Obožavam suvenirnice!!! a najprvo sam pomislila dal je več negdje pao snijeg....a onda se iznenadila slikama....ja bi otišla i u atelje....SUPER Gogoo!!! i Pozdrav Tebiii:))
06.10.2015. (13:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@modrinaneba, ateljei, izložbe, glazba i pjesma, ne mora se ni pojesti ni popiti. @Euro, zbilja je tako. @bellarte, toga u Kastvu nikad ne fali, a za ovakve fešte su svi otvoreni.
06.10.2015. (14:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Modrinu je naslov asocirao na snijeg, a mene na Uskrsno vrijeme.....nisam nikad bila u Kastvu, no vidim da je lijep i sa tim događanjima i bez njih....ti si se ponovo potrudio da sve lijepo doživimo...hvala ti !....pozdrav
06.10.2015. (15:19)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@Čuvarica... , neće ti biti žao kad posjetiš Kastáv i bez Bele nedeje, Kastafskega leta, jazza idrugih događanja. @dnevnik, bučino ulje i konopljino brašno sam kupio od Međimuraca, ali i ovo na fotki, mislim iz Prigorja iz Vrbovca je sigurno dobro. @Lastavica, ne znam raditi kolače, ali mogu dati onom tko zna (a vidim da puno blogerica znaju ). @Sjedokosi, ili ća bi rekli, vavek je lepó. @DOMENICO, zbilja svašta, a puno toga nisam stavio. Zadovolji se maslinama i kapulicama za prvu ruku. @V, hobita pravih možeš naći i u obližnjoj šumi po kojoj često skitam. @lion queen, ne volim kič i preprodavače bofl robe, ali Beja nedeja je Bela nedeja. @stara teta, Kastav je vavek lep. @minus40kg, naravno, a znaš da ja uvijek dodajem kvalitetno ulje pri serviranju, inače nikakve masnoće nije dobro pregrijavati.
06.10.2015. (23:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zašto ti na kraju fotke ispadnu mutne?! a) Odgovor si dao sâm: "Lijep podrum s izložbom vina." b) Na kraju... (dana) je o'š-ne'š tamnije... pa (ti) je fotić sve blesaviji... ;-)
07.10.2015. (08:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ako varivo nije bilo preko 75 st. trebalo bi biti u redu. Možda griješim, ali bučino ulje koristim isključivo kao hladno, jer vjerujem da tada baš sve dobro iz njega dolazi do punog izražaja ;)
07.10.2015. (11:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@samo za njofru, viš, viš, baš bi to moglo biti, bućino ulje je boje slične teranu. @GP-ZG, vidi se da si iskusan fotograf , koji uvijek ima plan "b)". (ne mo'š sa poluidijotom slikati u sumrak pokretljive mete, koje su uvečer sve pokretljivije i bučnije). @Zvonka, ima puno fora va Kastve, moraš ga doć vidit. @O-da životu!, volim sajmove sa tradicijom, a 1 dcl belice kušam kod najviše dva poznata vinara @minus40kg, nikad kod kuhanja ne stavljam ulje, nego kod serviranja, najviše 30 °C, a i ne jedem i ne pijem ništa vruće, čak ni kuhano v... (niti hladnije od vode iz špine). (obzirom da sam na sajmu kušao samo 2x po 1 dcl mlade belice, koja je više sok nego vino, u ovo varivo sam na početku dodao žlicu starog terana (...nek' je "crnjak") .
