Komentari

inasplayground.blog.hr

Dodaj komentar (20)

Marketing


  • O-da životu!

    Sve je to normalno i to su sada aktualne teme. Kako rastu, teme se mijenjaju, ali uvijek su naša djeca okosnica svega. Sestra i ja smo se neki dan prisjećale kad smo rodile s 4 mjeseca razlike naše sinove i kako smo uspoređivale spavanje, kakicu, papicu...danas uspoređujemo ocijene, za koju godinu ćemo nevjeste...haha. Brzo prolazi, uživajte.Sve ćeš, kao i ostale mame.

    avatar

    30.10.2015. (19:49)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Ako imaš povjerenja u baku i dedu mislim da bi trebala otići i ostaviti malenu.Pa kaj ako malo zaplače...Mislim da je dobro djeci ponekad promijenit okruzenje i uvjete..ne ih držati pod staklenim zvonom i prefobično ih čuvati od nekih, zapravo, životno skroz normalnih okolnosti, kao sto je čuvanje od strane ljudi koji ih vole...Ako baka i djed misle da to mogu..ne bi trebala imati dileme...Dobro će to doći i tebi i mužu..a djevojčica će sigurno preživjeti , dapače , vjerojatno će se s bakom i djedom super provest:-)))

    avatar

    30.10.2015. (19:57)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Ne, nemoj nigdje ići.

    Imat ćeš vremena a i novaca ( već sad imaš izgleda ) i zašto bi uostalom, dijete koje dojiš ostavila da budeš"negdje" dva dana s mužem?
    Daj Bog da budeš cijeli život i s mužem i s djecom!

    avatar

    30.10.2015. (20:01)    -   -   -   -  

  • lion queen

    A jesi razmišljala o tome da nju povedeš s vama? I to se može. Ona je sada član vaše obitelji. Moj susjed je svoje dijete nosio u nosiljci na leđima po planinama (hmm to je krajnost ipak.. ja to ne bih).
    Ako je ostaviš dulje samu, mislim da bi se moglo dogoditi da češće misliš na nju i da ti mlijeko samo počme curiti (to se događa kada mislimo na bebu), tako da bi to možda moglo biti i neugodno.
    Možeš isprobati što bi se događalo, tako da je jednu noć ostaviš kod mame. Tako malena neće propustiti puno od dojenja, a znat ćeš kako bi joj bilo bez tebe i tebi bez nje, pa ćeš moći donijeti neku odluku.
    Ako ipak ideš,mislim da postoji varijanta izdajanja unaprijed, pa spremiš bočice za dan dva, ali to ne bih znala, jer to nisam prakticirala. Možeš pitati druge mame na forumu mama i beba :)
    I da, malena je preslatka... baš prava slatkica.. Kako je to vrijeme brzo prošlo, a kao da je jučer bilo kad si se pohvalila da je stigla :))

    avatar

    31.10.2015. (08:48)    -   -   -   -  

  • Kojotica

    Mi smo putovali u Njemačku sa sinom kad je imao tri mjeseca. Posvuda po putu imaju posebne prostore za majke s malim bebama u kojima se može dijete previti, podojiti, zagrijati bočicu. I inače je išao sa mnom svuda, cijelo bi vrijeme spavao u nosilici. U trgovinu, na tržnicu, do firme, u busu, tramvaju, svaki mjesec barem jednom u hotelu gdje je muž radio. Ne vidim ni pod razno razloga zašto bi majke morale čamiti doma sa bebama, to nije dobro ni za majku ni za dijete.

