Komentari

potok.blog.hr

Dodaj komentar (32)

Marketing


  • isolde

    Postoji samo jedna,relevantna, knjiga istine kako rece Isus u Iv.17:17 "Posveti ih istinom! Tvoja rijec je istina."

    avatar

    01.11.2015. (20:37)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    pozdrav istomišljenice,

    odličan post, s radošću čekamo bartijev odgovor, ja bih sve potpisao samo bi umjesto pape IVAN XXIII stavio Ivana Pavla II, jer ipak nisam živio u vrijeme Ivana XXIII, iako po onome što sam čitao i gledao osjećam da je bio veliki čovjek pun Duha Svetoga.

    LP i BB

    avatar

    01.11.2015. (20:41)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Voyager, znaš da sam ovo i zamislila kao pitanje Bartiju i pretpostavila da se slažeš sa mnom u vezi pape Franje, a nadam se i da si zadovoljan svojim biskupom.

    avatar

    01.11.2015. (21:07)    -   -   -   -  

  • odmak

    U svakom slučaju kloniti se svakih gluposti. Papa Franjo unosi novosti, ali sve je to u skladu s Isusovim učenjem.

    avatar

    01.11.2015. (22:31)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    Naravno da se slažem s tobom u vezi pape Franje, a i sa svojim biskupom koji je na tragu pape Franje. Moderan je biskup, ima facebok profil, prijatelji smo i svaki dan bude novi status, nova poruka, koja daje duhovnu okrepu u ovom brzom svijetu i dnevnom ritmu kojem smo okruženi u svakodnevnom životu.

    LP i BB

    avatar

    02.11.2015. (00:54)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Nije "Knjiga istine" prva i jedina stvar na koju je @barti nasjeo. Malo, malo, pa mu opet nešto podvale, a već i sam sebi "naučio" podvalit. I dalje je uvjeren u svoj "dar razlikovanja". Nepokolebljivo! ;))

    avatar

    02.11.2015. (02:16)    -   -   -   -  

  • Patria Croatia

    Jako dobar post.
    Uz blagoslov !

    avatar

    02.11.2015. (07:57)    -   -   -   -  

  • Decy

    Da, svi imamo pravo na svoj izbor i najvažnije je imati čistu savjest....

    avatar

    02.11.2015. (11:02)    -   -   -   -  

  • tignarius

    sad ću ja upozorit Bartia
    (toliko je jut na Papu..da bu ga exkomuniciral)
    moram ga najprije nazvat, da ga pripremim..jer bi moga izdat neku "fetvu"
    za"ne/vjernike"

    avatar

    02.11.2015. (17:16)    -   -   -   -  

  • milord55

    bravo! slažem se s tobom. ostanimo budni, osluškujmo svijet, vračajmo se Kristu i nastojmo voljeti

    avatar

    02.11.2015. (17:48)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Što se tiče knjige istine ona postoji, ako ste čitali bibliju. Danijela. A i Jeremija je o tome nešto rekao, ali je nepoznato, pa ću nešto o tome. Kad presuši rijeka eufrat tad će se naći 'svitak'. A koliko je već vjere nestalo na zemlji svjedoči i vaše sljepilo u vezi pape Franje (nemoj me u zdrav mozak). Ta lisica je uznapredovala u rušenju Nauka. Ova sinoda svjedoči o tome. ne može na Pričest osoba koja je u teškom grijehu. Zapravo može, ali onda u život te osobe ulazi sotona. Dakle braniti teškom grješniku da se pričesti je milosrdno djelo kojom se štiti takva osoba.
    U zaključcima sinode (mislim članak 24) ima još jedna glupost nametnuta od franjinih ljigavaca kardinala koji otvoreno podržavaju praktični homoseksualizam. Naime u tom članku se kaže da roditelji nemaju pravo na isključivi odgoj svoje djece. I eto stulhofera kao posljedice takve gluposti.
    Papa franjo (nemoj me u zdrav mozak) je veliki papa, pravi papčina. To se mora priznati. Najviše ga cijene dvojica uzornih ljudi; biskup uzinić i elton john.
    Papa franjo (nemoj me...) je kadrovskim makinacijama i korupcijom uspio nametnuti trojicu kardinala ljigavaca iz eu za sljedeću sinodu. Koja će biti za 3 do 4 godine. Sva trojica otvoreno podržavaju agendu homoseksualizma, jedan čak organizira misna slavlja na koje poziva samo homoseksualce. I taj papa Franjo (nemoj me u zdrav mozak) bira takve kardinale (jedan je nadbiskup) za pripremu sljedeće obiteljske sinode.
    Razmišljanja o knjizi istine od one milosrdnice služe za odvraćanje pažnje od franjinih poteza. Zapravo najveći njegov grijeh je nerad. Neće najuriti kardinale koji otvoreno zagovaraju grijehe i to one koji vapiju u nebo za osvetom. Kakav je to papa?
    Moj vam je savjet da se ne date zavesti terorom milosrđa.