07.10.2015. (14:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Odlično je da ulje stavljaš tek kod 30 °C, ali nije li malo neobično jesti toplo jelo kao varivo ispod temperature tijela? To mora da je poprilično mlako, gotovo sličnije salati nego varivu, ali dobro, djeluje da je zdrava varijanta ;)
07.10.2015. (16:15)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mi smo, također ovaj vikend, imali pučku veselicu 'u selu' tj u župi se slavio sveti Mihovil (onaj koji zmaja propikava kopljem :) ....) Ali, nije bilo ni približno tako cool kao kad vas! Kod tebe je sve zanimljivo i puno toga bih i sama probala, a kod nas isključivo kineska plastikana i američki sladoled :(
07.10.2015. (17:10)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@minus40kg, možda je i bilo u početku par stupnjeva toplije, ali nikad ne koristim ni vruće ni ledeno (preko 37°C mi je i voda i zrak prevruće). @Coprnjica, i ovdje je bilo mejdinčajna plastikarije, više na početku, prema centru sve više konkretnije uz dobru ugostiteljesku ponudu. (Ajme, zar i američki sladoled?!) @malo ti malo ja, ovdje bi se našlo više jelovnika, jedan bi bio od gostiju iz Toskane: tri vrste sira, tri vrste maslina, artičoke i kapulica.
07.10.2015. (22:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Pozdrav iz Kastva.
06.10.2015. (13:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
modrinaneba
Obožavam suvenirnice!!! a najprvo sam pomislila dal je več negdje pao snijeg....a onda se iznenadila slikama....ja bi otišla i u atelje....SUPER Gogoo!!! i Pozdrav Tebiii:))
06.10.2015. (13:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
za svakoga po nesto
06.10.2015. (13:42) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bellarte
Bio sam prije 4-5godina,volim taj šušur u malim-velikim mjestima..a ateljei i suvenirnice svakako...
06.10.2015. (13:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@modrinaneba, ateljei, izložbe, glazba i pjesma, ne mora se ni pojesti ni popiti.
@Euro, zbilja je tako.
@bellarte, toga u Kastvu nikad ne fali, a za ovakve fešte su svi otvoreni.
06.10.2015. (14:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Čuvarica pinkleca
Modrinu je naslov asocirao na snijeg, a mene na Uskrsno vrijeme.....nisam nikad bila u Kastvu, no vidim da je lijep i sa tim događanjima i bez njih....ti si se ponovo potrudio da sve lijepo doživimo...hvala ti !....pozdrav
06.10.2015. (15:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dnevnikJR
Izvrsno izgleda..kako su meni super ti mini sajmovi, osobito oni uz obalu...Bucino ulje mi je najbolje od svih:-)))
06.10.2015. (15:50) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
A od konopljinog brašna prave se odlični kolači.
Jesi li ga zato kupio?
06.10.2015. (17:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
i uvijek je lijepo u Kastvu
06.10.2015. (18:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
DOMENICO
vidin svašta lipa mm mljac njam
06.10.2015. (18:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Krasna ponuda, i krasno mjesto...mislim da sam vidjela i hobite :)
06.10.2015. (18:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
uuu dugo nisam bila na beloj nedeji :)) hvala za fotke...baš prekrasna reportažica..
06.10.2015. (19:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
krasno mjesto, odlično si nam predočio sve. bila par puta tamo. na žalost, ne i za vrijeme ovakih događaja.
06.10.2015. (19:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Bučino, kao i maslinovo, vrijedi kada nije toplinski obrađeno,
ali svejedno zanimljiva kombinacija, tj. zašto ne i ovako, čisto za gušt ;)
06.10.2015. (21:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@Čuvarica... , neće ti biti žao kad posjetiš Kastáv i bez Bele nedeje, Kastafskega leta, jazza idrugih događanja.
@dnevnik, bučino ulje i konopljino brašno sam kupio od Međimuraca, ali i ovo na fotki, mislim iz Prigorja iz Vrbovca je sigurno dobro.
@Lastavica, ne znam raditi kolače, ali mogu dati onom tko zna (a vidim da puno blogerica znaju ).
@Sjedokosi, ili ća bi rekli, vavek je lepó.
@DOMENICO, zbilja svašta, a puno toga nisam stavio. Zadovolji se maslinama i kapulicama za prvu ruku.
