Komentari

vajrapani.blog.hr

Dodaj komentar (29)

Marketing


  • Mariano Aureliano

    Vidio sam da si opet jednom top-blogger i odmah sam znao da je stigao novi post! :) Kako ide to s top-bloggerima, nikako da shvatim? Nedavno si također bio top blogger tijekom noći, kao i @pero u šaci nakratko, a onda kod sljedećeg osvježivanja stranice - nema više. Nego, strašna je ta brojka uništenih samostana diljem svijeta od strane raznih vlastodržaca i silnika! Imam osjećaj da bismo već bili sjajna prosvijetljena civilizacija da je ostalo neporušeno barem 25% od ukupnog broja porušenih manastira. Belzebub ima savršenu navigaciju: nepogrešivo njuši centre duhovne sile i kreće svojim kandžama na njih.

    avatar

    29.12.2015. (21:38)    -   -   -   -  

  • jelen

    Top blogeri nisu samo ona trojica koji su momentalno vidljivi na naslovnici, nego je to specijalna kasta koja je top sve vrijeme, svake sekunde, svakog dana iako ih ti ne vidiš... ;-)
    Najbolje da to zamisliš kao čopor brahmana koji čuče u grmlju, svako malo se netko od njih udostoji prošetati seoskim putom kako bi običan puk imao koristi od viđenja takve uzvišene pojave, no na putu ima mjesta za maksimalno trojicu brahmana odjedanput, dakle kad izađe četvrti onda onaj koji je izašao prvi mora se maknuti s puta natrag u grmlje, kad izađe peti onda i onaj koji je izašao drugi mora se maknuti u sjenu itd, to je ciklički proces kao i sve drugo. Nadam se da je sada jasnije :-D

    Slažem se da je brojka strašna, 20. stoljeće je donijelo veliku mržnju protiv duhovnosti koja se prelijeva i u 21. st. znamo kako je počeo i ovaj trenutni val zla koji i danas drma svijetom, počeo je simbolično rušenjem bamijanskih Buddha u Afganistanu u ožujku 2001. na samom početku novog milenija... No možda su takve stvari potrebne da se čovječanstvo trgne i krene u duhovnu mobilizaciju. Puno je uništeno više nego što se može prebrojati ali puno se i obnovilo u buddhističkim regijama Rusije, a također i u Mongoliji, puno je i novog sagrađeno, a što će biti na korist generacijama koje će tek doći... uništavačke sile su kratkog daha kad ozbiljno usporedimo s beskrajnom prosvijetljenom aktivnošću. Jednom kad uništavače odnese vlastita zla karma, svjesni ljudski um je u stanju sve vrlo brzo popraviti.

    avatar

    29.12.2015. (23:18)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    hahahahahaahahaaaa opis top blogera :))))))))))))))

    Idem sad čitati post.

    avatar

    30.12.2015. (13:56)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ne možeš se ne pitati koliko tisućljeća rata je potrebno čovjeku iskusiti da bi se istog, jednom za svagda, otarasio iz mentalnog sklopa kao moguće opcije djelovanja ikada?
    Koja to ideja može biti opravdanje za ubijanje?
    Kako je moguće da toliko dugo treba, zašto nikako da naučimo?

    Iskreno da ti reknem, suze mi došle.

    avatar

    30.12.2015. (14:18)    -   -   -   -  

  • airsoft pokret Plaćenici

    Zanimljiva priča koja samo još jednom potvrđuje neke stvari koje sam odavno zaključio. Prva od njih je da za ideale ginu budale, a druga je - svaka revolucija jede svoju djecu. U naravi je svakog sustava koji nije ustrojen do dolje prema gore, da asmilira različitost i uništava mulitikulturalnost. To će se i nama uskoro dogoditi u sklopu EUropstva... ;)

    avatar

    31.12.2015. (11:24)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Nadam se da opravdano izostaješ? :D

    avatar

    31.12.2015. (22:42)    -   -   -   -  

  • ShamanGB u ulozi glasnogo

    U ime Jelena javljam da opravdano izostaje zbog disbalansa ponajprije tehničke, a posljedično i duhovne prirode... Njegov povratak se očekuje početkom idućeg tjedna ako sve prođe u redu. Pred njim je dugi vikend i teška borba protiv sistema, korporacija i sebe samog.

