E, sad, na kaj miriše? To je individualno. Meni, primjerice, Međimurje miriše pretepenu juhu i na ćurke (krvavice) s žgancima. Ne znam hoće li se svi Međimurci složiti s tim.
23.10.2015. (14:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Siverić ima dobre arambašiće, tradicionalnu božićnu tuku ispod peke, u ladne dane đigericu, puru i kiseli kupus, a za dicu privrte, a i podneblje je dobra pršuta sušenog na smriki! (Dobro sam upila mirise kraja u kojemu sam "dovedeničina"!) Ova pura je jelo iz gladnijih dana od kojeg neki domaći zaziru, a u mojoj kući je i dandanas delikatesa!
23.10.2015. (14:50)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mješavina utjecaja mađarske, austrijske i bosanske kuhinje.
Inače, skoro sve mirise vežem uz period kad sam ih i otkrivala - uz djetinjstvo, a djetinjstvo je mirisalo, pored uskrsnog, i na nedjeljna jutra s mirisom pečenja i fine juhice.
23.10.2015. (16:01)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Iz takve kombinacije može samo proizići dobro, V. Najbolji gulaš, bečka šnicla koja zadivljuje, ćevapi... Da li sam dobro zamislila? A taj program za nedjelju mi se baš sviđa :)
23.10.2015. (16:05)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
E, sad, na kaj miriše? To je individualno. Meni, primjerice, Međimurje miriše pretepenu juhu i na ćurke (krvavice) s žgancima. Ne znam hoće li se svi Međimurci složiti s tim.
23.10.2015. (14:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Semper contra, meni to dobro zvuči :)
23.10.2015. (14:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Svako ima svoje vidjenje.
Meni kei mirisi donose druge krajeve,
neki krajevi druge mirise,
ali svi izazivaju sjećanja...
23.10.2015. (14:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Mecabg, ovisi... miris jedne bijele ruže mi uvijek donese Metković,
jer je rasla na padinama Predolca. A slane srdele mi donesu
Sućuraj.
23.10.2015. (14:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
ne moram ništa reći
sve si rekla
ćevapi s doktorom :) hm
23.10.2015. (14:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ah, nažalost prof. Ritz nije mogao na ćevape, Sjedokosi.
23.10.2015. (14:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rambler
Ovde fali malo zeleniša u obliku pite sa zeljem, recimo, uz ovčije kiselo mleko, onako niotkuda...
23.10.2015. (14:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjećanje i osvrti
Siverić ima dobre arambašiće, tradicionalnu božićnu tuku ispod peke, u ladne dane đigericu, puru i kiseli kupus, a za dicu privrte, a i podneblje je dobra pršuta sušenog na smriki! (Dobro sam upila mirise kraja u kojemu sam "dovedeničina"!)
Ova pura je jelo iz gladnijih dana od kojeg neki domaći zaziru, a u mojoj kući je i dandanas delikatesa!
23.10.2015. (14:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Nećeš mi vjerovati, Rambler, upravo je stigla niotkuda :)
23.10.2015. (14:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Sjećanja i osvrti, ne bih imala ništa protiv pure.
Kuham je kad imam dobar sir, idu fino zajedno.
I svi tvoji specijaliteti zvuče jako ukusno :)
23.10.2015. (14:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
U mom kraju vlada kakofonija mirisa i okusa.
23.10.2015. (15:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ima li neki koji dominira, V?
Odakle crpite onako dobre recepte?
23.10.2015. (15:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Superwoman
Bome si me bacila u razmišljanje....na što mirišu Vinkovci? Hm? Čobanac?
23.10.2015. (15:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Superwoman, kako se priprema čobanac?
23.10.2015. (15:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
sjetih se Koprivnice, miriše na prgu sira, a Zadar na pašticadu s njokima... :)
23.10.2015. (15:27) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Mmmmm, pašticada s njokima, Dinaja?
Odmah sam gladna.
23.10.2015. (15:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Mješavina utjecaja mađarske, austrijske i bosanske kuhinje.
Inače, skoro sve mirise vežem uz period kad sam ih i otkrivala - uz djetinjstvo, a djetinjstvo je mirisalo, pored uskrsnog, i na nedjeljna jutra s mirisom pečenja i fine juhice.
23.10.2015. (16:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Iz takve kombinacije može samo proizići dobro, V.
Najbolji gulaš, bečka šnicla koja zadivljuje, ćevapi...
Da li sam dobro zamislila?
A taj program za nedjelju mi se baš sviđa :)
23.10.2015. (16:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Austrijski kolači, mađarski gulaši, paprikaši....bosanske pite, pogače, sarme, paprike...
23.10.2015. (16:20) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Napravi jednom ručak sa mađarskim gulašem, bosanskom pogačom
i austrijskim kolačem, V, pa uslikaj. hoćeš li?
To bi bio raj za nepca i oči.
23.10.2015. (16:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
annaboni
Moje djetinjstvo i ljeta na selu ostala su mi u "nosu" ka srdele na gradele.......I to bez piruna, samo ustima
23.10.2015. (16:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Annabony, i to ima svojih čari, kad vrijeme odmakne...
23.10.2015. (16:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zahira
kad je friških srdela, čitavo mjesto miriše na pečene srdele,
kad je friških škampi, čitavo mjesto miriše na buzaru.....tako to odprilike ide...
23.10.2015. (16:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Zahira, meni to liči na rajske mirise. A tebi?
23.10.2015. (16:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Moj kraj miriše na JOŠ, šta god zagrizeš dugo pamtiš:))
23.10.2015. (17:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...