    avatar

    31.10.2015. (15:33)    -   -   -   -  

  • durica

    hm,
    ovak:
    mi smo za Božić, kad je Fran imal tri mjecesa išli s njim kod frendova, blizu, u kvartu, i, sjećam se, tih prvu godinu dana sam ga vukla svugdje sa sobom, zapravo, i sad ga vučem(o), da, jednostavno, on je sad dio nas, naše male zajednice. prvi put sam ga ostavila spavat kod bake, koja je, iz Rovinja došla ka nama, za N.G., otišli smo na tulum, bilo nam je super, prvo smo se dobro naspavali, a tek onda ga pokupili, a i htjeli smo bit sami. baka je došla taman, isto tako sam ga morala dohranjivat, a, planirala sam ga vodit i u Rigu, no, tada mu koža nije bila dobro. putovao je Rovinj-Zagreb kad je imal deset dana. izdajat sam počela, i to mi je radilo, nisam zamrzavala, jer mi nije trebalo. kad sam počela raditi imao je nešto više od godinu dana, s vremenom sam prestala. i navikla se da ga sad moram ostaviti, jer, radim. sad uživam i u jednoj i u drugoj ulozi.

    avatar

    31.10.2015. (16:34)    -   -   -   -  

  • odmak

    Što god napraviš bit će u redu. Problem je samo naviknuti se da se moramo od njih odvojiti.

    avatar

    31.10.2015. (17:39)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    ja sam svoju kćer prvi put ostavila s mojima kada je imala 7 mjeseci
    nije nas bilo cijeli dan, dobar dio noći, tako da smo se vidjeli tek sutradan ujutro
    sve je prošlo u redu
    možeš isprobati kako bi sve klapalo dok ste doma, da se ne pitaš ako odlučiš otputovati jel sad plače, jel jede, jel joj fališ?
    možda bi bilo dobro da budu s njom kod vas doma, u njoj poznatom okruženju, njen krevetić, igračke...

    a, kako će se brzo primaknuti čas za vraćanje na posao, bit će to dobar "trening" i za tebe i za malenu... :-)
    znaš da će baka i djed upregnuti sve svoje snage da joj bude super :-)

    avatar

    31.10.2015. (19:07)    -   -   -   -  

  • durica

    inače, i mom Franu se sviđa tvoja Bebolina,
    kad ju je vidio, rekao je:
    - mama! gle, beba! "
    ( jer, on je, kao, jako velki dečko :D )

    avatar

    31.10.2015. (20:52)    -   -   -   -  

  • .

    Djeca.. ljubav je to koju ne mozemo ni sanjati dok nam se ne dogodi. Ucini kako ces biti najmirnija.

    avatar

    31.10.2015. (22:14)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Prvo treba provjeriti ali jako podrobno jesu li tvoji ili muževi roditelji do sada učinili nešto loše nekom djetetu, ko zna možda su ih desetak pogušili dok nisu uspjeli s vama, ako vi nemate nekih vidljivih povreda ili oštećenja onda bi eventualno ali obavezno uz potpisanu izjavu kod javnog bilježnika ostavit dijete nekom od njih.

    Pripazi na mamu , ona te laže da poslije nećeš moći putovati samo se želi dokopati svoje unučice, inače ti bake i djedovi su psihopate koji se trude da naša djeca više vole njih nego nas, vidjet ćeš najgore tek dolazi potkupljuju ih svašta im dozvoljavaju i to samo sa ciljem da ih vole

    Djeca kad odrastu se ne sjećaju događaja iz te dobi, tako da ti neće moć zamjeriti ni ako je vidiš ni ako je ostavši, samo pazi što god odlučila bez selfija, instagrama, fejsa, bilo kakovih tragova jer slatka mala curica jednog dana će postati zlikovica koja će biti u stanju bilo kakav dokaz iskoristit da bi dobila beskrajno skupu haljinu, tenisice ili već nešto

    avatar

    01.11.2015. (10:55)    -   -   -   -  

  • durica

    oprosti ina,
    no, čitam,
    ovaj Fresh,
    kolko On može njatke,
    to, je već umjetnost :D,
    sori, Ca, al, morala sam :P.