    avatar

    02.11.2015. (18:01)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Barti, jednom ću pročitat sve zalključke Sinode, ne vjerujem parcijalnim izvatcima...Mogle bi se pojaviti neke tendencije popustljivosti, ali to još ne bi bila izričita potpora grijehu!
    Jedno je neosuđivanje homoseksualnih sklonosti a drugo odobravanje prakse.

    avatar

    02.11.2015. (21:32)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    http://www.quovadiscroatia.com/mozda-sam-ja-lud/
    http://www.quovadiscroatia .com/kaos-u-svicarskoj/

    Ovoga predsjednika Švicarske biskupske konferencije, biskupa Markus Büchela papa više cijeni od biskupa Huondera. Kao što više cijeni Kaspera od Burkea, ili Marksa od Müllera. Dakle ovaj papa je djelima pokazao da mrzi Isusa, koji se preko Pavla jasno odredio prema homoseksualnom grijehu.
    Predviđam da će biti potrebno dokazati da je papa bio heretik prije nego je zasjeo na Petrovu stolicu. U tom slučaju nije papa i sve će trebati dokinuti šta je on odlučio. To proizlazi iz jedne dogmatske konstitucije iz 16 stoljeća. Upravo tražim papine knjige od prije pontifikata da mu pronađem hereze. Koliko se sjećam već sam nešto zapazio od parcijalno pročitanog ali se ne mogu sjetiti. Kod Kaspera sam našao herezu, ali nisam stigao o tome pisati. Knjiga mu je od 500 str.
    Kadrovskom politikom Fracesko je pokazao da je lažni prorok. Ne znam da li je onaj lažni prorok iz apokalipse, ali da se služi prikrivenim lažima to je izvjesno. Isus nam je dao zapovjed da opominjemo jedni druge. Pa su ovo opomene da ne nasjedate na za kučaste i patkaste franjine trikove kojima izigrava Polog vjere čime je sebe izložio anatemi. O njegovoj nepogrešivosti neću ni pričati jer on nije papa (po meni), jer heretik ne može postati papa. Većina svećenstva je bila šokirana što je uopće uključio točku 55 iz predsinode na ovogodišnju sinodu.

    avatar

    02.11.2015. (23:30)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Bog nije pristran. Ako je netko papa jednako je dužan raditi svoj posao kao i čistačica što je dužna raditi svoj posao. On mi sliči na čistačicu koja ništa ne čisti. On svjessno ide korak po korak da uvede homobrak u crkvu. To se vidi i po ovom citatu
    http://www.quovadiscroatia.com/homoseksualnost-i-samounistenje-crkve /

    avatar

    02.11.2015. (23:45)    -   -   -   -  

  • sewen

    Neću se petljat di mi nije misto....

    avatar

    03.11.2015. (05:28)    -   -   -   -  

  • Patria Croatia

    Nisam pratio puno njegova reagiranja.
    Samo nek ne bude ki onaj don.Grubišić koji kad mu se istina pritatari grdi sve i svakoga.Bio to papa,kardinal,biskup,svećenik,brat laik,Crkva ne smi dozvolit da se navedeni razuzdaju i rade po osobnoj želji.

    avatar

    03.11.2015. (07:58)    -   -   -   -  

  • Patria Croatia

    Eto,čim sam komentirao ovo iznad,zabranili mi daljne komentiranje.
    Čovik ni istinu ne smi napisat.

    avatar

    03.11.2015. (08:24)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Meni je drago čut svačije mišljenje.

