Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (59)

Marketing


  • bartimej croata

    Oh kako je dobro vratiti se svjetonazorskim pitanjima. Ovim odista kratkim postom želio sam ući u srž intelektualnog sukoba između kardinala Kaspera (kojeg podržava Papa) i kardinala koji su tradicionalisti na čijem čelu su afrički kardinali a koje podržava Papa emeritus Benedikt XVI.
    Ovdje ima nekoliko doktorata iz teologije pa molim ne prepisivati (haha).

    avatar

    08.12.2015. (23:31)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Asti, kolka (interpretativna) plahta. A ja se pitam kak su se nalupale tolke denominacije. Glede "bratske ljubavi", "sestra" me zove u krevet pa bum "Ilijadu" moral u nastavcima, sad sam na preskokce. Sutra bum prepisal da pumpa misli i mam bum doktor. Može? ;)

    Nego, ovaj Jakov okrenu sve što je uokrug dovatio. Šta ti je prirodni zakon, a? ;)

    avatar

    09.12.2015. (01:59)    -   -   -   -  

  • geomir

    @barti, da bi se ovi tvoji lancuni lakše pregledavali tribao bi da
    posebno označiš ( drukčija slova, ili boja slova ili sl.)
    ono šta citiraš (prepisuješ), a posebno ono ča vadiš iz svoje glave!

    Ovako ti nije pregledno i samo će @tigi sve detaljno i s pažnjom pročitati! :-))

    avatar

    09.12.2015. (11:10)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @geo
    već sam ti ja to pročitao
    ali kao što prorok niš ne mre napravit u svom selu, tak ni Barti na našem blugu..ha..ha
    a što se tiče "boldanja" moram to Bartiu pokazat, kad Blogi neće
    @blogi
    pripazi na komparative
    trockener!
    @barti
    znaš onaj; Skrati ribu!!!!

    avatar

    09.12.2015. (11:23)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigi, "suši" je idiotarija sa sirovom ribom. A veš mi se baš suši. Čija je to kaotična "genijalnost"?

    @barti
    "Opašite bedra istinom obucite oklop pravednosti"
    "Postavlja se pitanje, zašto baš bedra opasati istinom."
    ... "Po meni, odgovor se sam nameće."

    Zato jer oružje standardno na bedru visi i u mnogim jezicima se "oko bedra opasuje", a Istina bi trebala bit taj mač, općenito i sveukupno, a ne fragmentirano na neke "bludne" asocijacije. Kad episkopu Nadbedrenik privezuju da mu o boku visi kažu mu isto: "Opaši svoj mač oko bedara ... itd.". Tolko si u transu da bi i kod Snjeguljice detektirao samo sex&blud ;))

    avatar

    09.12.2015. (18:17)    -   -   -   -  

  • tignarius

    da da
    kosa crta
    mokra kosa
    kosa za košenje
    ajd Blogi ne razmeći se "bedrima"
    litle red rooster

    avatar

    09.12.2015. (19:56)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigi, vidi se da si "dotepenec" ;)), kajkavci navek vele "suhlji" i "najsuhlji", "japance" kaj donesu "suši" niko ne razme i mam moraju pitat boravišnu dozvolu :))

    avatar

    09.12.2015. (20:20)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @geo hvala na sugestiji, bit će bolje drugi put.
    @tigi, pusti @blogia. On ne shvaća da je čovjek grješan i da njegova grješnost potječe od ranjavanja duše istočnim grijehom u momentu dok tek stvorena duša ugleda Boga. Bedro je samo simbol gdje se stvar počela 'kotrljati'. Kod Eve dakako.
    Dakle treba početi od priznanja da smo grješni i da ne možemo biti pravedni, jer pravednost znači savršenost. Tu savršenost postignemo kajanjem u ispovjedaonici gdje Gospodin preuzima na sebe naše grijehe, odnosno uništava naše grijehe zaslugom svoje Muke na križu. Naravno sve je to u srazmjeru sa savršenošću samog pokajanja. Ali je tu najbitnija bit božanstva Kristova koje je u očima Oca jedino dostatno da nam omogući povratak Ocu. Zauzimanje Krista tj Boga za nas ima snagu umilostiviti Oca da nam da povlasticu da opet postanemo djeca Božja.
    Ovdje treba napomenuti (naročito @blogiu) da ima veze njegova intervencija, ali jednostavno forma pisma mi nije dopuštala da i to ubacim u tekst. Ionako je sve skupa ispalo preopširno. Skratio sam koliko sam mogao. Biblija, a osobito Otkrivenje spominje mač, spominje Njega koji nosi oštri dvosjekli mač (Otkr 2,12). To je mač Riječi. Dvosjekli je jer je oštrica okrenuta i prema onome tko propovjeda ali i prema propovjedniku Evanđelja. Taj mač nas usmjerava prema Kristu.