@V, hobita pravih možeš naći i u obližnjoj šumi po kojoj često skitam.
@lion queen, ne volim kič i preprodavače bofl robe, ali Beja nedeja je Bela nedeja.
@stara teta, Kastav je vavek lep.
@minus40kg, naravno, a znaš da ja uvijek dodajem kvalitetno ulje pri serviranju, inače nikakve masnoće nije dobro pregrijavati.
06.10.2015. (23:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
samo za vranju
Ovdje toga nedostaje. A zašto je slika mutna, pa zamutilo joj se od bučinog ulja.
Ja bih par kuhača.
07.10.2015. (06:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
Zašto ti na kraju fotke ispadnu mutne?!
a) Odgovor si dao sâm: "Lijep podrum s izložbom vina."
b) Na kraju... (dana) je o'š-ne'š tamnije... pa (ti) je fotić sve blesaviji... ;-)
07.10.2015. (08:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvonka
atelje ima zid od poslaganih cjepanica ?
prefora !
07.10.2015. (09:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O-da životu!
Budući da zadnjih par godina ne idem gore, hvala ti na ovoj lijepoj reportaži.
Napila sam se belice za dva života. :)
07.10.2015. (09:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Ako varivo nije bilo preko 75 st. trebalo bi biti u redu.
Možda griješim, ali bučino ulje koristim isključivo kao hladno,
jer vjerujem da tada baš sve dobro iz njega dolazi do punog izražaja ;)
07.10.2015. (11:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@samo za njofru, viš, viš, baš bi to moglo biti, bućino ulje je boje slične teranu.
@GP-ZG, vidi se da si iskusan fotograf , koji uvijek ima plan "b)". (ne mo'š sa poluidijotom slikati u sumrak pokretljive mete, koje su uvečer sve pokretljivije i bučnije).
@Zvonka, ima puno fora va Kastve, moraš ga doć vidit.
@O-da životu!, volim sajmove sa tradicijom, a 1 dcl belice kušam kod najviše dva poznata vinara
@minus40kg, nikad kod kuhanja ne stavljam ulje, nego kod serviranja, najviše 30 °C, a i ne jedem i ne pijem ništa vruće, čak ni kuhano v... (niti hladnije od vode iz špine). (obzirom da sam na sajmu kušao samo 2x po 1 dcl mlade belice, koja je više sok nego vino, u ovo varivo sam na početku dodao žlicu starog terana (...nek' je "crnjak") .
07.10.2015. (14:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dražeN ;)
Odlično je da ulje stavljaš tek kod 30 °C, ali nije li malo neobično jesti toplo jelo kao varivo ispod temperature tijela?
To mora da je poprilično mlako, gotovo sličnije salati nego varivu, ali dobro, djeluje da je zdrava varijanta ;)
07.10.2015. (16:15) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lilianke
Mi smo, također ovaj vikend, imali pučku veselicu 'u selu' tj u župi se slavio sveti Mihovil (onaj koji zmaja propikava kopljem :) ....)
Ali, nije bilo ni približno tako cool kao kad vas!
Kod tebe je sve zanimljivo i puno toga bih i sama probala, a kod nas isključivo kineska plastikana i američki sladoled :(
07.10.2015. (17:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
malo ti malo ja
Dalo bi se složit dobar jelovnik:))
07.10.2015. (18:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
@minus40kg, možda je i bilo u početku par stupnjeva toplije, ali nikad ne koristim ni vruće ni ledeno (preko 37°C mi je i voda i zrak prevruće).
@Coprnjica, i ovdje je bilo mejdinčajna plastikarije, više na početku, prema centru sve više konkretnije uz dobru ugostiteljesku ponudu. (Ajme, zar i američki sladoled?!)
@malo ti malo ja, ovdje bi se našlo više jelovnika, jedan bi bio od gostiju iz Toskane: tri vrste sira, tri vrste maslina, artičoke i kapulica.
07.10.2015. (22:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...