Velika narančasta jestiva bundeva, prodaje se isječena na komad ili naribana, Mela. Ovdje je zovu "klasična banatska bijela" zbog boje kore i popularnost u Banatu.
14.10.2015. (06:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
za slanu je princip isti, samo umjesto šečera stavim meki sir malo kiselog vrhnja i dva jaja... smjesu poslolim i slažem između tijesta... vrijeme pečenja i zalijevanja isto... :)
14.10.2015. (07:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U mojoj Slavoniji smo pomiješali buču sa svježim sirom i radili štrudle i to slatke. U Zagorju se radi slana bučnica, eto sada i pita. Treba isprobati, hvala za recept. Pozdrav iz kišnog Zagreba putuje.
14.10.2015. (08:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
njam! Ja ponekad napravim corbu od bundeve - uz bundevu ide jos crveni luk, nekoliko glavica, paradajz-dva, i meso za supu. Na kraju se sve izblenda. A moze se i meso prvo izvaditi pa blendati i meso nazad...) Jedes uz malo vrhnja ili jogurta...
14.10.2015. (08:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mela
Joj, a koja vrsta bundeve je to ?
14.10.2015. (06:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Velika narančasta jestiva bundeva, prodaje se isječena
na komad ili naribana, Mela.
Ovdje je zovu "klasična banatska bijela" zbog boje kore i popularnost
u Banatu.
14.10.2015. (06:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Krasno, ja bih molila komad pite sa jabukama:))
14.10.2015. (07:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Evo tebi crvena jabuka, mecabg!
14.10.2015. (07:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
preferiram jabuke, a bundevu volim pečenu.
14.10.2015. (07:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Sjedokosi, priključi se mecabg, mada oko ove pite griješiš.
14.10.2015. (07:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dobro ti jutro... bundeva... hvala ti na ovom receptu... ja radim juhu i slanu bućnicu... a ovo će biti iznena¸enje za mog sladokusca... :)
14.10.2015. (07:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dinaja, toliko je jednostavno da je šteta ne probati!
A ti poslije daj recept za slanu bućnicu.
14.10.2015. (07:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
za slanu je princip isti, samo umjesto šečera stavim meki sir malo kiselog vrhnja i dva jaja... smjesu poslolim i slažem između tijesta... vrijeme pečenja i zalijevanja isto... :)
14.10.2015. (07:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dobra ideja, Dinaja, probat ću najskorije!
14.10.2015. (07:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
U Zagorju kod moje bake kazu Bucnica..
14.10.2015. (07:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Euro, ima mnogo imena, bućnica, buča, bundeva, dulek...
a uglavnom su jestive i zdrave.
14.10.2015. (07:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Demetra
U mojoj Slavoniji smo pomiješali buču sa svježim sirom i radili štrudle i to slatke. U Zagorju se radi slana bučnica, eto sada i pita. Treba isprobati, hvala za recept. Pozdrav iz kišnog Zagreba putuje.
14.10.2015. (08:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Demetra, slatka štrudla sa sirom? A zašto da ne?
A može i slana. Sve ćemo isprobati!
14.10.2015. (08:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zack
Mmmmmm, izgleda prefino, morao bih probati, ali s domaćim vučenim tijestom! :)
14.10.2015. (08:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
VladKrvoglad
njam! Ja ponekad napravim corbu od bundeve - uz bundevu ide jos crveni luk, nekoliko glavica, paradajz-dva, i meso za supu. Na kraju se sve izblenda. A moze se i meso prvo izvaditi pa blendati i meso nazad...)
Jedes uz malo vrhnja ili jogurta...
14.10.2015. (08:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zack
@Dinja je dala super ideju za slanu verziju kojoj sam čak skloniji. Bilježim se za pravljenje te verzije u skoro vrijeme. :)
14.10.2015. (08:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisa
Uff stvarno izgleda slasno.I ova kombinacija sa sirom na slano što je netko spominjao,valjalo bi probat
14.10.2015. (08:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Pablon, tako je bolje, a onda radi urolanu bundevaru
14.10.2015. (08:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
VladKrvoglad, to bi bio odličan početak ručka :)
14.10.2015. (08:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Pablon, napravi pa daj recept!
14.10.2015. (08:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Nisa, kombinacija ima mnogo i šteta je ne probati.
14.10.2015. (08:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
joooooj, sad bih trebala naći zamjenu za kore
i dodati sir, pa na slano ...
izgleda prefino :-)
14.10.2015. (09:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Zvonka, pa napravi tijesto i stavi nadjev od bundeve.
Prefino i jeste, sve smo smazali, ide druga tura danas,
slana.
14.10.2015. (09:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisan EL DIABLO
e sad....sve nestalo....aj pravi novu i ostavi teke ;)))))
14.10.2015. (09:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...