Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Vrtlog_

    la

    avatar

    25.11.2015. (19:01)    -   -   -   -  

  • jelen

    Zna se za koga je Erdogan! Ali to kod nas nikoga ne zanima, uzalud trošiti riječi, mi smo danas na margini margine i po informiranosti i po mogućnosti izbora uloge Hrvatske u cijelom tom natovsko-islamističkom ratu protiv Sirije i Rusije.
    Također nitko od zapadnih "saveznika" nije izrazio sućut Ruskoj Federaciji!
    Navodno da su jednog od pilota ubili Turkmeni (Erdoganovi antiassadovski puleni) dok se spuštao padobranom. Drugi je spašen.
    Od sad će ruski bombarderi ići u akcije u pratnji lovaca to je dobra vijest, tako da ne vjerujem da će se ovo više ponoviti. Kukavice napadaju samo kad je sigurno.

    avatar

    25.11.2015. (19:54)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Ma da, Turci su ovo potegli toliko očito nakaradno da je to prefiše ofirno (providno). Al ko što reko, nije to Turska, to je akcija zapada da Rusiju malo 'nauči pameti'. Al ne bi reka da će Rusi odustat, zapravo, neće odustat. Bilo kako bilo, i mene raduje da će Rusija pojačat svoje akcije u Siriji, iako opet, svjestan san da je kojin slučajen Rusija jača od SAD-a, vjerovatno bi sad se nada nekoj Američkoj intervenciji da obori Rusku dominaciju i hegemoniju na bliskom istoku. Nema pozitivaca, al eto, daj šta daš u momentu. :)

    A za Hrvatsku, ma da, Hrvatska je minorna zemlja, kao i Srbija i BiH. Da smo uspili ostat Jugoslavija, što nismo jer smo budale i nacionalisti, bili bi nekakav faktor pa bi nešto i mogli minjat. Ovako smo ništa i tako nan i triba, zapadnjački vazali koji od zapada nikakve koristi nemaju. Srbija bar pokušava balansirat između zapada i Rusije, iako opet na levelu običnih ljudi, i to se dešava zbog toga što su nacionalisti. Jebiga, malo toga dobrog se more nać i u ljudima i u politici. :)

    avatar

    25.11.2015. (20:05)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ne velim da su Rusi ultimativni pozitivci, ali relativni svakako jesu. Ovo rušenje aviona (najvjerojatnije unutar Sirije) je toliko jadno i prozirno da ako sad konačno nisu sve maske pale onda ne znam kad će. Amerikosi su htjeli "svoju" sunitsku prosaudijsku Siriju sa svim njenim resursima te još kao most prema Saudijskoj Arabiji za izvoz i njihovog plina. Ostaviti će opet uništenu zemlju zaposjednutu teroristima kao što su napravili i u Iraku, a naravno da je i sudbina Afganistana ista. Dok postoji Assad postoji i alternativa za Siriju- alternativa sudbini da postane tek još jedan Irak ili Afganistan. Samo naivne budale na Zapadu valjda misle da će to nakon Asada postati liberalno-demokratsko društvo, a oni koji kuže igru znaju dobro da neće ali nije im niti važno. Ako je ikada imalo smisla micati Asada to vrijeme je davno prošlo. Moglo se je prije tri godine, čak su i Rusi bili za tranziciji ali Amerikosi su rekli ne hvala, mi bi ipak radije još malo nastavili naoružavati islamiste! Što više reći o tome.

    avatar

    25.11.2015. (20:32)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    A Rusi jesu bili za tranziciju? Jel moš nać neki link da mi daš, u vezi toga? Ne da ti ne virujen, nego inače dosta raspravljan po netu i naučija san da je bitno da iman source za neku tvrdnju. U pravu si, sad je Assad jedini koji more dat kakvu takvu stabilnost. Iako ja se slažen da je neka vrsta federacije najbolja, zapravo ili još bilje, bilo bi idealno kad bi Kurdi mogli dobit svoju državu u Iraku i Siriji, il još kad bi je mogli uvezat. Al to Turci ne daju, zato su se i uključili u sukob, da spriječe uvezivanje Kurdskih teritorija.

    avatar

    26.11.2015. (17:41)    -   -   -   -  

  • jelen

    Ma nije to nikakva tajna, to je mainstream vijest koja je bila po svim medijima samo trebaš tražiti članke iz 2012. g. to je sve prije nastanka isila. Samo što je cijela stvar pala u zaborav na par godina dok se nije razmahao isis, a Putin se uključio u akciju sad je opet ta stara vijest dobila na važnosti- prvenstveno kao brutalan primjer licemjera Zapada.
    Politički moment koji nato nije dopustio da se iskoristi nego je nastavio upumpavati oružje u kojekakve "pobunjenike"
    Ja sam ti nabrzinu izguglao par članaka al ponavljam još jednom toga imaš stvarno u svim mainstream medijima jednako kao i u alternativnim jednostavno to je općepoznati fakt koji niti NATO niti UN ne negiraju da se zbio, druga stvar je što u današnjim okolnostima kad je prošla baba s kolačima više se o tome ne govori.

    http://www.nato.hr/rusija-je-otvorena-za-odlazak-asada

    http://vijesti.hrt.h r/173958/ruski-veleposlanik-asad-je-spreman-otici

    http://www.telegram.hr/pol itika-kriminal/rusija-je-jos-2012-imala-plan-za-rusenje-asada-no-zapad-je-t o-potpuno-ignorirao/

    http://www.index.hr/vijesti/clanak/otkriveno-assad-je-m ogao-pasti-2012-no-zapad-se-nije-slozio/841966.aspx

    http://www.advance.hr/vi jesti/rjesenje-je-postojalo-200-000-ljudi-nije-trebalo-umrijeti-milijuni-ni su-trebali-postati-izbjeglice-nobelovac-martti-ahtisaari-otkriva-kako-je-za pad-odbacio-prijedlog-za-elegantnim-odlaskom-assada-2012-i-time-uzrokovao-n ajvecu-tragediju-naseg-doba/

    avatar

    26.11.2015. (21:38)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    Fala, dobro su mi došli ovi linkovi. :) A advance je vrh al neman pretplatu jebiga, moraću se pretplatit.

    avatar

    04.12.2015. (20:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...