Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (34)

Marketing


  • annaboni

    Još je jednom totalno fulala...Zar nijre dovoljno grljenje s Nikolićem u UN?

    avatar

    08.10.2015. (19:39)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ne znam ti na to odgovoriti, ali da je predsjednica zgodna,
    zgodna je.

    avatar

    08.10.2015. (19:41)    -   -   -   -  

  • jelen

    U kakvoj i čijoj kovačnici je ona iskovana to se naravno zna, samo nekak sumnjam da Amerikosi trebaju baš nju da odvrati Orbana od Putina :-))
    Makar nikad ne znaš, znaju oni kakvim je je tko manipulacijama najpodložniji ;-)

    avatar

    08.10.2015. (19:42)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Lastavica
    I Barbika je zgodna pa baš ne bih želio nju, Barbiku, za predsjednicu Hrvatske. :-)

    avatar

    08.10.2015. (19:44)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Što se mene tiče, sve to dolazi od "kauboja" i nitko me ne može
    razuvjeriti. Kad je Unija u pitanju..., prije našeg ulaska pisala
    sam da nije duga vijeka i nikako mi se nije sviđala. To mi je manje
    bitno, brinu me odnosi u našoj kući a oni su otprilike: svađaju se
    mama i tata i čim slijedeće jutro netko u susjedstvo, laje o onom
    drugom. Ovo mi je puno crnje jer ispaštamo svi mi zbog njihovih
    egoističnih ispada, a egoistični su u tolikoj mjeri da nema mjesta
    za onog drugog. Ništa od povećanja mirovina:)))

    avatar

    08.10.2015. (20:20)    -   -   -   -  

  • Weteran

    Čitam temu i ne mogu vjerovati.
    Mislim, zar ne bi trebali razgovarati s Mađarima. sa susjedima. Zar bi se stalno s njima trebali svaditi? Čemu? Pa svaka naša akcija izaziva suprotnu reakciju, i obrnuto. Dakle, Predsjednica je dobro napravila.

    Je li vlak dogovoren i kad, nije mi toliko bitno. U biti, bitno je, jer jutros Ostojić nije ništa spomenuo da je pitanje vlaka rješeno. Dapače, ismijavao se iz toga. Ako je vlak rješen, mogao je Ostojić reći: "Pa nema potreba da predsjednica ide tamo, Mi smo se dogovorili za vlak". Ali on to ne reče. Što može reći dvije stvari. Vlak nije bio rješen ili Ostojić nema pojma što mu se u ministarstvu događa. Obje stvari su u kontekstu reakcije na predsjedničin dogovor, katastrofalne za MUP.

    Je li Predsjednica u sprezi s HDZom? Ne mora biti. Ali nije u sprezi s Vladom. I onda automatski mora biti sa HDZom. Drugo joj ne preostaje i to nije toliko njezina greška koliko Milanovićeva. Taj fašist do sada nije pokazao dobru volju za suradnju s Predsjednicom. Dapače. Čitava vlada se tako ponaša. I onda dolazimo do žalosne situacije da Predsjednica ne može koristiti infrastrukturu države, već mora graditi paralelnu infrastrukturu i koristiti je.

    Naravno, to ništa ne ide nama na korist. Predizborna je kampanja pa se mora početi sa svađom. Mediji su, kako Milanović reče, na njegovoj strani. Tu je Predsjednica u gubitku. Taktika je jednostavna: sjebati nju, a za Karamarka je onda lako. On pada sam od sebe.

    avatar

    08.10.2015. (21:03)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    Gospođa Predsjednica, danas je bila na sjednici tzv. Višegradske skupine. U lipnju se svake godine održava sjednica a na ovogodišnju je pozvana kao gost. Za detalje, vidi na Vikipediji. Dan državnosti je proslavila sa djecom Hrvatske škole u Mađarskoj...

    avatar

    08.10.2015. (21:09)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Gospođa Predsjednica je u skladu sa ovlaštenjima koja joj po Ustavu pripadaju pokrenula kreiranje hrvatske inozemne politike u okviru prirodnog EU okruženja kojemu Hrvatska pripada sustavno čisteći breme posvemašnje izolacije kojoj je Hrvatskoj priuštila vladajuća opcija.

