Komentari

moj-plavi-svijet.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • shadow-of-soul

    i to je tako

    avatar

    17.10.2015. (18:37)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    baš pratim jednu seriju na DomaTV ... "Sljedbenici", izuzetna je, nekako mi je sukladna sa ovim Oshovim tekstom, jer je tama sljedbenica svjetlosti...nekako, osjećam stalno da imam sljedbenicu :) kamo ja, tu i ona.. ali da previše ne pišem, neka tekst o seriji kaže sve sam, izuzetno je:

    "Seriju 'Sljedbenici' koju su američki kritičari proglasili najuzbudljivijom novom serijom pratite vikendom u večernjem terminu na Doma TV-u.

    Serija prati agente FBI-a koji u suradnji s bivšim agentom Ryanom Hardyjem pokušavaju uhvatiti genijalnog serijskog ubojicu koji zahvaljujući inteligenciji i karizmi okupi i pokrene kult sljedbenika. Situacija svakim trenutkom postaje sve opasnija dok zloglasni psihopat manipulira cijelom mrežom ubojica na slobodi. Serija je proglašena najuzbudljivijom novom serijom na dodjeli nagrada američkih kritičara.

    FBI procjenjuje da trenutno u SAD-u živi tristo aktivnih serijskih ubojica.
    Što bi se dogodilo da se povežu i počnu međusobno komunicirati? Što da mogu surađivati i udruživati se?
    Što da ih genijalan i karizmatičan, no psihopatski um okupi i pokrene kult koji slijedi svaku njegovu zapovijed?

    Kad Joe Carroll (Purefoy), zloglasni serijski ubojica osuđen na smrt, pobjegne, FBI poziva bivšeg agenta Ryana Hardyja (Bacon) kao konzultanta na slučaj.
    Iako se povukao iz javnosti, Hardy je zaslužan za Carrollovo uhićenje 2003., nakon što je Carroll ubio četrnaestero studentica na kampusu sveučilišta u Virginiji gdje je predavao književnost.

    Hardy zna sve o Carrollu.
    On ga poznaje bolje nego itko.
    Možda je jedini psihološki i intelektualno dorastao Carrollu.
    No Ryan Hardy koji je riješio Carrollov slučaj prije mnogo godina danas više ne postoji.
    Hardy nosi fizičke i psihičke ožiljke proizašle iz lova za serijskim ubojicom i mnogo je prošlo otkad je posljednji put radio na terenu.

    Ova nova istraga njegovo je iskupljenje, njegov poziv u akciju.
    Za razliku od prvotne istrage prije mnogo godina, Hardy više ne odlučuje.
    Usko surađuje s FBI-evim timom koji uključuje mladog i oštroumnog Mikea Westona (Ashmore) i FBI-evu stručnjakinju Debru Parker (Parisse) koja vodi istragu o Carrollu i njegovim sljedbenicima.

    ako se čini da ga Weston idolizira, većina tima smatra da od Hardyja imaju više štete nego koristi.
    No Hardy dokazuje svoju vrijednost kad otkrije da je Carroll potajno komunicirao s mrežom sljedbenika u vanjskom svijetu.
    Ubrzo postaje očito da je planirao više od samo bijega iz zatvora.''

    - dalje ćemo vidjeti :)

    avatar

    17.10.2015. (18:55)    -   -   -   -  

  • annaboni

    Tko je tama?
    Još ju nisam sreo, čak je niti ne poznajem.


    Teško ćemo priznati istinu kad je riječ o tami, da ima života i ljudi koji je nose i prenose svojim bićem i teško Sunce grije i probija opnu kojom je ovita. Tužni su to ljudi, još tužnije su to sudbine

    avatar

    17.10.2015. (18:56)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Netočno je Osho zaključio da Bog nešto neće urediti.. Bog je to uredio po svom... Bog je to uredio. On zna zašto. Dao nam je izbor, da hodamo po svjetlu, ili po tami...trećeg nema. Zato postoje i svjetlo i tama.. jer je Bog tako htio, kada je stvarao Nebo i Zemlju.

