Komentari

modaija.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • Moja Moda

    Idimo na vrijeme na kontrole...veće su šanse za pobjedu !!!

    avatar

    04.10.2015. (11:44)    -   -   -   -  

  • križar

    ružičasti pozdrav mašem!

    avatar

    04.10.2015. (11:48)    -   -   -   -  

  • Zvonka

    želim pregršt sreće ružičastima i bijelima !

    avatar

    04.10.2015. (12:00)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ovakvih događaja i postova treba biti više! Bravo za tebe!

    avatar

    04.10.2015. (12:03)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    bravo draga... to je TO... :)

    avatar

    04.10.2015. (12:20)    -   -   -   -  

  • lion queen

    lijepo od tebe što si dala potporu ovakvoj hvalevrijednoj akciji..

    no nešto o čemu se baš i ne govori u javnosti je koliko je redovito mamografsko ozračivanje žena zapravo otkrilo, a koliko utjecalo na nastanak raka dojke? na to pitanje se traži odgovor. na nedavnom kongresu radiologa bilo je o tome govora, ali te stvari se ne daju u javnost.
    možda lastavica zna nešto više o tome, jer je ovo prigoda za progovoriti na tu temu. ja sam kao laik prilično zbunjena.

    avatar

    04.10.2015. (12:21)    -   -   -   -  

  • zahira

    nekad i sama sudjeljem u ovakvim akcijama....u bijeloj majici.........

    avatar

    04.10.2015. (12:34)    -   -   -   -  

  • stara teta

    lion, nemoj se bojati, osim mamografije (koja se zasad pokazala kao vrlo precizna metoda) postoje još neke metode dijagnostike (uzv, markeri, još neki krvnni i tkivni testovi, punkcija kao krajnja dijagnoza za određivanje phd-a). sve ove zvizdarije koje proklamira alternativa i neznanstveni lobi, daleko su od istine. količina zračenja koja se svakih nekoliko godina uperi u naše grudi zbog mamografije, neznatna je s obzirom na količinu ukupnog prirodnog zračenja godišnje + zračenja uslijed zagađenja okoliša ili tehnoloških postupaka. liječnici ne taje ništa, prekomjerna količin aizloženosti tijela pogađa same zdravstvene radnike, rtg-tehniččare, radiologe, inžinjere koji rade u nuklearnim centrima i mjestima gdje se koristi radioaktivnost.

    dr. eljuga. "...žene mlađe od 50 godina često imaju agresivnije tumorske procese u dojkama koji bržo rastu i brže se šire po tijelu, nego recimo kod žena starijih od 60 godina. Češćom mamografijom iza koje bi uslijedio i ultrazvučni pregled mogao bi se smanjiti broj uznapredovalijih tumorskih procesa i kod ovih žena. Točno je da je žljezdano tkivo u dojkama mlađih žena osjetljivije na zračenje nego u starijih i da kod njih osobito treba paziti na nepotrebno zračenje, iako napominjem da moderni uređaji za mamografiju upotrebljavaju x-zrake male energije, a apsorbirana energija po jednom snimanju (4 mamografske slike) višetruko je manja nego što osoba ukupno može primiti tijekom godine dana i iznosi 0,7 mSv. Čak i ukupna doza nakon dvadesetak i više mamografija nije dovoljna da bi izazvala nastanak tumora.

    Da pluća apsorbiraju manju dozu zračenja (od 0,1 mSv) nego dojke nije ništa novo. Pluća apsorbiraju manju dozu zračenja i od mnogih drugih organa u ljudskom tijelu. Ali isto tako RTG pluća ima malu dijagnostičku vrijednost u detekciji početnog raka pluća i nije se pokazao kao dobra probirna metoda. CT je u tom smislu neusporedivo bolji, ali i neusporedivo štetniji. U samo jednom snimanju prsnog koša CT-om dobije se doza zračenja koju tijelo apsorbira iz svoje okoline u 2 godine. Čak 7 mSv. I ne zaboravite, prilikom snimanja CT prsnog koša dozu zračenja dobivaju i dojke. ..."