    Da smo na fejsu lajkao bi @sagijev komentar i samo bi kratko dodao: Go Kolinda Go!

    avatar

    08.10.2015. (22:09)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    kad bi zalutao bilo čiji vlak u RH, tko bi dogovarao povrat ?? (niže instance, policija ili tko ...?)

    tko je zakonom ovlašten vratiti vlak? nije politika za svakoga

    avatar

    08.10.2015. (22:20)    -   -   -   -  

  • Goto - šumski čovjek

    još je interesantnije pitanje tko je uputio vlak iz RH u Mađarsku ns naoružanim policajcima? ako je to izveo ostojić bez znanja milanovića hoće kiu snositi odgovornost i sankcije (ako je to uradio uz znanje milanovića hoće li odgovarati i snositi sankcije oba) ili je i vlak uputila niža instanca?

    ja sam uvjeren kako su mamlazi preglupi da bi shvatili što nas zapravo interesira ... ;)

    avatar

    08.10.2015. (22:42)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    @SEMPER, pa sad se pitaš čija je ona predsjednica?

    Bilo čija, bilo čija
    bilo čija da si
    samo moja, samo moja
    samo moja nisi

    avatar

    09.10.2015. (01:00)    -   -   -   -  

  • Sfera

    Sve javno deklarirane Hrvatske domoljube, što se pred televizijama hvale svojim domoljubljem karakterizira to da žive od novca poreznih obveznika.
    Glede Kolinde, od nje ništa nisam ni očekivao stoga me ne može niti iznenaditi.
    Da je pro Američka to smo već znali, da je HDZ-ova to već znamo, sad samo je pitanje na koji način može pomoći HDZ-u da osvoji vlast i Americi da učvrsti svoju poziciju i istočnoj Europi.
    Koliko vidim, ni jedno ni drugo, joj baš ne ide od ruke.

    http://mpejic.com/

    avatar

    09.10.2015. (09:54)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @weteran
    Mislim, zar ne bi trebali razgovarati s Mađarima. sa susjedima
    ...
    ... a ja čitam u tisku:
    "Gotovo je 99 posto ogrede prema Hrvatskoj", zna se tko ju je postavio. A naša Predsjednica bi razgovarala s kreatorom te ograde!

    U svezi 'slučaj vlaka':
    U biti, bitno je, jer jutros Ostojić nije ništa spomenuo da je pitanje vlaka rješeno.
    ...da to je bitno, ali postrojavanje Glavaševe paravojne SSG postrojbe nije bitno,pa oni se samo 'rekreiraju'.

    @sagittariusclassic
    Gospođa Predsjednica, danas je bila na sjednici tzv. Višegradske skupine.
    ...da bi dogovorila postavljanje bodljikave žice prema Hrvatskoj i raspoređivanje vojnika ostalih ksenofobnih istočnih država poput Češke, Slovačke i Poljske. Još jedan korak pa ćemo svi u kon. logore. Tamo je najsigurnije.

    Ili ipak je, možebitno, ono važnije što sam spomenuo u postu: Zid prema Rusiji. Dok se Europa ne oslobodi kompleksa SAD-a i ne shvati da mira u njoj neće biti dok je Rusija izvan nje, u Europi neće biti mira.
    To nije moja misao već velikog mislioca Guglielmo Ferrera (1871.-1943.; talijanski sociolog i povjesničar, jedan od najcjenjenijih intelektualaca svog doba). I nemoj mi reći da je za sve kriva Rusija.

    Zar ta civilizirana Europa nije na nju kretala i s vojskom Napoleona, instalirala Lenjina da provede revoluciju uz uvijet da izađe iz 1. svjetskog rata, zar nije iz uljuđene Europe Hitler krenuo na 'divljake' s Istoka, zar Ameri od kraja 2. svjetskog rata sustavno ne razaraju ekonomiju prvo SSSR-a a sada Rusije uvlačeći ih svojim intervencijama u ratove koje Rusi, gospodarski slabiji, ne mogu podnijeti. A dovoljno su ludi ili blesavi da se daju provocirati.

    @bocacciozg
    Najveću izolaciju Hrvatska je trpjela za vrijeme predsjednikovanja Franje Tuđmana, no to tebi vjerojatno ili ne paše ili nije poznato.

    Što se pak tiče tvoje tvrdnje da je Predsjednica pokrenula kreiranje hrvatske inozemne politike u okviru prirodnog EU okruženja evidentno je po tome što je pozdravila Orbanovu suludu ideju postavljanja bodljikave žice na granicama Mađarske. Konc logori?.I vjerojatno bila prisutna na svečanosti povodom dovršetka ograde prema Hrvatskoj.