    avatar

    17.10.2015. (19:07)    -   -   -   -  

  • stara teta

    slažem se s @kraljicom jesam to pročitala, ima jednu logičku pogrešku, stvar je u nečem zapravo drugom, što osho kao hindač nije mogao zapaziti, ali je lukavo smjestio kao poučnu pričicu. no, može se iz toga izvući upravo ona poruka koju si željela istaknuti, dijametralna suprotnost iz koje proizlazi i nerazumijevanje. vrlo tanki led na kojem se takvi apsolutisti vrlo lako poskliznu, tresnu na guzicu, na žalost nikad ne padnu u ledenu vodu. a ako i padnu, ni ta ih ne razbistri. mislim da su takvi nepopravljivi i neizlječivi slučajevi. na žalost.
    prethodne rečenice nadovezuju se i na annabonyin komentar. hja, ja ti sve takve gledam sa sažaljenjem, kao teške pacijente s neizlječivom boleštinom u terminalnoj, predsmrtnoj fazi. gdje su im već nastale takve rupetine u glavi da ne kuže ništa osim onoga što ima je još malo unutra preostalo. uzaludni slučajevi.
    ne gledam teve, osim posebno odabranih emisija, no po pitanju knjiga možda ne bi bilo loše pročitati od richarda wrighta odličan krimić: autsajder. zapravo, vrlo je daleko od klasičnog krimića, a niti romanopisac se ne bavi tipiziranim kriminalističkim temama. bavi se introspekcijom i postupnim shvaćanjem glavnog junaka da je cijelo vrijeme odabirao potpuno pogrešne poteze. pogreške koje činimo izazivajući lančanu reakciju događaja, pokušavajući uzalud sakriti se od samih sebe i zamesti svoj trag drugima.no, to se spozna prekasno. a mnogi i umru u samozadovoljstvu iluzije besprjekornosti.

    avatar

    17.10.2015. (19:16)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    spoznaja prekasno ... upravo i u tome leži introspekcija svakog od nas... pogledati u sebe, iz sebe uzeti nešto i iznijeti na svjetlost, u sebi tražiti i naći će se...
    tražiti u drugima, a govoreći kako se traži u sebi, a sve vrišti prema van i pokazuje da osoba traži u drugima, stalno pričajući kako traži u sebi - to mi je kao neki švedski krimić drugačijeg mentaliteta, ali to je sve maska, koprena i samolaž, koje vode u sebe, kao osobu od krvi i mesa, sa spoznajom o pozitivnosti i negativnosti, o prisustvu i dobrog i lošeg...

    ovo drugo pitanje o Bogu, Suncu, svjetlosti, tami - ostavljam za sebe u intimnoj dubini duše, ali hindač Osho je to majstorski razvio u svim smjerovima

    avatar

    17.10.2015. (19:30)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ima jedna nezgodna stvar, a to je da osho baš nije imao previše pojma o kvantnoj fizici i valno-čestičnim funkcijama. možda bi se to moglo aplicirati na onu božju sveprisutnost i svemogućnost, svevidnost, ne znam, ali za oshu to ne bih garantirala, ne, ne.

    avatar

    17.10.2015. (19:34)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    @stara teta - svatko neki dan prolupa, to je jasno, Osho vodi svoju priču vješto pletući svoje misli

    ali .. postoji li neki kult, kladim se da bi se puno njih upisao kao sljedbenici...

    avatar

    17.10.2015. (19:49)    -   -   -   -  

  • Mariano Aureliano

    Efektno i istinito od Ošoa!

    avatar

    17.10.2015. (22:23)    -   -   -   -  

  • FreshCaYg

    Kako bi znali kad je svjetlo da neupoznasmo tamu.
    Neki je kao što kaže Annaboni prigrliše jer tako je lakše , i to su stvarno nesretne sudbine, ali to je stvar izbora, nositi svjetlo ili skrivati se u tami.

    avatar

    17.10.2015. (23:12)    -   -   -   -  

  • zahira

    dobar je Osho i način na koji razvija temu svjetla i tame...

    avatar

    18.10.2015. (08:51)    -   -   -   -  

  • shadow-of-soul

    volim čitati Osho-a...

    avatar

    18.10.2015. (11:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...