Komentari

gtaradi.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Euro

    natpis iz Auschwitza..

    avatar

    16.11.2015. (15:46)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Slične teme dotakla se na svom blogu i @Modesti. Razvila se razmjena mišljenja ne velika po broju sudionika nego po duljini teksta. U jedno od svojih komentara, na komentar jedne blogerice, odgovorio sam i ovo:

    Pišeš: „Tebi ne smeta gotovo jednako fundamentalistički globalni pokret protiv svake osim propisane umjetnosti?“
    Vidim upitnik na kraju rečenice. Da li to znači da se ti pitaš da li meni ne smeta „fundamentalistički globalni pokret protiv svake osim propisane umjetnosti“ ili pak misliš da mi smeta.

    Meni ne smeta nikakav pokret koji se drži jednog od mojih mudroslova: „Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali ga nitko silom nema pravo nametati drugom!“

    A fundamentalistički pokret, a pogotovo ako je k tome globalni, po definiciji se protivi ne samo propisanoj umjetnosti, nego se protivi bilo čemu što nije u skladu s njegovim fundamentalizmom. I to protivljenje ne pokazuje samo ad rem, već najčešće ad hominem pucajući po ljudima.

    Pri tomu baš i ne vidim suštinsku razliku između, primjerice Amera i njihovog bombardiranja dronovima bolnica, i tzv Islamske države i njezinih terorista. No Ameri su globalni, pa je dovoljno da izraze žaljenje i da im svijet oprosti, a ISL su teroristi i treba ih svim snagama satrti, dok se za njihove žrtve Europa diže na noge, proglašava tri dana žalosti i spušta koplja zastave na pola koplja. A u oba slučaja stradali su nevini ljudi. Čisto licemjerstvo zapada.
    I da se razumijemo, ne odobravam to što islamski fundamentalisti rade u ime svog boga (ili čega već), ali jednako tako ne odobravam ni to što rade Ameri u ime svojih globalnih interesa.

    Eto, nisam daleko od stava jednog ORaH-ovca, pa makar i ne bio tvrd ko orah :-)!

    avatar

    16.11.2015. (21:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...