    Do skorog čitanja,
    ShamanGB

    avatar

    01.01.2016. (11:39)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Već su postojala strahovanja da su ga oteli vanzemaljci... :)

    avatar

    01.01.2016. (16:18)    -   -   -   -  

  • glasnogovornik

    Evo jučer sam imao čast pričati s Jelenom...

    Na pitanje što da u njegovo ime poručim štovanom čitateljstvu ostao je u potpunosti zbunjen i bez riječi (bilo je zapravo nekoliko nesuvislih riječi koje nije pristojno iznositi na platformi blog.hr-a). Njegovo trenutno stanje svijesti bi se moglo na neki način objasniti vanzemaljskom otmicom pa ne bi nužno isključio niti tu mogućnost :)

    Inače njegova borba i dalje traje, a on odaje dojam osobe koja bi mogla uspjeti no bojim se da ne može sam :/ Apeliram na Vas vjerne komentatore i ostalo čitateljstvo jelenskog bloga da molite za njega i da mu pružate potporu u borbi. Ne znam niti sam da li bi imalo smisla napraviti Facebook stranicu potpore pa da skupljamo lajkove? Ne znam...

    Do skorog čitanja lijepi pozdrav,
    ShamanGB u ulozi glasnogovornika

    avatar

    02.01.2016. (11:50)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    hmmm.....pa, ukoliko je potrebno,Vi, glasnogovorniče, učinite sve što je u vašoj moći da osigurate adekvatnu potporu Jelenu, čak i ako to uključuje tako drastične mjere kao što je FB stranica....možda je blog potpore lakše izvediv? Mi, čitatelji i posjetitelji ćemo se sigurno odazvati!
    Kako bilo, sretno Jelenu!

    avatar

    02.01.2016. (13:50)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Oj, Jelena Je...ne, pogrešno, moram se sjetiti neke o jelenu.....hmm... Po šumi širom, bez staze, puta....ne, nije ni to.
    Ajoj, ima li koja o jelenu uopće?
    :)

    avatar

    05.01.2016. (08:19)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Ma nećeš vjerovati slučajnosti !!!!
    odem ,poslije ovog gore, kod @freshcajga (umjesto da se otkeljim od bloga) i tamo @suncokretica kaže točno ovu rečenicu:

    A gdje je tu 'trči jelen popolju, nosi papagaja....? :)))

    hihihihi :))))))))))))))))))))))))))))))

    avatar

    05.01.2016. (08:25)    -   -   -   -  

  • glasnogovornik

    Jelena i dalje nema... U zadnje vrijeme se sve više odaje "razuzdanom" asketskom životu pa čak i da može, ne bi htio pristupiti blogu. No neka štovano čitateljstvo ne brine, vratit će se on! Ako to netko zna, onda glasnogovornik zna :)

    Iz nedavnih razgovora s Njim shvatio sam da i dalje nije sasvim uravnotežen. Spominje protjerivanje nekih sitnih delikvenata na teritorij IS-a da ih snađe primjerena kazna, nasilne metode mu više nisu strane, povlačenje u planine, gerilska borba, prelazak na stranu Rusa i tako. Ne stignem sad tipkati o svim detaljima...

    avatar

    05.01.2016. (10:38)    -   -   -   -  

  • jelen

    Uvaženo čitateljstvo, duboko se ispričavam radi odsutnosti prouzročene tehničkim problemima (zakašnjela dostava novog modema) iako odgovornost tehnički gledano snosi pružatelj usluge koji se nije potrudio na vrijeme ispuniti svoju obavezu i ja osjećam odgovornost jer sam netragom nestao.
    P.S. što se tiče pojave tzv. glasnogovornika, ne brinite jer isti je danas "smijenjen" if you know what I mean hihihihi ;-)

    avatar

    05.01.2016. (17:29)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Manga: Amerikos korporacija, tvrtka kćer EUropski savez korporacija te na kraju igrokazni ples na špagi njenih filijala- nacionalnih vlada zemalja članica? Da su Staljin i Berija mogli to vidjeti rekli bi: pa nisu niti ti kapitalisti ništ bedastiji od nas! ;-)