    sve ostale zvizdarije su nasjedanje na internetske i ostale medijske gluparije. aloooo, glas koncila!!! koji bajdvej, nema u svojim redovima ni jednog liječnika. možda ima opus dei, da, ima, no oni su i protiv kontracepcije, drkice i ostalih seksualnih veselja.

    preventiva i rano otkrivanje ja najbolja metoda borbe protiv ca dojke!

    oprosti, moda, što sam načinila ovu malu digrasiju. reportaža ti je predivna i hvala ti na tomu!

    avatar

    04.10.2015. (12:38)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @stara teta, na žalost, moram te demantirati. ovu informaciju nisam pokupila na internetu, već sam je dobila iz prve ruke, od radiologinje, koju sam došla pitati mogu li isti dan snimiti zub i obaviti mamografiju, vezano za ozračivanje, a ona mi je tada rekla, da se upravo vratila s kongresa, na kojem je rečeno kolika je zapravo opasnost od mamografije i da zapravo mamografija šteti kada je riječ o raku dojke. nekada je mamografija preporučivana svake godine, a sada se prorijedilo na svake dvije, a starijim ženama svake godine, jer su im one ionako valjda otpisane. pretpostavljam da oni ne žele s tim u javnost jer je to njihova struka, koja tada postaje upitna. kad sam doktorici na mamografiji spomenula to s kongresa što sam čula, ona me zabezeknuto upitala: otkud vi to znate?! ja sam bila šokirana, nije mi htjela objasniti ni je li to točno, niti nije. mislim da kao pacijenti imamo pravo na potpunu informaciju. ako je to opasno, zašto se kao standard provjere ne uvedu druge neškodljive metode?! ja samo ŽELIM ZNATI ISTINU!

    avatar

    04.10.2015. (12:45)    -   -   -   -  

  • samo za vranju

    Sva sam se naježila. Veliki pozdrav tebi i svim ženama iz udruge.

    avatar

    04.10.2015. (12:54)    -   -   -   -  

  • stara teta

    mislim da je i ta doktorica radiologinja pretjerala u svojim strahovima, ovo za snimanje zuba i mamografije istovremeno se shvaća kao kumulativno u kratkom vremenu puno, to jest, no nekakve takve alarmantne podatke koji bi na neki način odvratili od mamografije, to je neodgovorno preuveličavanje informacije. uostalom, ako si povjerovala toj radiologici (interesantno, od mnogih radiologa koje poznajem nisam čula baš takvu alarmantnu formulaciju) čudno da si išla tražiti ovdgovore ovdje među laicima. zračenje jest štetno, to nitko ne osporava. i zna se zbog čega i na koji način i pod kojim uvjetima i kako i koliko. isto tako je poznato da je i mamografija, ako se radi često, kao i uostalom svako drugo rtg snimanje, štetna jer pod određenim uvjetima, dužinom, ekspozicijom, jačinom radijacije, učestalošću, stanju organizma (bla, bla, sto daljnjih faktora). i to se odavno zna. to nije tajna. to nije ništa što se ne može dobiti kao informacija i to ni jedan liječnik ne taji. ne mogu tajiti niti kojekakvi lobiji. prema tomu, ova ti radiologija nije rekla baš ništa tajnoga, znanstveni radovi su javno dostupni, informacije od stručnjaka također, dakle nema tajni. i još uvijek se naglašava: mamografija je zasad najbolja i najpreciznija dijagnostička metoda, pri čemu su benefiti ranog otkrivanja daleko iznad potencijalnog rizika od nastanka novotvorine zbog samog zračenja. nadam se da ti je radiologica-paničarka i to rekla jasno i glasno. na žalost, znaš, ima liječnika koji su protiv kemoterapije, protiv cijepljenja od najopasnijih boleština, ima ih koji su protiv kontracepcije, antibiotika...koji se bave svim i svačim... i neki od njih govore i informacije žestoko obojene osobnim emocionalnim i intelektualnim odnosom prema rečenom sadržaju. budimo razumni. i imajmo mjeru u svemu tomu.