    avatar

    01.11.2015. (12:03)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @ Durice, ali kad pak ja malo bolje razmislim, hahha vidim da je Frešcajgova svaka na mjestu :)) Svi smo mi bili kod baka i djedova na čuvanju, netko kraće, a netko godinama, kao ja, pa nam je to ostalo zacrtano u najljepšem sjećanju :))) Tako da je uopće bespredmetno pitanje: ostaviti kod mame ili ne ostaviti :) Pa kad ostaviš dijete kod mame, zbrinuto je u najboljim mogućim rukama, ne mogu biti bolje :)) Da, Freš nas je nadmašio u odgovorima :)) hahha gotovo sam posramljena, koliko sam to analizirala i komplicirala, a zapravo je vrlo jednostavno :)) Ina, idi na taj put s mužem i budi bez brige :)

    avatar

    01.11.2015. (12:51)    -   -   -   -  

  • Čuvarica pinkleca

    https://youtu.be/shfrz1yN0xE
    pogledaj ovaj video, možda ti pomogne pri donošenju odluke.....ja nisam ostavljala dijete sa bakom iako sam bila sigurna da će mu biti dobro....vrijeme uz dijete bilo mi je važnije od ičega....ispunjavalo me je,....no, svi smo različiti i recepta nema....puno savjeta sa strane može te samo zbuniti....što god odlučiš, dobro ćeš odlučiti, jer , biti će to tvoja odluka....budite sretni, ti, beba, tvoja obitelj

    avatar

    01.11.2015. (13:40)    -   -   -   -  

  • Marina

    Poznat osjecaj :)
    20 mj, jos doji, jos je nismo ostavili da spava kod dede i bake. Zasad mi jos uvijek taj osjecaj razdvajanja previse stresan,sto pitanja sto i kako... Ako negdje idemo, ide s nama.
    Na posao sam se vratila nakon 13mj, cuvala ju je baka, to je proslo puno bolje nego sam ocekivala. Ja sam se mjesecima prije brinula kako cu tako dugo bez nje, ona bez mene, gledala na sat i mislila, ajme sto smo sve danas prosle, a ja se jos ne bih vratila s posla, pa to je cijeli njezin dan... al uz posao vrijeme nekako brzo prodje, doma smo skupa i civjek se privikne. :)
    Samo polako i daj si vremena za to, doci ce trenutak kada ces biti spremna, pa makar to bilo i tek onda kada ce ona sama to traziti. A do tada, idite na mjesta gdje ona moze s vama. :)

    avatar

    01.11.2015. (16:47)    -   -   -   -  

  • durica

    lion, je, u pravu je, samo,
    i ina je u pravu,
    u toj priči nema onih koji nisu u pravu,
    samo, zabrinutih, manje zabrinutih, onih koji ti nedostaju, al, znaš da su u sigurnim rukama........
    mene samo veseli način na koji on to prezentira :)

    avatar

    01.11.2015. (21:42)    -   -   -   -  

  • durica

    eh, da,
    zaboravih reć da sam ga ostavila kod bake u Rovinju, ovo ljeto, a on je 1.9., dakle imal je godinu i više od pol, doduše, i tata mu je bil tam, ja sam otišla u Njemačku sa zborom na natjecanje, deset dana, i falio mi je, jedan i drugi, no, bilo mi je persu :)

    avatar

    01.11.2015. (21:46)    -   -   -   -  

  • suncokretica

    O, da, imam iskustvo (staro 25 godina, ali, to ništa ne mijenja :) ) i sigurno će ti pomoći :)
    Od trenutka kad se rodio do navršene dvije godine mog sina nitko nije stavio spavati osim mene. Dakle, bili smo gotovo nerazdvojni, ako bi ga slučajno i ostavila na koji sat, cijelo vrijeme je plakao a kad sam išla na jednodvni izlet čuvale se ga baka, prabaka, deda, pradeda i teta.... I onda se dogodilo da sam višom silom morala jednu noć prespavati negdje drugdje...kad sam došla drugi dan, potpuno me ignorirao, cijeli dan prolazio pored mene kao pored zraka, pričao sa svima osim samnom, pravio se da moja pitnja ne čuje....strašno, srce mi je pucalo. a navečer, kad sam ga stavljala spavati i pitala zašto je ljut na mene rekao je: ti si otila i mene si ostavila!
    Pouka: navikavaj bebicu dok je još mala na svoje odsustvo - putuj, bit će u sigurnim rukama :)