    Dan državnosti je proslavila sa djecom Hrvatske škole u Mađarskoj...
    ...kao što i njezina djeca vole školovanje u inozemstvu kako bi bolje naučili što je to domoljubje.

    Dečki, saberite se malo i maknite te ideološke krpe sa svojih očiju. I nemojte mi pokušavati imputirati epitete koje mi obično imputira 'virus', jer ja sam semper contra bez obzira o kome i o čemu se radi.

    avatar

    09.10.2015. (19:15)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    1. Tema nije bila USA niti Russia, a danas je 2015. a ne 1943.

    2. Ako se svi vi ljevičari, zaklinjete u demokraciju i njezine neupitne postulate, kako to da ne priznajete legalno, legitimno i po najvišim demokratskim kriterijima izabranu Predsjednicu? Zar je vaše poimanje demokracije, etalon razmišljanja mentalnog sklopa prosjećne punice? Ako nije po mom, onda rezultati ne vrijede? Uostalom, face it, alternativa je bio beskorisni Sorošev potrčko! Čovjek koji je onima koji su ga "hranili", "oblačili" i postavili, dugi dan nakon poraza, zabio nož u leđa i triput ga okrenuo! Pa što to govori o njegovom karakreru? Ne uspjeti izboriti drugi predsjednički mandat, u politici "uspjeva" samo totalnim "papcima"!

    3. Dajte mi onda, molim vas, demokratskim standardima, objasnite, kako to da KGK nije vaša predsjednica? Kaj vi ne živite u RH? Niste državljani RH? Za mene su svi izabrani predsjednici do sada, bili moji predsjednici! Većina je izabrala, kako je izabrala i volju građana koji su izašli na izbore, treba poštovat. One koji nisu izašli - ko jebe! Bili su pozvani i sad nemaju nikakvo pravo pizditi ako im rezultat nije po voljii!

    avatar

    09.10.2015. (19:48)    -   -   -   -  

  • Kretzy's [r]evolution

    predsjednica Mađarske,Češke,Slovačke i Poljske,a ne Republike Hrvatske

    avatar

    09.10.2015. (20:45)    -   -   -   -  

  • Weteran

    @Semper

    Ne razgovarati sa susjedima s kojima imaš neraščišćene račune je kretenluk. Tako i ne razgovarati s Mađarima.
    Mađari imaju svoj način razmišljanja i odlučili su zaštiti svoje interese. Ograda prema Hrvatskoj kako bi se spriječili NELEGALNI prelasci granice. Sasvim u redu. Nisu oni krivi što mi krijumčarimo imigrante preko naše i njihove granice.
    Zašto je moj poznanik završio u zatvoru na 7 godina? Pa on je radio isto šta i danas radi naša vlada, švercao Kurde. Naravno, policija koja je njega onda hapsila danas dobiva nagrade za ono što je on radio. On zatvor, a policija i novinari nagrade i lajkove.
    Usput, kreatora ograde podržava 82 posto Mađara. Njihov problem, njihova država, njihova granica, a nama neće stvoriti nikakve probleme. Nama problem može stvoriti Njemačka, a ne Mađarska.

    Što se tiče Glavaša i njegovih pizdarija, napiši temu o tome pa se možda javim. Spominješ vlak, pa je onda bio red da napomenem neke stvari o istome. Vlak je sam po sebi nebitan, bitnije je jel MajnejmizRajko zna što mu se događa u MUPu ili ne zna, jel nas laže ili ne laže, jel tele ili nije. To su stvari koje su bitne. A poučen iskustvom s Prevlake, poučen iskustvom s početka imigrantske krize, mogu slobodno reći da Majnejmizrajku vjerujem manje nego Predsjednici.

    avatar

    09.10.2015. (21:01)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Veteran, a da ne spominjemo Franciskovića...

    avatar

    09.10.2015. (22:30)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @sagittariusclassic
    1. Direktno nije, priznajem. No po mom mišljenju razlog stvaranja saveza od Baltika do Jadrana, u kojem sudjeluje i Predsjednica Hrvatske, je upravo to što sam napisao: blokiranje Rusije da uđe u EU.
    2. Temeljem kojih to mojih postova si zaključio da sam ja ljevičar. Ja sam semper contra. Vjerujem da znaš što to znači.
    Jednako tako ja se nikada nisam niti se neću zaklinjati u DEMOKRACIJU. Pogotovo ne u ovakvu kakva danas vlada u svijetu a koju nazivam DEMO(N)KRACIJA u što si se mogao uvjeriti i sam ako si čitao moje ranije politički obojene tekstove. Naime ja se zaklinjem samu u racio i logigu.

