Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • semper_contra

    Mogao je naš 'dragi' Crni Marko, još dodati poznatu sintagmu Hermann Göringa: „Kad god čujem riječ kultura, posegnem za svojim Browningom.”
    Iskustvo povijesti nas može barem djelomično utješiti činjenicom da takvi, ipak, ne ostaju dugo na vlasti ma kakvu god štetu i nesreću donjeli onima kojima vladaju ili onima koje ne podnose.

    avatar

    02.11.2015. (14:11)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Stvar je vrlo jednostavna. Ovo je Hrvatska i tu je pismo latinica. Na izborima ću glasovati isključivo za onoga tko jamči latinicu na čitavom području RH.

    avatar

    02.11.2015. (17:20)    -   -   -   -  

  • EP

    Druga kultura, jezik, umjetnost, navike obogaćuju nas i ujedno potiču da preispitujemo svoje poglede na svijet. A to je uvijek dobro, nikako loše. Zatvoreno, homofobno društvo vodi u najblažem obliku prema stagnaciji ili u onom žešćem prema propasti – dokazano kroz povijest.

    avatar

    02.11.2015. (18:03)    -   -   -   -  

  • samohranamajka

    Baš sam nedavno gledala ispitnu produkciju 1. godine mladih osječkih glumaca u predstavi "Naš razred". Nevjerojatna podudarnost sa sadašnjim vremenom. Ali, kao ni život, tako ni predstava nije samo o susjedu koji ubija dojučerašnjeg susjeda, prvu ljubav iz razreda, (Židovi su kao središnji tragični događaj), nego i o osobnim osvetama koje slijede nakon svake povijesno gledano brze izmjene režima, a pred kraj predstave se može čuti od jednog od rijetkih preživjelih, nešto kao, što smo to učinili od svojih života. Ni pobjednik ni pobijeđeni, koji se zapravo izmjenjuju, nemaju nikakve koristi od toga osim uzalud potrošenog života u strahu, premlaćivanju, paljenju, skrivanju, bježanju, presvlačenju kaputa, izbjeglištvu kod 'svojih' u inozemstvu (koji ne mogu shvatiti takve grozote), doživotnom sramu i grižnji savjesti (osobito imajući u vidu da je riječ o jednoj od katoličkih utvrda), popraćenoj tada još uvelike neizbježnim alkoholom. I dok neki narodi smognu snage nakon 70 godina suočavati se sa sobom u predstavi koja je pokupila nagrade i razne izvedbe širom svijeta, u Srbiji čak i u izvedbi "ozbiljnih" i "gotovih" glumaca već prije par godina, iz razgovora oko 30 studenata koji je uslijedio nakon predstave ipak se čulo da se za ovakve predstave mora naći prostora.
    Živi bili, pa vidjeli, rekli su mrtvaci ;-)...

    avatar

    02.11.2015. (20:52)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    stari bi rekli: svaka sila za vrimena!

    avatar

    03.11.2015. (15:10)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    inače, latinično pismo već je zajamčeno na čitavom području RH i tražiti tako nešto je naprosto debilno kao, recimo, od bilo koga tražiti jamčevinu da na čitavom području RH postoji ionako sveprisutno nebo. no tražiti jamčevinu za isključivu uporabu latinice na čitavom području RH - a zapravo jamčevinu za zabranu ćirilice - osim što je protuustavno, je retrogradni potez koji debile čini i naci(onali)stima (što definira i Ivančić).

    avatar

    03.11.2015. (15:16)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...