Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • quentin compson

    "Odličan odabir jer se radi o hrabroj borkinji za ljudska prava".
    Vrli književni kritičaru, dodjeljuje li se Nobelova nagrada za književnost borcima za ljudska prava ili vrhunskim piscima?

    avatar

    12.10.2015. (22:10)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    Vrli anonimče, laureatkinja je i jedno i drugo - dakle, odličan odabir!

    avatar

    13.10.2015. (13:02)    -   -   -   -  

  • quentin compson

    Moguće, ali zar nije pomalo smiješno da se svi kunu u taj opus na temelju jedne knjige objavljene na hrvatskome? Jergović piše o njoj kao da je doktorirao na njezinim djelima. A taj pak jezike ne govori. Pročitamo jednu knjižicu pa smo glavni u kavani.

    avatar

    13.10.2015. (20:55)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    bolje pročitat i samo jednu nego niti jednu

    avatar

    14.10.2015. (07:10)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    naš je provincijalizam opasan. Zato što većina za laureatkinju nikad nije čula stvara se dojam da je izbor laureatkinje pogrešan, umjesto da se razmisli o stanju u izdavaštvu zbog kojeg puno toga u nas još nije objavljeno a zbog čega većina za laureatkinju nije čula

    avatar

    14.10.2015. (07:12)    -   -   -   -  

  • quentin compson

    Slažem se. I ne mislim da je izbor S. A. pogrešan. Ali mi se "provincijalizmom" čini upravo poluznanje naše kulturne čaršije, gdje svatko o svemu sve zna, pa se o čitavim opusima govori na temelju jedne napol prožvakane knjige. Govoriti o nekome, pa i pohvalno, iz zavodljivih vlastitih površina, jednaka je uvreda kao i opovrgavati. Piscu je jedina pohvala pomno čitanje, a ne kozersko-kavanske impresije po raznim vatrogasnim vjesnicima našega novinstva. Moje prvotno stajalište nije bilo da je izbor te gospođe loš, nego da o tome kakav je on mi zapravo - ne znamo. Jer nismo čitali.

    avatar

    14.10.2015. (11:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...