    Usput: među poznanicima sam poznat da mi je u ona 'mračna vremena' česta uzrečica bila 'bemti socijalizam i tko ga izmisli'. Ne zbog socijalizma kao sustava nego zbog javašluka, nerada i lopovluka koji je vladao onda (samo o tome nisu novine toliko pisale; primjer Obrovačke tvornice glinice) kao što vlada i danas u toj tzv demokraciji.

    Nisi u pravu ni što se tiče tvrdnje da ne priznajem "legitimno i po najvišim demokratskim kriterijima izabranu Predsjednicu". Iako se u toj tvrdnji, po mom mišljenju, potkrala greška u tvrdnji "najvišim" (o čemu bi se moglo raspravljati na veliko i široko), gdje sam ja to tvrdio ili pisao da je ne priznajem kao legitimno izabranu Predsjednicu.
    Da se razumijemo sada i za ubuduće: za mene je gospođa Kolinda Grabar Kitarović legitimno izabrana Predsjednica REPUBLIKE HRVATSKE, dakle države koje sam ja državljanin, ali nije MOJA PREDSJEDNICA jer nisam za nju glasovao. Ako to možeš shvatiti. Bojim se da, iz iznesenog u točki 3., ti ne vidiš tu finesu. No tvoje je LEGITIMNO pravo tako misliti, ali ti to ne daje za pravo da meni IMPUTIRAŠ da ja spomenutu gospođu ne smatram Predsjednicom države Hrvatske.

    Usput, nisam glasovao ni za Josipovića (svetu vodicu koje se sad počeo pretvarati u votku ili ljutu rakiju, uostalom kao i njegov mlađi kolega, Premijer Vlade na odlasku, u paradnog domoljuba) već sam prekrižio listić. Semper contra princip ako nemam za koga glasovati, e da mi ne bi netko ukrao moj listić i zaokružio na njemu svog kandidata. Jasno?

    avatar

    09.10.2015. (23:06)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @weteran
    Možebitno da si ti u pravu jer (možebitno) imaš informacije do kojih si sam došao ili pak informacije iz dobro provjerenih izvora za sve što tvrdiš, a koje ja nemam.

    No po kojoj logici treba ograđivati žicom svoju državu prema SVIM državama koje te okružuju, i to samo zato da se spriječi prolaz izbjeglicama u zemlje o kojima su im napričali (možebitno) pripadnici američke CIA-e ne bi li na taj način destabilizirali EU, a pogotovo Njemačku, koja im je nakon što su zdrmali Putinovu Rusiju i Kinu, ostala jedina dostojna konkurencija u svijetu. (Usput: što misliš imalju li Ameri prste u vrludanju Velike Britanije oko ostanka ili izlaska iz EU?)

    Rekao sam možebitno imaš točnije informacije, no koliko ja znam, izbjeglice u Hrvatsku i iz Hrvatske idu daleko organiziranije nego iz bilo koje druge zemlje kroz koje prolaze. No ne mogu tvrditi da nisi u pravu jer pouzadnih izvora nemam, a ono što nam serviraju masmediji možeš manje više objesiti mačku o rep (svaka sličnost s izvještajima sa ratišta u vrijeme Domovinskog rata uopće nije slučajna, što se danas potvrđuje).

    Što se pak tiče tvog poznanika i Kurda i sam kažeš da je švercao Kurde. Pa ako je to točno, onda je zaslužio kaznu. Da li R.O. šverca i za to dobiva lovu od izbjeglica ja ne znam. Ako ti znaš, što ga ne prijaviš (iako bi to bilo 'kadija te tuži, kadija ti sudi'). Na taj način bi izvršio svoju demokratsku i građansku dužnost. I imao čistu savjest, pred sobom prvenstveno.

    Pišeš: "Usput, kreatora ograde podržava 82 posto Mađara. Njihov problem, njihova država, njihova granica, a nama neće stvoriti nikakve probleme. Nama problem može stvoriti Njemačka, a ne Mađarska."