    avatar

    10.12.2015. (00:10)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogi, ovo o Jakovu sam ostavio za peto i šesto poglavlje Pisma, ali neću to objaviti na blogu, barem mislim da nije zgodno jer me nitko neće shvatiti. To ostavljam da se proučava sljedećih dvjesto godina, za one koji budu htjeli kupiti knjigu.

    avatar

    10.12.2015. (00:17)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    "Istočni grijeh" iliti "nasljedni" je privaga koju Židovi, autori originala s jabukom (koja to nije), ne priznaju. I kaj sad? ;)

    avatar

    10.12.2015. (00:43)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Doći će vrijeme kad će Židovi to shatiti i prihvatiti. To je navješteno već u knjigama Starog zavjeta. Rajčica je relevantnija od jabuke, to je samo simbolčić koji na žalost ne kuži većina kršćana (svih denominacija). To bi prije mogli skužiti istočnjaci. Neću sad gubit vrijeme na to. To sam ti jednom objasnio ali si zaboravio.

    avatar

    10.12.2015. (01:22)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Nego, jesi čul da su izgleda našli razlog homoseksualizma? Nije gen, već regulativni markeri koji šaltanjem i isključivanjem gena reguliraju spolno specifično ponašanje i nagonsku preferenciju. Kod začeća se majčini i očevi specifični markeri poništavaju i stvaraju novi, no neki put nekaj ostane i od mame (kaj voli muške) se prenese na sina, a od oca (kaj voli puce) na kćer. A time i preferencija, već u embriju. To regulira i cijeli "dugin spektar" naklonosti, u svakoj generaciji iznova (nije klasično nasljeđe) u određenom procentu. Mislim, homići su ti opsesija, pa da si u tijeku ... ;)

    avatar

    10.12.2015. (01:23)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Blogi u procentu!!!
    šta misliš zašto se ti markeri tako "ponašaju"
    možda im DNA DNK NKVD daje "naredbe"
    ajd molim te
    iziđi iz tog uzročno-posljedičnog kruga

    avatar

    10.12.2015. (16:51)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @tigić, ovdje je slučaj mimo etablirane "naredbe". Ko što je meni uletio (dojč i programerski) "procent", mimo "postotka" ;) . Navek nekaj nede 100 %, nema perfekcije. Slučajnost stvara nove kombinacije. I u tzv. genetskom kodu ("naredbi"). Brojnost vrsti je odstupanje od već etabliranih "naredbi" koje su isto nastale, kako? Pa mimo! ;))

    avatar

    10.12.2015. (18:38)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @tigi rekao si mu ključnu stvar- zašto se ti markeri tako 'ponašaju'.
    Inače markere sam spomenuo u Pismu. To ćeš vidjet kad 'zaljepim još veću 'plahtu' od ove u ovom postu.
    Markerima se prenose moralni ili nemoralni stavovi roditelja u odnosu na Boga (između ostalog) što se prenese na embrij. Dakle nekiput, ali rijetko, u embriju kod razvoja mozga dolazi do krivih preferencija. To je u slučaju koji se kod odraslih homoseksualaca odrazi kao isključiva homoseksualna sklonost. To sam opširno opisao i objavit ću to.

    avatar

    10.12.2015. (18:47)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Tvoje je hokuspokus-ezoterika, ovo drugo zdumaju ozbiljniji ;)
    Markeri tu niš ne prenose, već neponišteni marker oca preferenciju prema pucama (to nije negativno svojstvo) dalje šalta kod kćeri. Trebao se stvorit novi marker, a nije. Slučaj, koja se procentualno prirodno javlja i ponavlja unutar jedne generacije, kod životinja isto. Nema veze s ćiribućiriba, evolucija se stalno negdje pretipka, padne u gulaš paprika, već je paprikaš. Isto dobro šmeka, ko crna il plava ;))

