Komentari

astrosailor22.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Bergaz

    Veliš tornjevi? Više njih?! Koliko? Jesu li nasuprotni ili...?
    a) Sifoni? [za kontrolirano odlijevanje nekog "viška vodostaja" u naplavno područje]

    avatar

    21.12.2015. (14:27)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    @GP-CB: ima ih par, nisu nasuprotni, uz rijeku, a jedan i usred rijeke.

    avatar

    21.12.2015. (14:48)    -   -   -   -  

  • lion queen

    predivna reportažica.. fotke krasne..
    odvajanje srca od tijela je izgleda bio običaj u to vrijeme, jer su i austrijska carska gospoda to isto sebi priređivala. meni je to pomalo brrrrr :))
    metro predivan.. volim svjetlost i blještavilo..

    avatar

    21.12.2015. (18:32)    -   -   -   -  

  • jelen

    Masakr poljskih časnika je bio jedan u dugom nizu genocidnih zločina sve u režiji Staljina i Berije, egzekucije zarobljenika, političkih neprijatelja i masovne deportacije neslavenskih naroda (koji su optuženi za kolaboraciju s okupatorom) no izvršitelj takvih "specijalnih" zadataka nije bila regularna sovjetska vojska (Crvena armija) nego tzv. vnutrenije vojski NKVD, a to su bile dvije sasvim odvojene strukture.

    Daj nekakav hint za tornjeve, da li služe za znanstveno praćenje nekakvih prirodnih fenomena ili imaju kakvu "prizemniju" i "praktičniju" svrhu? :-))

    avatar

    21.12.2015. (23:56)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    @jelen: hvala za dodatak. Ja ipak smatram i Crvenu armiju suodgovornom, oni su dali legitimitet NKVD. Što bi bio Mladić i slična bagra bez JNA? Što se tornjeva tiče, vidi http://www.warsawtour.pl/sites/default/files/repozytorium/broszury/en/vist ula_river_gb_2011.pdf , str.34. Riječ je o pumpama i filtrima za pitku vodu. Zanimljiva konstrukcija iz 1950-tih, poznata pod "Warsaw-type intake", kad se vodu skuplja iz korita rijeke drenažnim kanalima.

    avatar

    22.12.2015. (10:47)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Lijepo, još jedan putnik reporter.
    Jedino gledaj da ubuduće izbjegavaš slikati MOST-ove, zamjerit ćeš se ljubiteljima fotografija :-)!

    avatar

    22.12.2015. (20:15)    -   -   -   -  

  • astrosailor

    @sc: haha, opis "putnik reporter" mi odgovara onoliko koliko bi ovima koje smo spominjali na tvom blogu odgovarao opis "poštenjačina". Ja sam ti jedan od onih koje nije uopće trebalo uvjeravati da je drugdje bolje, mnogo bolje za moje mentalno zdravlje što se zarađivanja za život tiče. "Imate Hrvatsku!" moj je moto. Lijepa zemlja za makar mali odmor, ostalo...zaboravi. Prošlih desetak dana mi je dodalo par kila argumenata. A na milisekundu je djelovalo da se možda nešto popravlja. Samo na milisekundu.

    avatar

    22.12.2015. (22:09)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...