    Upravo zatvaranjem granice prema Srbiji Mađarska je NAMA stvorila problem jer se rijeka izbjeglica okrenula prema Hrvatskoj. Ne shvaćam kako nam problem može stvoriti Njemačka. Jedino ako izbjeglice koji su tamo došli iz ekonomskih razloga počne vraćati, ali u tom slučaju će nam opet probleme praviti prije Slovenija i Mađarska nego Njemačka, jer će onda oni raditi to što mi radimo sada: slati izbjeglice nama.

    Poznata je stvar da su Mađari izrazito ksenofobičan narod pa taj postotak ne iznenađuje. No nisam siguran da se i kod nas ne bi mnogi iznenadili da se provede ozbiljna anketa o tome trebaju li nam ovi 'turisti' ili ne. Uostalom to potvrđuje reakcija na glasine o ulasku preko Prevlake. Ali za sad to su samo spekulacije pa neću dalje o tome.
    A glede kome više vjerovati, Predsjednici ili, kako ti pišeš, Majnejmizrajku, moj je stav: ne vjeruj političarima ni kada ti darove donose. OK?

    avatar

    09.10.2015. (23:38)    -   -   -   -  

  • Weteran

    @Semper Contra

    Svaka država ima pravo na zaštitu svojih granica i građana. Na koji način će to raditi to je njihova stvar. Mi nemamo pravo govoriti Mađarima kako će oni raditi na svojoj granici. Nama ne stvaraju probleme i NISU ih stvorili postavljanjem ograde sa Srbijom. TO što su se oni, vjerojatno, dogovorili sa Srbima da oni šalju imigrante nama, to je druga stvar. Imigranti slobodno mogu ići preko Srbije do Mađarske i tamo pokušati legalno ući u Mađarsku. LEGALNO. Naglašavam. Ako Mađari, nakon 300 000 ilegalnih imigranata ne žele još takvih u svojoj državi, to je njihov problem.
    Da, imigranti i izbjeglice kroz Hrvatsku idu organizirano i sad idu i kroz Mađasku organizirano. I legalno. Svi se evidentiraju i šalju u NJemačku. Kad Njemačka zatvori svoje granice i odluči ne primati imigrante iz Mađarske, onda će i Mađarska odlučiti isto. A onda ćemo mi biti hotspot. Zato kažem da nam NJemačka može stvoriti probleme,a ne Mađarska.Usput, Mađarska se ne ograđiva kompletna sa ogradom. Samo prema Srbiji i Hrvatskoj. I prema Sloveniji, ako Austrija odluči zatvoriti svoje granice.

    Razlike između mojeg poznanika i današnjih policajaca nema. On je švercao Kurde, ilegalne imigrante za novac, za jednokratnu naknadu, a današnji policajci isto to rade za plaću. Ne samo oni, nego kompletna državna infrastruktura. Jer kako drugačije nazvati to što ljudi bez dokumenata prelaze granice i idu u Njemačku u potragu za boljim životom? To isto su radili i oni nesretni Kurdi.

    Nema ksenofobnog naroda. Ima ljudi koji imaju svoje strahove, a koliko će koji političari, grupe, pojedinci pothranjivati nečije strahove, to je druga stvar.
    Političarima en vjerujem, samo sam uspoređivao dvoje političara i kojem vjerujem manje. Zašto mu vjerujem manje:
    1. Početak krize, imigranti u Srbiji. Rajko tvrdi da smo mi spremni, imamo tri prihvatilišta za AZILANTE (ne govori o izbjeglicama ni imigrantima) kapaciteta do 3 000 ljudi (koliko se sjećam.
    Prvi dan u Hrvatsku ulazi 5 000 imigranata, ta prihvatilišta nićemu nisu poslužila.
    2. MajnejmizRajko tvrdi da gradimo kamp na Prevlaci, Zokster veli da ne gradimo, Rajko tvrdi da ne gradimo. DUSZ tvrdi da gradimo. Karamarko ide na Prevlaku, Rajko postavio barikade. Jel treba crtati o čemu se tu sad radi. MajnejmizRajko i dalje tvrdi da kampa za imigrante nema na Prevlaci i da nije planiran.
    3. Predsjdnica tvrdi da je dogovoren povrat vlaka, popodne se dogovorila. Ujutro MajnejmizRajko ismijava posjetu Predsjednice Mađarskoj, ne spominje nikakav vlak. Naveče MUP kaže da je povrat vlaka dogovoren nekoliko dana ranije. Orban veli da je povrat dogovoren s Predsjednicom. Mup kaže da nije nego s ravnateljem plicije. Vlak će prijeći na graničnom prijelazu gdje ne postoji pruga. MUP novinarima dan prije govori kako se još ništa ne zna o sudbini vlaka itd, itd...

