Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Lastavica

    Imao si nekoliko jako dobrih postova u rujnu.

    avatar

    01.10.2015. (12:54)    -   -   -   -  

  • Dante

    Evo jednog članka koji dobro detektira problem sa palstičnim otpadom.

    http://net.hr/danas/znanost/ubojica-koji-postaje-globalni-problem- zeluci-londonskih-riba-puni-su-plastike/

    Dakle slažem se da je plastično - fantastično, no ljudi nisu.

    avatar

    01.10.2015. (12:57)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Hvala @Lastavice.
    @Dante - korektno, problem nije niti jedan materijal, već je problem način kako se postupa s njime - bilo tijekom izrade i proizvodnje, tijekom korištenja i nakon što nam posluži. Na žalost, niti jedan drugi materijal se toliko ne napada zbog ljudskog nemara, kao što je to slučaj s plastikom. A ono što je najžalosnije - svi ti takozvani zeleni, ili takobože prijatelji iz svog neznanja ili iz nekih sasvim drugih razloga - upiru prstom na materijal, na proizvode, zastupaju sasvim neekološke mjere i postupanja i ne samo da skreću pozornost na kriva rješenja, već direktno štete okolišu za kojeg se prave da ga štite i životinjama kojima se hine da su nekakvi prijatelji.

    Međutim, što se životinja tiče, bilo na kopnu, bilo u moru - postoji puno više znatno većih opasnosti i ugroze koje dovode do istrebljenja pojedinih vrsta nego što je to plastika. Životinje ne jedu plastiku, pametnije su one nego što mi mislimo, a ako sporadično nešto i progutaju, to na jednaki način kako je ušlo i izađe iz probavnog trakta - jer plastika se ne raspada, zar ne?

    Stoga, jedino pravo rješenje kako izbjeći i te sporadične slučajeve jest naše odgovorno i održivo postupanje s plastikom kao materijalom, plastičnim proizvodima tijekom uporabnog vijeka te na kraju kada smo plastični proizvod iskoristili. Jednako kao i s drugim materijalima i proizvodima od drugih materijala - drvo, papir, metal, staklo.

    avatar

    01.10.2015. (14:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...