Komentari

sveosvijetuprijenasiokonas.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


 • milord55

  Odličan posao radiš, sve sustavno. Nešto sam i otprije znao, ali ne ovoliko i ovako pregledno.
  Koliko političkog, i svakog drugog, smušenog nasilja u sastavljanju te države. A traje, sve mi se čini, i nadam se dami se samo čini, sve do danas.Ovih dana niću i zidovi na jednoj strani, ne zna se granica na drugoj, sve u gustoj magli i uz puno gakanja. Jesmo li opet ispod crte?
  O tom će pisati nove generacije, koliko se bude smjelo.

  avatar

  23.09.2015. (22:40)    -   -   -   -  

 • Sjećanje i osvrti

  Zanimljivo, a izgleda da je francuski narod stvarno gajio prijateljstvo prema Jugoslaviji i kralju, normalno, tako su im stvari prikazivane, po njima je ovdje vladala visoka demokracija.

  avatar

  26.09.2015. (14:32)    -   -   -   -  

 • Voyager-nova generacija

  @ milord

  pozdrav drago mi je da navratiš i pročitaš, povijest bi nam trebala biti učiteljica, a ništa nije crno bijelo, svako vrijeme nosi neke svoje intrige, zar ne bi bilo bolje da i mladi uče i saznavaju o ovim situacijama i raznim intrigama koje su se događale i još se se događaju ( npr i danas geopolitička situacija, igre SAD i Rusije, Krim, Bliski istok ISIL, izbjeglice) , umjesto da gledaju u upijaju intrige i priče iz Big Brothera, i sličnih izuma pa većina stanovništva nije u stanju ući u dubinu i širinu vijesti koji nam se serviraju i nude, sve se svodi na HDZ SDP,

  @ sjećanja i osvrti

  Da zato jer je Kraljevina SHS simbol francuske pobjede u 1 svjetskom ratu. Oni su tako nagradili svoga saveznika kraljevinu Srbiju, a ponizili Austro Ugarsku, prekinuli Njemačkoj tranzit preko Begrada do Bagdada, o kojem su Nijemci sanjali jer je u godinama prije prvog svjetskog rata njemačko gospodarstvo bilo u uzletu, i trebalo je praktički preuzeti glavnu riječ u svjetskom gospodarstvu. Ratom je spriječena prevlast Njemačke ali nije spašena britanska i francuska premoć već je stvarno započelo američka vlast. Tako je počelo američko stoljeće koje kreiraju moćnici sa Wall Streeta. Amerikanci su definitivnu nadmoć ostvarili tek nakon drugog svjetskog rata, zato im je bio potreban drugi svjetski rat iz koje SAD izlaze kao apsolutni pobjednici. Britaniju je uništio drugi svjetski rat a Francuska je zadovoljštinu našla u ponižavanju Njemačke i Austro Ugarske. O tome sam pisao u postu o Versaileskoj konferenciji.
  Zbog te psihološke situacije Francuzi su bili protiv raspada Jugoslavije i na sve moguće načine su se borili za preživljavanje Jugoslavije, a Slobodan Milošević je igrao na Jugoslaviju i bila su mu puna usta Jugoslavije ( sjetimo se da je u Miterandu imao najvećeg saveznika)

  LP i BB

  avatar

  26.09.2015. (16:52)    -   -   -   -  

 • shadow-of-soul

  povijesne činjenice... podsjeća na povijest iz škole... vrijeme je ostalo zapisano baš u povijesnim činjenicama
  puno hvala na lijepom komentaru kod mene :)

  avatar

  27.09.2015. (12:53)    -   -   -   -  

 • Mirče

  Dosta poučno.
  Srdačan pozdrav!

  avatar

  11.10.2015. (09:33)    -   -   -   -  

 • tignarius

  nisam ni kužio da imaš "novi" post
  al miliji su tebi Karađorđevići od Mamića!

  avatar

  11.10.2015. (10:14)    -   -   -   -  

 • Hrvatska dijaspora

  Pišite i dalje tako lijepo...
  Pozdrav iz dijaspore!

  avatar

  23.10.2015. (11:28)    -   -   -   -  

 • Blokirani

  Zanimljiv prikaz prošlosti ali to je prošlost, bez obzira što je imala utjecaj na budućnost.
  Zanimljivije bi, međutim, bilo bi čuti tvoje mišljenje o budućnosti. Hoće li budućnost, na neki način, obzirom na događaje koji su se zbili u posljednjih 15ak godina, kao i aktuelna situacija koja ponavlja već viđene obrasace iz prošlosti, možda značiti kako budućnost, na neki način, predstavlja povratak u prošlost?

  avatar

  25.10.2015. (17:47)    -   -   -   -  

 • Bocaccio

  Sve najbolje ti želim
  Neka bude zdravlja, sreće
  jer
  Ostalo dolazi samo po sebi
  :)

  avatar

  02.01.2016. (02:02)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...