    ...najgore je kad vojsku i policiju upotrijebiš u sitne političke svrhe. A MajnejmizRajko upravo to radi s policijom.

    I sad ti vjeruje njemu. Ili ćeš vjerovati takvom tipu ili ćeš vjerovati nekom političaru koji ti je antipatičniji od njega, ali bar ne laže.

    avatar

    10.10.2015. (01:25)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Vjerujem da ni jedan predsjednik na svijetu kad je u posjetu drugoj državi ne
    govori protiv svoje države kao što to čini KGK. Nemam više što komentirati. Vrhunski osvrt!

    avatar

    10.10.2015. (08:29)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @Semper, koliko se da razabrati, tema Višegradske skupine su “val” sa juga. Detalji će polako “curiti” u strogo kontroliranim medijima, onako kako im bude odgovaralo. Osobno, mislim da je u pitanju “kurvarluk” EK, koja je sve zakuhala sudjelovanjem u kratkovidnim vojnim intervencijama na južnim obalama sredozemlja, a sad želi posljedice prebaciti na manje zemlje, uglavnom spomenute Višegratske skupine + RH. Takvo direktno zadiranje u suverenitet, nije dopustivo a EK se nek pobrine da si priskrbi izborni legitimitet.
    Moja opaska o tezi “nije moja predsjednica”, u stvari, nije išla tebe. Ali, kad si već potegnuo to pitanje, izbori sa RH kao jednom izbornom jedinicom, po principu “ jedan čovjek - jedan glas”, čine mi se sasvim primjerenom metodom za izbor Predsjednika. Varijanta, u kojoj bi Sabor izabirao Predsjednika, me ispunjava užasom.
    Svijetom uglavnom vlada plutokracija, tj. stalno se jedni te isti izmjenjuju na vlasti. Slažem se da tu smrdi, ali zašto se onda iz svih oružja, pucalo protiv referenduma za preferencijalno glasanje?
    Kao primjer iz “mračnih” vremena, radije bih odabrao industriju trikotaže. Naime, potkošulje su skratili za par centimetara, a onda su se partijski kurčili da su povećali produktivnost za toliko i toliko postotaka. Mi smo, naravno, svi nosili potkošulje do pupka...
    Ti se nazivaš “uvijek protiv”, a meni na blogu stoji “uvijek opozicija”. Tako da i nema neke suštinske razlike, ali ne možeš poreći da se Predsjednicu, orkestrirano, napada iz svih medija, te joj se za svaki pokret traži dlaka u jajetu. Kad pogledaš, tko plaća te iste medije, jasno je i zašto. Ono što držim nedopustivim, je da se vlada postavila otvoreno neprijateljski, prema legitimno izabranoj predsjednici i da to nikako ne može biti primjereno vođenju jedne države. Ako Milanović, KGK ne može vidjeti nacrtanu, onda je to njegov problem i neka to zadrži u svoja četri zida. Dok je predsjednik vlade, to se ne smije osjetiti ako se ima i malo političke kulture..

    avatar

    10.10.2015. (10:40)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Weteran, @sagittariusclassic
    Najprije da obojici zahvalim što u svojim komentarima koristite argumente (s kojima se mogu i ne moram složiti) a klonite se napada ad hominem. Takve komentatore cijenim. Iako nisam mislio odgovoriti ni na vaše prve komentare, povuklo me baš to što ne napadate osobno. No kako mislim da smo uglavnom iscrpili materijal za ovu temu, odgovori na ove posljednje komentare bit će s moje strane i posljednji. To naravno ne znači da vam branim da i vi odgovorite na ove moje pa da tako vi stavite točku na 'i'.
    Toliko od mene do nekog drugog posta koji će vas zainteresirati barem koliko i ovaj :-).

    avatar

    10.10.2015. (15:24)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @Weteran
    U tvom odgovoru u suštini se ne protiviš mojim stavovima. Naravno da je način kako će se zaštititi Mađari od (Amerikom izazvanog) izbjegličkog vala njihova legitimna stvar i u to se ni mi ni EK ne bi trebali miješati. No žalosno je da se u 21, stoljeću u Europi koja se nagledala bodljikavih žica od nacizma preko komunizma eto i do demokracije, one još uvijek postavljaju (ili moraju postavljati). Ne znam je si li čitao knjigu Viktora Žmegača „Europski duh“? Na kraju poglavlja 'Europa na ispitu' poštovani profesor iznosi tvrdnju s kojom se nisam složio i koliko se sjećam to sam spomenuo ili u nekom postu ili pak u nekom komentaru.

