrabro i s vjerom, Durice! :)

  avatar

  07.01.2016. (17:19)    -   -   -   -  

 • Zack

  Sviđa mi se ova ideja da otac odluči zadržati dijete ako gaajka ne želi. U tom slućaju ja bih to napravio. :)

  avatar

  08.01.2016. (01:17)    -   -   -   -  

 • durica

  Zak,
  meni nije jasno zašto barem ne postoji to pravo da te se pita, kao oca, želiš li ti, možda, zadržati dijete, jer, zar nije dijete i tvoja odgovornost,
  ne kužim :),
  i, znam da bi ti, ali i još neki muškarci, radije zadržali dijete, pa, makar ga morali i sami odgajati.

  avatar

  08.01.2016. (13:02)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...