    avatar

    03.11.2015. (17:27)    -   -   -   -  

  • Voyager-nova generacija

    a meni nije drago pročitati ovako teške riječi koje iznosi bartimej. Ja još ne mogu pronaći gdje je to rekao da je u redu homoseksualni čin.
    Papa nije nepogrešiv i on je čovjek, on se ispovijeda, ali on nigdje nije mijenjao nauk, niti to može, a milosrdan je bio i Isus i svakodnevno smo pozvani biti milosrdni jer smo spašeni po Njegovu milosrđu, nemojmo se umisliti da smo nečim zaslužili spasenje.Zašto napadati papu jer je milosrdan prema onima koji čine grijeh koji ne činimo mi, zar se milosrdan smije biti samo prema grijesima koje ja činim, a grijehe koje ti činiš nema milosrđa. Kakva je to logika? U ljubavi nema uvjeta, ona se daje bezuvjetno, majka svoje dijete voli bez obzira kakve zločine učinio i to je prirodno. Bog je naš Otac i On je LJUBAV, savršenstvo Ljubavi, On je umro za SVE naše grijehe. Svi se grijesi mogu oprostiti, osim grijeha protiv Duha Svetoga, a što je to nego nevjerovanje Duhu Svetome, On vodi Crkvu, Isus oprašta sve grijehe, mnogi to nevjeruju, gaze ismijavaju odbijaju, da li je to grijeh protiv Duha Svetoga, ta definitivna odluka da nema od toga ništa, ja osobno mislim da je Juda baš došao u taj očaj jer Isus nije bio po pravilima kako treba biti Mesija, a kad je vidio što je učinio nije vjerovao da mu On može to oprostiti, a kakav je to Bog savršena Ljubav koji ne može oprostiti? Po meni je to grijeh protiv Duha Svetoga, kad definitivno odbijemo mogućnost stvarnosti da ON nešto može, On je to već učinio, a mi to odbijamo, to je put za pakao gdje je plač i škrgut zubi.
    Bog voli svakoga čovjeka i zato je došao, papa je tu da Isusa približi svakome čovjeku, kao i svi mi. Mnogi žele pred papom da se hvale ali Bog sve zna, nema potrebe za tim. Zato npr u Sjedinjenim Državama Papa je „kritizirao konzervativce, dakle većinu američkih biskupa, jer svoju pozornost usredotočuju samo na pobačaj i homoseksulnost“, ali ne stoga jer tu borbu smatra pogrešnom, nego stoga jer ona ne uključuje i borbu protiv ideoloških kolonizacija, odnosno borbu protiv gospodarske kolonizacije i sustava globalne prevlasti.
    Kada se pak u Rimu i u La Pazu susreo s pučkim pokretima rekao je: „Opravdano je vaše kritiziranje financijskih nepravdi, ali budite pozorni jer napadi na život i obitelj dolaze iz istih sredina“.

    Imajmo povjerenja u Duha Svetoga koji vodi Crkvu

    LP i BB

    avatar

    03.11.2015. (23:39)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Bravo, @ Voyager, moram proznati da meni nedostaje praćenje papinih govora i zjava, pa ne mogu puno komentirat! Samo virujem da Glas koncila ne bi čitatelju baš pogrešno odgovorio, možda samo nepotpuno!

    avatar

    04.11.2015. (11:29)    -   -   -   -  

  • tignarius

    Barti,
    bio sam ti napisao opširan odgovor, al sam ga "zagubil"

    ipak si pretjerao!
    donosit tako teške sudove na osnovi neprovjerenih informacija, najčešće "zlobnih" i nepouzdanih "indikacija" nije mala "zajebancija"
    ja mislim da Jorge ni bedast!!!
    a ovi "reformatori" su mi smešni..na čelu s ovim bečkim Leposavom

    avatar

    04.11.2015. (16:00)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    @Barti pročitala sam članke na koje upućuješ, koji ne govore ništa o Papinom stavu. Ako je točno ono u članku "Zar sam ja lud", to je nedopustivo, a u slučaju biskupa Houndera, i on sam kaže da u vjeri i osobe homoseksualnih sklonosi mogu naći utjehu, dakle i on te ljude prihvaća kao osobe! Znači, ne stoji tvrdnja iz članka "Homoseksualnost i samouništenje crkve" da je prihvaćanje spomenutih kao osoba prvi korak ka prihvaćanju homo- prakse! Uostalom zar ti smatraš da postoje grešnici koje Crkva ne bi trebala smatrati osobama!? I Isus je osuđivao grijeh a prihvaćao i čekao na obraćenje grešnika.