    Dakle, g. Žmegač na kraju spomenutog poglavlja piše:
    „Od 1945. godine do danas na teritoriju pak Europske unije (u granicama od 2012. godine) nije se dogodio ni jedan vojni sukob, unatoč tenzijama takozvanog Hladnog rata (…).Nisu li otvorene granice, spremnost za komunikaciju i kakva takva politička racionalnost činjenice koje zaslužuju priznanje. Bez pretjerivanja se može ustvrditi da je u posljednjim desetljećima jedva tko tako opravdano zaslužio tu nagradu (Nobelovu nagradu za mir dodijeljenu 2012. Evropskoj uniji).“
    I onda poentira na kraju rečenicom:
    „Svim euroskepticima – ma iz kojeg kutka dolazili – nedovoljan iz povijesti.“

    Moj prigovor je bio: bilo je ratova, doduše ne u EU, ali što je ona poduzela da do rata ne dođe i, vidjet ćemo, što će se dogoditi kad u okviru EU nastanu problemi, hoće li i tada vrijediti duh 'otvorenih granica'.
    Kao što se vidi nisam morao dugo čekati na potvrdu svojih, tada izrečenih, sumnji. Granice se ponovo uspostavljaju i to žicama naprednije tehnologije izrade nego što su to bile žice koncentracionih, gulagovih i golootočkih granica.

    Kažeš da „nema ksenofobičnih naroda“, pa samo korak dalje pišeš: „Ima ljudi koji imaju svoje strahove, a koliko će koji političari, grupe, pojedinci pothranjivati nečije strahove, to je druga stvar.“ Upravo ti 'strahovi' su 'kvasac' za 'dizanje' ksenofobije. Pa ako političari pri tome, radi vlastitih interesa, posluže kao katalizator to gore po one na koji se ti strahovi odnose. Uostalom, do pojave Hitlera ni Nijemci nisu imali ksenofobični odnos prema Židovima, a onda je bilo dovoljno da Hitler kaže: za sve su krivi Židovi (danas izbjeglice), i konvoji s njima krenuli su put spalionica ljudi.

    S tvojom analizom događanja oko sukoba političara u svezi izbjeglica u načelu nemam što dodati. Suglasan sam da je bilo, pogotovo u početku, dosta smušenih reakcija. Očevidno su svi akteri te fertutme propustili predavanja iz NNNI :-))). No najveću su ipak smušenost pokazali Karamarko i Kolinda sa svojim izjavama zatvoriti-otvoriti granice sa Srbijom. No pustimo to, proći će koji tjedan, mjesec ili godina, doći će drugi događaji (primjerice visoki snijeg usred zime!) koji će okupirati naše 'žute' masmedije pa se izbjeglica više nećemo ni sjetiti (tko danas kod nas i u Europi govori o Ukrajini?).

    Što se tiče Njemačke i njezinog zatvaranja granica, to je realno za očekivati. Ta neće svi Sirijci i Afganistanci i po koji sjeveroafrikanac moći ostati u Njemačkoj. Tko će od 'pridošlica' biti prihvaćen mislim da nije teško za pogoditi. Kad se to desi, dolazimo do točke kad bi Njemačka, zajedno sa svim članicama EU, trebala reći „dosta“. Ukrcati izbjeglice na prekooceanske brodove (bilo kojeg tipa i vrste) i uputiti ih u SAD-e, glavnom krivcu za pojavu ovog tshunamija (koje za sada sjede u pozadini i smijući se, čekaju da ih EU pozove da interveniraju – iako je to već počelo: u Mađarski stiže 1000 NATO-ovih vojnika), pa ako ih ne žele, neka ih svojim atomskim podmornicama potope. Ionako ubijaju ljude iz tih područja desetljećima pa im nitko ništa ne može.