    a možeš i pitati sve one žene koje se bore za život ili su se izborile do preživljavanja sumnjaju li da su dobile ca baš od mamografije.

    avatar

    04.10.2015. (13:35)    -   -   -   -  

  • U zvijezdama piše

    svim oboljelima želim sreću i snagu da prebrode i pobjede opaku bolest

    avatar

    04.10.2015. (13:44)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @ stara teta, iz tvog dubokog poznavanja radiološke problematike, vidim da si bila nazočna navedenom kongresu. hvala na info.

    avatar

    04.10.2015. (13:55)    -   -   -   -  

  • modrinaneba

    NITKO nezna ceniti svog zdravlja dok jednom ne zboli....UVJEK podržavam takve akcije!!!

    avatar

    04.10.2015. (14:45)    -   -   -   -  

  • Superwoman

    Meni prodaje priče kako nije htjela uzet dim na faksu, a ovdje promovira heroin..ih. :D
    Šalu na stranu slažem se da treba više ovakvih promocija jer se o tome stvarno jako malo priča. Ja osobno ne znam ništa o prevencijama niti sam se udostojila malo se informirati. Volim misliti da sam još mlada za to. Ali da se barem jednom godišnje u svim malo većim gradovima održi neki sličan skup sigurno da bi se pojavila, pružila podršku i ujedno dobila informacije.

    avatar

    04.10.2015. (16:55)    -   -   -   -  

  • stara teta

    u hrvatskoj se redovno u svim većim gradovima tokom listopada odražavaju manifestacije druženja, potpore i upozorenja, savjeta i podjele iskustava, dane ružičaste vrpce, u zg dan narcisa, a informacije se mogu dobiti i na linkovima i kod svojeg ginekologa. ministarstvo zdravlja redovno upozorava i poziva ugrožene grupe da se jave i pregledaju. imamo i mnoge udruge za potporu i informiranje, gdje se sklapaju divna prijateljstva i održavaju manifestacije za približavanje problema svim ljudima, potencijalnim bolesnicama i obiteljima oboljelih.

    avatar

    04.10.2015. (17:54)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Zdravlje- nase najvece bogatstvo...lijepa podrska u rozom:-)

    avatar

    04.10.2015. (18:24)    -   -   -   -  

  • Bolji zalet

    Bravo za tebe! Predivan ružičasti post. :)

    avatar

    04.10.2015. (19:12)    -   -   -   -  

  • kamena

    sve pohvale tebi, a oboljelima želim da se izbore s bolešću

    avatar

    04.10.2015. (19:48)    -   -   -   -  

  • Euro

    Ruzicasti pozdrav i kontrolirajte sise redovno jer i mi ih trebamo..

    avatar

    04.10.2015. (19:51)    -   -   -   -  

  • mecabg

    Svima sve najbolje, oprosti samo sam preletjela ovaj put tvoj post.
    Drugi put dobiješ komentar...

    avatar

    04.10.2015. (19:53)    -   -   -   -  

  • massal

    i moja podrska od srcca..tisuce zelja za ozdravljenje ma ko bio..pustam svoje balone srece i nek lete onom kome je potrebna.

    avatar

    04.10.2015. (21:07)    -   -   -   -  

  • Nestašni crni mačak

    Ja pomislio da se promovira heroin a ono ispala sasvim lijepa priča.
    :-))

    avatar

    04.10.2015. (21:13)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    podrška i briga za sve u ružičastom..., hvala ti

    avatar

    04.10.2015. (23:09)    -   -   -   -  

  • Marekojajesretna

    Bravo, cure!

    avatar

    04.10.2015. (23:44)    -   -   -   -  

učitavam...