Komentari

naelektrisaniguster.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Vrtlog_

    fwsgdws

    avatar

    19.09.2015. (14:53)    -   -   -   -  

  • praktikum

    Dakle, štikla je uzrok propasti Rimskog carstva i Napoleona osobno :)

    avatar

    21.09.2015. (09:15)    -   -   -   -  

  • j.

    mislim da se radi o području "naučenog" i da bi, da ih se tako nauči, muškarci smatrali zavodljivom na ženskoj nozi i gojzericu ... :) e sad, direktorice u gojzericama; pa to bi bilo vrlo umjesno, zar ne? volio bih pitati nekog pajdu štatijaznam Bušmana štogod na tu temu: večernja toaleta supruge...:)

    avatar

    21.09.2015. (09:28)    -   -   -   -  

  • lady rugalica

    Što sam starija, štikla je sve manja, ali je volim. Sebi bolje izgledam sa štiklama, nego sa starkama.

    avatar

    21.09.2015. (12:23)    -   -   -   -  

  • stara teta

    uvijek su neki opći društveni događaji se reflektirali i na manje bitne stvari i nametali promjene u skladu s logičnim posljedicama cjelokupne situacije. pri tomu se podsvjesno mijenjao osnovni estetski kriterij, u skladu s mogućnostima i poželjnim ponašanjem u tom vremenskom periodu. socijalna uvjetovanost je polako mijenjala osobne stavove kroz promjenu općih kao što je to moda, ideal ljepote, pokazatelj materijalnih mogućnosti. i stvarala na indirektan način drugačije potrebe nego što su bile prije. no, čim se pojavi neki novi ideal, svi pohrle da budu moderni, onda su svi moderni, ali uniformirani, to traje neko vrijeme dok se tržište budalaštinama ne zadovolji, eh, onda se ide na stvaranje nekih novih potreba jer su se promijenili uvjeti života. i tako dalje, i tako dalje. a ljudi imaju neku čudnu kontradiktornu potrebu: pripadati čopori pod svaku cijenu, na bio koji način, odjećom, načinom života, osjećajem pripadnosti, sve, samo da budu priznati kao njegov dio. obleka i druge materijalne vrijednosti koje imaju i drugi su samo pogodni pokazatelji da je uspio. no, u jednom trenutku to nije dovoljno, pojavi se potreba da se u tom čoporu čovjek istakne i bude uvažen nečim posebnim! većim autom, skupljim cipelišama. pa valjda se i koke trese da budu seksualno atraktivnije sve vrtoglavijom potpeticom. da, ovisno o platežnoj moći, netko će se nužno zadovoljiti s planet-obućom i dajhmanom, a netko će si priuštiti ledenka, manolice i lubutinke.

    avatar

    21.09.2015. (14:17)    -   -   -   -  

  • Vrtlog_

    @Stara teta, da ima tu i toga, u pravu si ti. Mene je samo zanimalo zašto su eto baš štikle trefile ko taj ideal, a ne npr martinke il starke. Iako, ko svakodnevna odjeća štikle su nepopularne, ali za izlazak uvečer većina ih želi.

    @praktikum Tribamo se zapitat: Jesmo li se borili za to dda nas štiikle upropaste?! :D

    @j. I mene to zanima, bilo bi jako zanimljivo napravit jedan pregled estetike u zajednicama u svitu, i muške i ženske. I onda sagledat situaciju u društvima i vidit kako se to reflektira na estetiku.

    @lady rugalica, ko voli nek izvoli. :) I ja da mi se sviđaju štikle nosija bi ih da san žena, ovo je samo razmatranje teme a ne neka osuda. :)

    avatar

    21.09.2015. (17:13)    -   -   -   -  

  • stara teta

    ako baš insistiraš (iako mislim da si napisal ovu crticu iz čisto zajebantsko-provokativnih razloga, onak, retorički) onda je na pitanje zašto je štikla postala poželjna obuća, iz jednostavnog razloga što su muškarci konačno otkrili da je žena seksualno privlačnija u toj obući zbog specifičnog načina gibanja i hoda koji otkriva njihove sekundarne i primarne spolne osobine koje su privlačne. njihanje bokovima, istureni prsni koš, isprčena guza, izduženi listovi, uspravan vrat, uz lelujanji pri kretnjama. to sve podsvjesno daje do znanja da je ženka pripremna na parenje: širinom, hodom, staturom pokazuje da je spremna začeti, iznijeti i othraniti zdravu potomčad. i zato je privlačna suprotnom spolu. druga je stvar da su zanemareni već odavno ti primarnni impulsi, i da današnjoj štiklohodačici ne pada na pamet sitna nejačad nego to da bude zgodna i da joj se svi dive kak je zgodna. a jel bu usput ulovila kakvog komada, to je sekundarni benefit, ha, ha. a dobro njoj, dobro i frajerima.

    avatar

    21.09.2015. (18:18)    -   -   -   -  

  • Marekojajesretna

    Ne znam, meni baš smiješno izgledaju gospođe koje se popikavaju i rade bolne grimase na xy dodatnih centimetra. Davno prije sam posvetila istom tom pitanju post i sad sam se sjetila tih davnih dana :D

    avatar

    22.09.2015. (11:54)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...