Znaš kako je nastala pizza?? Siromašan kraj oko Napulja . Nisu imali novaca kupiti tanjure, pa su žene počele ih praviti od testa. Na njih su stavljale što se našlo u kući... Malo po malo, pizza je postala sve raznovrsnija i prepoznatljiva u svijetu...
21.11.2015. (15:08)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Grad je stvarno predivan, već duuže vrijeme ga imam u popisu za posjetiti :) Mecabg, ja sam čula drugačiju priču :D neki vladar je zatražio da mu se napravi jelo koje će predstavljati Italiju, tako da je na tijesto stavio bosiljak, pome i mozzarelu (zeleno, bijelo, crveno)
21.11.2015. (15:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Vidim... dobile ste neku second-hand (ili second-teeth) pizzu! Ili je to u ime poreza (jedna šesnaestina) ili su imali prethodnu kontrolnu degustaciju na šanku? Uvrnuto! ;-)
21.11.2015. (15:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica, al eto, guglajući teorije o nastanku pizze došla sam do zaključka da svi imaju svoju teoriju :D bilo kako bilo, bitnije mi je jest pizzu nego razglabat o nastanku
21.11.2015. (15:34)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Hvala što si me ponovo provela kroz dio Rima, želim se još makar jednom vratiti u svibnju kada su Španjolske stepenice pune cvijeća. Zanimljivo je kako je pozza izvorno jelo izuzetno siromašnih seljaka juga u koju nisi čak ni sir stavljali nego samo paradajz, postala svjetski poznato jelo.
21.11.2015. (15:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Inspektor u Štefovom podrumu primijeti kotao za pečenje rakije i kaže: - Morate platiti porez za proizvodnju rakije. - Ali ja taj kotao uopće ne koristim! - Nema veze. ako imate napravu za proizvodnju računa se da je koristite. .- A mogu li ja onda dobiti dječji doplatak? - Ali vi nemate djece? - Nema veze ako imam napravu za proizvodnju.
21.11.2015. (16:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra, na Španjolske stepenice neću te voditi, jer su baš počeli restauraciju. Fontana di Trevi je završena pred naš dolazak. A mnoga stara siromaška jela postala su poznati svjetski specijaliteti.
21.11.2015. (16:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tijesto za pizzu se diže,nije sladoled,ali kesten pire je u frizeru,da mi je još samo Rim tu negdje :)) Ovo ljeto sam imala u planu turu preko Rima,ali kako to već biva planovi su se izjalovili,pa sam se zadovoljila i Venecijom :) Dogodine skoro,pa sigurno Lijepa reportaža Lastavice :)
21.11.2015. (17:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Znaš kako je nastala pizza??
Siromašan kraj oko Napulja .
Nisu imali novaca kupiti tanjure, pa su žene počele ih praviti od testa. Na njih su stavljale što se našlo u kući...
Malo po malo, pizza je postala sve raznovrsnija i prepoznatljiva u svijetu...
21.11.2015. (15:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Mecabg, ima logike. Izum im je zaista inovativan.
21.11.2015. (15:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
My style and travel :)
Grad je stvarno predivan, već duuže vrijeme ga imam u popisu za posjetiti :)
Mecabg, ja sam čula drugačiju priču :D neki vladar je zatražio da mu se napravi jelo koje će predstavljati Italiju, tako da je na tijesto stavio bosiljak, pome i mozzarelu (zeleno, bijelo, crveno)
21.11.2015. (15:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
exRegina
Ne želim svesti Rim na pizzu i sladoled, ali ne bi bilo loše, baš ovog trena :)
21.11.2015. (15:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
My style and travel :), moguće je i da je ta verzija točna.
21.11.2015. (15:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
ExRegina, što fali pizzi i sladoledu? Rim se upoznaje beskonačnim
pješačenjima, a za to treba energija.
21.11.2015. (15:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Vidim... dobile ste neku second-hand (ili second-teeth) pizzu!
Ili je to u ime poreza (jedna šesnaestina) ili su imali prethodnu kontrolnu degustaciju na šanku?
Uvrnuto!
;-)
21.11.2015. (15:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
My style and travel :)
Lastavica, al eto, guglajući teorije o nastanku pizze došla sam do zaključka da svi imaju svoju teoriju :D bilo kako bilo, bitnije mi je jest pizzu nego razglabat o nastanku
21.11.2015. (15:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
GP-CB, nismo, nego smo bile gladne i počele jesti prije
slikanja, pa je zakrpale za fotku :)
21.11.2015. (15:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
My style and travel :), ti si moj čovjek :)
Nismo ni razmišljale o teorijama, uživale smo u perfektnoj pizzi :)
21.11.2015. (15:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
Hvala što si me ponovo provela kroz dio Rima, želim se još makar jednom vratiti u svibnju kada su Španjolske stepenice pune cvijeća. Zanimljivo je kako je pozza izvorno jelo izuzetno siromašnih seljaka juga u koju nisi čak ni sir stavljali nego samo paradajz, postala svjetski poznato jelo.
21.11.2015. (15:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Proglasi
Inspektor u Štefovom podrumu primijeti kotao za pečenje rakije i kaže:
- Morate platiti porez za proizvodnju rakije.
- Ali ja taj kotao uopće ne koristim!
- Nema veze. ako imate napravu za proizvodnju računa se da je koristite.
.- A mogu li ja onda dobiti dječji doplatak?
- Ali vi nemate djece?
- Nema veze ako imam napravu za proizvodnju.
21.11.2015. (16:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Demetra, na Španjolske stepenice neću te voditi, jer su baš počeli restauraciju. Fontana di Trevi je završena pred naš dolazak.
A mnoga stara siromaška jela postala su poznati svjetski specijaliteti.
21.11.2015. (16:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Proglasi, dobar si :)
21.11.2015. (16:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Tijesto za pizzu se diže,nije sladoled,ali kesten pire je u frizeru,da mi je još samo Rim tu negdje :))
Ovo ljeto sam imala u planu turu preko Rima,ali kako to već biva planovi su se izjalovili,pa sam se zadovoljila i Venecijom :)
Dogodine skoro,pa sigurno
Lijepa reportaža Lastavice :)
21.11.2015. (17:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Evora
Vječni grad, to bi bila moja mjera. ;)
Samo se šalim i uživam sa tobom. :-)
21.11.2015. (17:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Nisa, da se dogovorimo, dogodine ja idem u Veneciju, a ti u Rim!
21.11.2015. (17:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Evora, a što bi bila šala? Tko ne voli večni grad?
21.11.2015. (17:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Dogovoreno ;)
21.11.2015. (17:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ti sad razgledaj plan za Rim, Nisa, a mogla bi ti malo čavrljati o
Veneciji, ne sjećam se da si to radila ili si radila dok nisam bila tu.
21.11.2015. (17:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
hehe....i oni imali Tita ;)))....bravoooo....uživaj :)))
21.11.2015. (18:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Nisan EL DIABLO, imali, nije naš Tito bio jedini u povijesti.
Uživala sam, duša mi ostala u Rimu, vratila bih se...
21.11.2015. (18:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Eh da, nema više druga Tita, a sjećanja tako živa ;)
21.11.2015. (19:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Mogu li bit malo ljubomoran?
21.11.2015. (20:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
NF
sladoled sam, zanimljivo, propustio onda u rimu, nisam bio u fazi slatkog, šteta, jer najbolji sladoled jedem ucentru beča u talijanskoj slastičarni.
21.11.2015. (22:37) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...