    avatar

    01.11.2015. (21:58)    -   -   -   -  

  • Simplica

    Mi smo s janom sa 7 mj isli na skijanje u Italiju, ja sam ga u to doba dojila i navikavala na dohranu i 7 dana nam je bilo predivno. Muz ga je vozio u kolicima dok ja proskijam, a onda smo isli u app( bili s jos jednim parom s bebom od 12 mj), a decki bi ostali skijati. Sve se moze, samo se moras prilagoditi.

    Opet, moze se i opcija da odete bez nje, ako voli biti s tvojima i tvoji to zele, onda znas da ce joj biti dobro. Probaj ju koj vikend ostaviti kod njih za " probu" pa da vidis kako se svi osijecate

    Dojenje je hrana i veza majke i bebe, ali, iako sam bila dojilja, mislim da preveliku halabuku rade od tog i zenama stvaraju prevelik osjecaj ovisnosti djeteta o cici.

    Kako god odlucili, idi- sretna mama- sretna beba. Pusa iz Ri

    avatar

    02.11.2015. (08:42)    -   -   -   -  

  • ina

    @O-da životu! : Istina. Vrijeme leti. A ja bih rado da netko iz moje obitelji odluči imati bebu. Još nitko, ni sestre ni sestrične ni bratići.

    @dnevnikjednerazvedenice: Razuman dio mene zna da si u pravu :D

    @Annaboni: I ja se nadam da ću cijeli život biti s mužem i djecom. A bez obzira na dijete, treba dalje njegovati i brak, pa je dobro tu i tamo posvetiti se samo mužu jer beba uglavnom krade svu pažnju :)

    @lion queen: Ja bih nju uvijek vodila s nama kamo god da idemo, ali nekad moram odvagnuti da li bi njoj to bilo previše pa mi se čini da je to sad slučaj jer bi išli autobusom preko agencije i vrijeme bi moglo biti loše, a ona sad više ne spava toliko puno preko dana kao prije pa da bi cijelo vrijeme spavala. Inače, ostalo sve stoji.

    @Kojotica: I ja mislim da žena ne mora stalno čamiti doma samo zato što je postala majka. Vodim ju inače posvuda s nama. Jako voli društvo i nekamo ići sve dok poštujemo njenu rutinu i uklopimo ju u dan.

    @Durica: Ma i mi nju vodimo posvuda s nama. Ali mislim da bi joj ovo bilo previše jer je autobusom i preko agencije pa idemo s grupom ljudi i nemamo slobodu ići u sobu kako nam se svidi i to. Vjerojatno bi joj doma bilo ljepše.

    @FreshCaYg: Istina, treba sve provjeriti. :D Ovo me baš nasmijalo. Čovjek shvati koliko glupo komplicira.

    @suncokretica: Dobra poruka. Pokušat ću i nadam se da ćemo uspjeti bez puno suza. :)

    @Simplica: Da idemo sami i možemo biti u hotelskoj sobi kad god i sami si organizirati dan, povela bih ju, ali ovo bi bilo autobusom i s grupom ljudi preko agencije pa mislim da bi joj bilo mučenje. Zato bih ju ostavila ako će htjeti. Vidjet ćemo kako će proći pokusni vikend :) Slažem se da je prevelika halabuka oko dojenja i općenito oko uvođenja dohrane i svega toga. Ako ništa drugo, naučila sam u ovih 7 mjeseci da što god napraviš kao mama po nekome će biti krivo. :D

    avatar

    02.11.2015. (11:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...