    @glasnogovornik ShamanGB: :to su scenariji kakvi bi tebe veselili, to je jasno, ali bi ti rekli Amerikosi: no such luck! Podsjećaš me u svojim tiradama najviše na ovonedjeljnog gosta u NU2 Garija Kasparaova, to je ta shema- što se babi htilo, to joj se i snilo ;-))
    :-D

    @Coprnjica: ne obaziri se na komentare provokatora oportunista, staro je pravilo u šumi da kad nema jelena, jazavci kolo vode. A vidimo i u ovoj virualnoj šumi to pravilo se potvrdilo :-)

    avatar

    05.01.2016. (18:29)    -   -   -   -  

  • glasnogovornik

    Štovano čitateljstvo, ograđujem se od dezinformacija da sam "smijenjen"! Jelen se samo malo šali jer je on takav, vedra i šaljiva osoba :)

    Prava istina je dakle da sam svoju časnu funkciju obavljao odgovorno i sada se SAM povlačim jer nisam potreban. Kada osjetim potrebu, tj. kada osjetim da je Jelen odviše slab da sam vodi blog, tada ću mu drage volje i s neopisivim žarom nesebično pomagati :)

    Lijepi pozdrav svima,
    ShamanGB

    avatar

    05.01.2016. (18:54)    -   -   -   -  

  • jelen

    Lijepo od tebe ali bojim se da ljudima je teško bilo iz zbrke tvojih riječi razaznati fakte od fikcije. S takvim pomoćnikom ne trebaju mi niti diverzanti niti saboteri :-P

    avatar

    05.01.2016. (19:45)    -   -   -   -  

  • Unusual suspect

    Ah, dragi moj prijatelju! Ja sam pisao post za tebe, a ispalo da ga je pol ljudi s blog.hr-a vidjelo :D Uvijek dok dolazim na blog u biti idem prvo do tebe pa onda dalje. Čekam reportaže svakako.

    Sad sam u maloj žurbi, ali vidim da si spomenuo Staljina (od svega toga meni je to zapalo za oko) pa ću se vratiti i pročitati cijeli post.

    p.s. - zaobilaznica neće biti ništa. Jedino pada kiša pa bi moglo biti leda. Treba paziti kud se hoda! Da, i mene muči to pitanje: što dalje? kad jednom obiđemo sve okolne planine i planinice :O

    avatar

    05.01.2016. (20:09)    -   -   -   -  

  • jelen

    @Unusual suspect: pročitao sam tvoje članke na stranicama VAKUUMA, a onaj s dočekom NG u Pasarićevom domu sam proslijedio i @glasnogovorniku- ugodno smo se iznenadili kakva se elitna družina skupila te noći na vrhu jer mi smo bili pod dojmom da je doček gore obični birtijski dernek! Očigledno da se s promjenom domara u Pasarićevom domu krenula neka nova strujanja! Krenulo je na bolje. Svaka vam čast na odluci da Novu dočekate u probranom društvu na vrhu gore ;-)

    avatar

    05.01.2016. (20:25)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Sad se , naravno, očekuje reportaža o Novoj godini bez interneta i općenito, šest i pol (haha dobro da u satima nije izračunato, pravo ovisnički ;-) ) dana bez interneta, te o zanimljivim uvidima dobivenim kroz to vrijeme.
    P: 'I, kažite nam, je li istina da se bez svega, pa i bez interneta!?, može?'
    O:
    P.'čime ste se bavili za vrijeme krize? Jeste li bili nervozni ili ste se jednostavno opustili i zaboravili na virtualni svijet ?'
    O:
    P: 'ako ste voljni, slobodno nam opišite duhovne ili kakve druge uvide stečene kroz to dugo razdoblje mira i slobode'
    O:

    samo se šalim, ne osjećaj pritisak hehehe :)))))))
    :-P
    Nas je danas okovao led.
    Nadam se da uživaš u snježnim radostima!!! Konačno, a? :)

    avatar

    06.01.2016. (12:16)    -   -   -   -  

  • jelen

    Riješio sam odmah tvoj kviz jer reportažu o Novoj godini ne kanim pisati, najveća sreća u ovoj nestašici interneta je svakako u tome što sam propustio novogodišnje blogo-čestitarenje :-)

    P: 'I, kažite nam, je li istina da se bez svega, pa i bez interneta!?, može?'
    O: bez interneta se može, ako se želi moći, ako se ne želi moći onda se nađe načina da se ne bude bez interneta čak niti na jedan sat. Tako je i sa svime, da li možemo ili ne možemo rješavamo sami, jedino bez slobode nema ničega... Ali to su stvari koje će ljudima ovako ili onako postajati sve jasnije u vremenima koja dolaze.