    avatar

    10.12.2015. (20:38)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ti si zaostao u 18 stoljeće. Već su u 19 stoljeću filozofi razglabali o jačini i proporcionalnosti odnosa spolne ljubavi i razmnožavanja vrste kod životinja. Besmisleno je ubacivati životinje u priču o spolnoj ljudskoj ljubavi. Što podrazumjeva heterogenost inače se ne bi zvala -spolna ljubav.
    Što je životinja na nižem stupnju (neki insekti) to je i spolno razmnožavanje manje ili čak skroz izostaje. Dakle razmnožavanje je bespolno. Što se više penjemo na ljestvici životinjskog svijeta sve je manje razmnožavanje a sve je izraženija prisutnost spolnog nagona. Kod riba je ogromno razmnožavanje, bez prisutnosti spolnog nagona jer se oplođivanje vrši van tijela ženke. Na sljedećem stupnju kod vodozemaca i gmizavaca razmnožavanje nema toliki značaj iako biblija rabi izraz -vrve-.
    Kod ptica je razmnožavanje puno manje, a spolna privlačnost je puno veća. Kod sisara je spolni nagon veoma jak, pa je razmnožavanje najmanje. Kod čovjeka je razmnožavanje najmanje, a intenzitet spolnih odnosa je najjači, a postojanost odnosa je slična kao u ptica, dok je intenzitet strasti kao u sisara. Kod čovjeka je čak moguće i potpuno otsustvo rađanja uz maksimalnu spolnu ljubav, tj spolnu privlačnost. Istina je da se ljudi ne rađaju, pardon ne začinju sa spolnim devijacijama tj genetika ne sudjeluje u 'stvaranju' homoseksualne privlačnosti onda je za pretpostaviti da je Bog isključio neke evolucijske (po mišljenju materijalista) faktore koji prenose markerima tj epigenetikom neke spolne devijacije kroz generacije. Epigenetikom se prenose devijacije na način kako sam opisao u Definiciji geneze homoseksualizma. Hahahaha sad mi pade napamet da sam to trebao nazvati Definicija epigeneze homoseksualizma. Šalim se.
    Prisutnošću zlih sila (palih anđela) na epigenetski način može biti 'zaražena' i životinja. Uvjeren sam da se i pas može 'natjerati' u homoseksualizam ako mu je vlasnik izraziti farizej ili bogomrzac. To je epigenetski prijenos na drugu 'vrstu' pomoću markera. Sjećaš se da je jednom Bandić izjavio da on nema ništa protiv homoseksualaca jer mu je pas homoseksualac.
    PS Nemam pojma ima li Milanović psa :)) Eno ga danas je Bandiću dao samo 200 milijuna (dio će otići za zoološki vrt). Hoćeš ić u zoološki?

    avatar

    11.12.2015. (01:35)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Upravo zalutali marker ruši tvoju pseudo"teoriju". Mimo plana! ;)
    To ti je ko kad fulaš rupu i veliš "varietas delectat". :))))

    avatar

    11.12.2015. (01:55)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    I marker, rekli smo, niš ne "prenosi", on nije gen već šalter. Ovaj ne može niš prenosit kroz generacije jer je neprenosiva specifičnost jedinke (nestane kod začeća), već slučajno "zapne". U svakoj generaciji time nastala varijacija nema veze sa generacijom prije ni poslije, već iznova slučajem nastaje.

    avatar

    11.12.2015. (02:43)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @blogi
    ti si stalno u varijeteu?
    već smo "apsolvirali" ono; jel val il čestica jel Bohr il Einstein
    jel slučajno il određeno
    il je sve odjednom!!!!

    avatar

    11.12.2015. (22:41)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Apsolviraj ti prvo to pravo, ha ha ;)
    Ak je zlo u dobro u jednom - briši đavla ... il kog već - jedno dosta ;))
    Odi se sa Spinozom dobro nalit ;)
    Eno NASA i Google predstavili kvantni komp.

    avatar

    11.12.2015. (23:46)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ma to se znanstvenicima samo pričinjava da je slučajno. Inače sve si dobro rekao o markerima osim što se slučajno 'prišaltaju' genima. Ništa nije slučajno. Inače ipak smatram (ovo će homiće obradovati) da se dosta toga prenese i genima npr laši i teži oblici deficita muževnosti ili ženstvenosti. I to se prenosi kroz generacije. Sve ono što biblija govori o ovoj temi je istinito, a znanstvenici će to vremenom potvrđivati. U zadnjih 200 god. došlo je zaglupljivanja znanstvenika radi marksizma i utilitarizma, pa otud nesnalaženje.
    Najznačajnije otkriće tisućljeća je na pomolu. Njemci otkrili kako se proizvodi energija fuzijom.

    avatar

    12.12.2015. (00:07)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    I fuzija je "bomba", al kvantni komp je, ak se dalje razvije, značajniji.
    To bi bio "mozak" kojem je fuzija ko riješit "2x2". Što povlači gomilu nezamislivih rješenja i spoznaja - put ka umjetnoj inteligenciji superirnoj
    sumi sve ljudske. Taj može sam sebe programirat. Većini još nije jasno kakav je to skok, a možda i tresak ;) . Čovjek je zmislil auto brži od nogu, avion da poleti, komunikaciju da ga se čuje i vidi na Marsu kad vikne - sad je na redu super-mozak.

    Pa naravno da znanstvu ne pada na pamet mislit u skučeno-zadanim okvirima religija, ko ti na pr.. Kakvo bi to bilo znanstvo?

    avatar

    12.12.2015. (01:49)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Eh, da: Potvrdio si da smo svi samo varijacija na "temu". Ja na pr. lijep i stasat, ti na pr. ... interesantan ;))
    Nasljedno se prenosi, al kombinacija je matematički slučajna - random! :)

    avatar

    12.12.2015. (02:38)    -   -   -   -  

  • tignarius

    @blogi
    fuzija je imanentna katoličanstvu
    a fisija pseudo"znanosti"
    i ne diraj mi u stas...ha..ha
    (ispod stotke sam)

    avatar

    12.12.2015. (13:49)    -   -   -   -  

učitavam...