    avatar

    04.11.2015. (19:24)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Ponovo sam pogledala "Homoseksualnost i samouništenje crkve" u kojem se navode riječi Ivana Pavla II, koji ne govori protiv prihvaćanja nekoga kao osobe.To, da je prihvaćanje osobe hom. orjentacije kao osobe prvi korak ka prihvaćanju čina mišljenje je pisca članka, koje se ne može izvesti iz navedenih papinih riječi.

    avatar

    04.11.2015. (19:33)    -   -   -   -  

  • Sjećanje i osvrti

    Pardon, biskup HUONDER!

    avatar

    04.11.2015. (19:40)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Kakva je to rasprava sa pregrštom insinuacija. I ja vidim, i to sam napisao da papa ne griješi u izjavama ali griješi u postupcima. Vodi kadrovsku politiku koja će na kraju odobriti homoseksualni brak. Zašto papa dopušta da kardinal Vincent Nichols govori Misu samo za homoseksualce. Nije to podržavanje osoba homoseksualaca nego podržavanje homoseksualnog grijeha. I zašto papa nije smijenio organizatora Mise u Philadelfiji kad je notorni i praktični homoseksualac koji ima puno partnera čitao poslanicu na toj Misi. Ovo je vidjelo milijardu ljudi, samo niste vidjeli vi sa ovoga bloga. Dakle papa ne radi svoj posao. Pavao kaže da uklonimo opake između sebe. A papa to ne radi. Zašto ne smijeni Kaspera, Schörnborna, Fotrea i slične koji otvoreno podržavaju homoveze. Oni čak imaju i razrađenu teologiju koja je došla do zaključka da su homoveze u redu. Sve je počeo. Fucks, nastavio Häring, a dovršio Kasper. Prvo pročitajte par knjiga od 500 str pa se onda uključujte u rasprave. Ja sam Kaspera proljetos pročitao i našao mu par hereza. I taj čovjek je naproučavanjij na teološkim fakultetima.
    Doći ću do zaključka da svi vi ovdje ste zapravo sarks homofobi. Tako sam nazvao ljude koji podržavaju osobe praktične homoseksualce. I koji žele pogoršanje duhovne situacije homoseksualaca.I kakva je to fora za npr jednog eltona johna misliti da se može razdvojiti njegova osoba od njegova grijeha. I šta vi uopće znate o tom razdvajanju. Isus je neke farizeje nazvao okrečenim grobovima. Nije mu padalo napamet razdvajati osobu farizeja od njegova grijeha, jer ovima nije padalo napamet priznati ijedan svoj grijeh. Ponavljate floskule nekih intelektualno okljaštrenih teologa i kardinala, neznajući da nasjedate na njihovo rušenje Nauke Isusa Krista. Oni su, ti kardinali progresivisti, već izjavili da je demode ideja da se razdvaja osoba od njezina grijeha. Čak ni to ne priznaju. I kao treba smisliti nešto novo.
    Druga je stvar gledati u svakoj osobi mogućnost obraćenja, pa se u tom smislu može sagledavati razdvojenost osobe od njezinih postupaka. Ali ne možeš jednako to primjenjivati u svakoj situaciji. To je van svake pameti. Odmaknite se od teologije i čitajte Sveto Pismo.
    PS. Sviđa mi se ideja da se svakom čovjeku ponudi milosrđe, pa i homoseksualcu, ali prije toga obraćenje, tj odricanje od homoseksualizma, i to važi za sve. Ako je npr u pitanju prostitutka itd
    i ona se mora odreći grijeha. I ja ne smijem varati ženu itd. Zašto bi homoseksualci bili izuzetak? Po dosadašnjem katoličkom nauku homoseksualizam je grijeh koji vapije u nebo za osvetom. I to neće promjeniti nikakvo mudrovanje nekih bezobraznih kardinala koje papa tolerira, čime sam sebe izlaže pravednim kritikama.

    avatar

    05.11.2015. (01:02)    -   -   -   -  

učitavam...