    P.'čime ste se bavili za vrijeme krize? Jeste li bili nervozni ili ste se jednostavno opustili i zaboravili na virtualni svijet ?'
    O: kao i svaki drugi rez ovisnosti najgore je prvi dan, drugi dan već nije kao prvi, a dalje je sve lakše i nakon nekoliko dana već um izgradi novu matricu u kojoj ono s čime ne računa biva zamjenjeno drugim distrakcijama. Ne treba sumnjati u odlučnost i dovitljivost uma da izbjegne usmjerenje pozornosti na samoga sebe i zapetlja se u sve drugo.

    P: 'ako ste voljni, slobodno nam opišite duhovne ili kakve druge uvide stečene kroz to dugo razdoblje mira i slobode'
    O: pod ovim pitanjem odgovoriti ću i na prvu polovinu prethodnog pitanja (čime sam se bavio za vrijeme krize). Proučavao sam intenzivno zemljopisne karte ovog kraja i uvidio sam da na sve vrhove više od 700m na gori Ivanščici treba se popesti. Također sam se zainteresirao za potoke i naučio sam hrpu imena potoka za koje nisam imao pojma gdje izviru, kamo utječu itd. Osobito sam odlučan čim vrijeme dopusti poduzeti ekspediciju uz potočić Lopatek (od njegova ušća u potok Selnicu) uzvodno jer sam pronašao da prolazi interesantnim, a meni sasvim nepoznatim krajevima koji uključuju šumarke, livade, stari mlin i čak jedan dvorac.

    avatar

    06.01.2016. (13:01)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Zanimljiva priča, a žalosno je što je toliko ljudi, ne samo u Rusiji, bezrazložno deportirano. Sretno u Novoj!

    avatar

    06.01.2016. (18:15)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Vidim da se ovdje razvila vesela i razigrana prepiska. :) Ja sam cijelo vrijeme mislio da si ti zapravo taj @glasnogovornik, u smislu podvojene ličnosti, sve dok svijetu nisi obznanio da si bio bez modema. Tad mi se srušila cijela mentalna konstrukcija pa sam morao sve čitati ispočetka... :)) Coprnjica i dalje brije po sinkronicitetima pa evo i jednog s moje strane: kadgod negdje u gradu nabasam na veliki ulični sat, uvijek je cajger na cajgeru. To mi se događa toliko često da više nemam sumnje da se zaista radi o sinkriću. No, prestao sam odavno vjerovati da sinkrići nekaj znače. :))

    avatar

    06.01.2016. (22:34)    -   -   -   -  

  • jelen

    @gogoo: živio i tebi sve najbolje! Možda se u novoj sretnemo gdjekad na planini :-))

    @Mariano Aureliano: ne, "glasnogovornik" je jedan igrač malo jači koji je prekaljen u vatri i vodi, bilo bi na korist svima nama blogosfercima da se češće javlja... jedino što ne podnosi najbolje moje duhovite opaske :-))

    Super je to s cajgerom na cajgeru!
    Kod mene je uvijek cajger na zavoju, no ko što i veliš nema u tome ništa sudbonosno.

    avatar

    06.01.2016. (23:02)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelen i Mariano;
    hahaha, ja sam , za prvi Glasnogovornikov kometar mislila da je možda Marianov, da malo improvizira sa informacijama recimo haha, ali sam tu ideju kasnije odbacila.

    Nemate vi pojma dečki! :))
    To te duhovni pomagač čvrga iliti cima, to što dobivaš neslučajne cajgere na cajgerima..........
    A i nisam imala mira dok nisam onaj traktat napisala kod sebe u komentare, to je poruka vama, nevjernicima, a ja sad mirno mogu ići slikati sunce. :)))

    avatar

    07.01.2016. (09:47)    -   -   -   -  

učitavam...