    Usput: kako to da Ameri ne reagiraju baš energično na Putinov vojni angažman u Siriji? Po mom sudu, takvo ponašanje (blesavo ili pak narcisoidno) Putina i ruske vrhuške njima ide na ruku. Prvo, Rusi su ponovo uletjeli u vojnu intervenciju koja će im dodatno oslabiti, već dovoljno načeto, gospodarstvo. Drugo: taj angažman samo će dodatno povećati val izbjeglica i time još više destabilizirati EU, Njemačku i čitavu Europu. I onda, misle Ameri, mi smo opet glavni na svijetu.

    avatar

    10.10.2015. (15:29)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @ sagittariusclassic
    Pišeš: „koliko se da razabrati, tema Višegradske skupine su “val” sa juga“.
    Možebitno da jesu, no osobno nisam uvjeren u to. I dalje mislim da je sve to organizirano kako bi se spriječio prodor Rusa (ili povezivanje EU s Rusijom kao još gorom varijantom za SAD-e) na zapad preko država Višegradske skupine koje su najslabije karike u obrambenom lancu NATO i Amera u Europi prema ruskom Medvjedu.

    Dalje kažeš: „Osobno, mislim da je u pitanju “kurvarluk” EK, koja je sve zakuhala sudjelovanjem u kratkovidnim vojnim intervencijama na južnim obalama sredozemlja, a sad želi posljedice prebaciti na manje zemlje, uglavnom spomenute Višegratske skupine + RH.“
    U načelu se slažem s tobom. No postavljam ti pitanje: zašto pri tome spominješ samo „kurvarluk“ EK? Zar tvoja rečenica ne bi bila vjerodostojnija da glasi:
    „Osobno, mislim da je u pitanju “kurvarluk” EK, koja je sve zakuhala sudjelovanjem u kratkovidnim vojnim intervencijama, podržavši vojne i zakulisne akcije koje su pokrenule SAD-e, na južnim obalama sredozemlja, a sad želi posljedice prebaciti na manje zemlje, uglavnom spomenute Višegratske skupine + RH.“

    Zašto manje-više svi komentatori na blogovima i masmedijima uporno (kukavički) izbjegavaju jasno i glasno reći da je sva ova nevolja počela s američkom intervencijom u Iraku da bi svijet zaštitili od iračkog oružja za masovno uništenje (sic!)? Kako to da nitko ne spominje zašto SAD-e podržava režim u Saudijskoj Arabiji koji s, za Amere važnim pitanjem, ljudskim pravima nema veze ni koliko je crno pod noktom? Hoće li netko od 'velikih' konačno reći da su trenutačno na Planetu Ameri najveći teroristi? Naravno da neće jer bi odmah dobili po pi..i.

    Što se tiče 'majica do pupka' bilo je marifetluka i većih i gorih i od majica i od Obrovca. No barem smo ih činili mi sami, a sada nam to rade inozemne banke, kompanije i političari iz Bruxellesa koji nam diktiraju sve od veličine majice i krastavaca, preko kakve žarulje smijemo kupovati (naravno one koje proizvode 'njihovi') do toga smijemo li ili ne graditi termoelektranu na ugljen.

    I na kraju: činjenica je da se KGK napada preko raznoraznih masmedija, interneta etc često i preko granice dobrog ukusa (što, nekako mi se čini, nju baš i ne pogađa osobiti). No jednako je tako činjenica da ona svojim ponašanjem i svojim radnjama jednostavno izaziva da se je napada.

    Sjećam se jedne emisije na HRT o hrvatskim karikaturistima neposredno nakon izbora za Predsjednicu. Pitanje karikaturisti je bilo zašto se odjednom toliko karikatura i viceva pojavljuje na račun KGK a o Josipoviću toga nije bilo. Odgovor je bio jednostavan: Josipović uglavnom nije radio ništa pa se i nije imalo o čemu pisati i crtati. KGK pak ulijeće iz gafa u gaf što je odličan materijal za karikaturiste. Na tom tragu i ja gledam ovu kanonadu po Predsjednici.

    Ti pišeš: „Ako Milanović, KGK ne može vidjeti nacrtanu, onda je to njegov problem i neka to zadrži u svoja četri zida. Dok je predsjednik vlade, to se ne smije osjetiti ako se ima i malo političke kulture..“.Na to bih se samo nadovezao, isto vrijedi i za Predsjednicu.

    avatar

    10.10.2015. (15:33)    -   -   -   -  

učitavam...