dobro ti jutro... upravo se spremam napraviti sirnicu... hvala na ideji... napravit ću gibanicu, za promjenu... tvoja odlično izgleda... ti nestavljaš zadnje tijesto nego nadjev?
21.09.2015. (07:06)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ne bi povjerovala, ali slani dani su kod mene puno češći nego slatki. Kolače, kekse i razna peciva radim puno više posljednjih godina zbog oca (jedno vrijeme nije skoro ništa jeo, a i sad ga često lovimo po dvorištu s tanjurom) tako i on pojede nešto više.
Inače, moja mama je porijeklom iz Bosne i baš voli štrudle sa sirom, pa ih često radi (nerijetko u kombinaciji s tikvicama) ja više volim s krumpirom ili u kombinaciji sa špinatom, pa joj ne bude problem napraviti i takvu. Gotove kore skoro nikada ne kupujemo. Moja jednostavnija verzija će prije biti ovakva, nego odlazak u kupovinu .D
Slično kao ova tvoja gibanica, ja ponekad radim palačinke...bez mlijeka, a za slatku verziju dodam šećera i limuna.
21.09.2015. (09:12)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Uf, ova verzija ti je dobra, V. I kod mene su slani dani pravilo, a slatki izuzetak, osim ako ne računaš sladoled, čija je jedna užina obavezna. Godinama sam previše kuhala i mijesila, pa sad smanjujem tempo. Moji su uvijek imali skuhan ručak, večeru i jednu užinu. Nikad na suho i nikad fast food. Spremam se da ispunim želje slušatelja i napravim jedan kolač koji odavno nisam, u tom slučaju, bit će i fotorecept.
21.09.2015. (09:59)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Brojim sitne dane jer dočekujem svoje jarane...Stiže mi prijateljica iz Bosne, maherica u pitama, gibanicama, burecima, sve ono što jedem kad drugi napravi. :) Bravo za tebe!
21.09.2015. (10:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Gladna sam... eto šta mi napravi, a ne doručkujem :))
21.09.2015. (07:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Pa gibanica može za doručak, može kao predjelo za ručak,
može sama za večeru, mecabg.
21.09.2015. (07:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Dinaja
dobro ti jutro... upravo se spremam napraviti sirnicu...
hvala na ideji... napravit ću gibanicu, za promjenu...
tvoja odlično izgleda... ti nestavljaš zadnje tijesto nego nadjev?
21.09.2015. (07:06) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dinaja, dobro jutro!
Ako staviš nadjev na kraju, bit će mekša i sočnija gibanica.
21.09.2015. (07:08) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Ma vidi ti Dinaje, vješte kuharice. Ja to nisam ni primjetila.
I samo da znaš to nije gibanica nego gibolastavica:))..
Niko tako ne pravi gibanicu :))
21.09.2015. (07:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
baš me pitala ona mala od kora... e neću ti reć
21.09.2015. (07:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Mecabg, navrati, ima još gibanice!
21.09.2015. (07:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Znam, Sjedokosi, i koja i što.
21.09.2015. (07:34) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
kad znaš, što pitaš?
21.09.2015. (07:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Nisam pitala, Sjedokosi, učinilo ti se.
21.09.2015. (07:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Pajo Pakšu
mmm.. ovo lijepo izgleda vjerojatno je i ukusno
21.09.2015. (08:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Pajo Pakšu, klasična kuhinja, staropoznata gibanica,
dobre kore, dobar sir i ne može ne uspjeti!
21.09.2015. (08:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Hehe, hvala puno, ali pogodila si dan kad me hrana baš ne zanima (ne jedem ja baš uvijek .))...danas se posvećujem uglavnom "tekućim pitanjima" ;-)
21.09.2015. (08:47) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Neće pobjeći odavde, V, pa navrati kad ti bude slani dan.
21.09.2015. (08:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
iako je frižider još pun šljiva a špajza jabuka (pa bi time valjalo puniti protvane), probat ćemo, neizostavno; hvala! :)
21.09.2015. (09:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Ne bi povjerovala, ali slani dani su kod mene puno češći nego slatki. Kolače, kekse i razna peciva radim puno više posljednjih godina zbog oca (jedno vrijeme nije skoro ništa jeo, a i sad ga često lovimo po dvorištu s tanjurom) tako i on pojede nešto više.
Inače, moja mama je porijeklom iz Bosne i baš voli štrudle sa sirom, pa ih često radi (nerijetko u kombinaciji s tikvicama) ja više volim s krumpirom ili u kombinaciji sa špinatom, pa joj ne bude problem napraviti i takvu. Gotove kore skoro nikada ne kupujemo.
Moja jednostavnija verzija će prije biti ovakva, nego odlazak u kupovinu .D
Slično kao ova tvoja gibanica, ja ponekad radim palačinke...bez mlijeka, a za slatku verziju dodam šećera i limuna.
21.09.2015. (09:12) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Euro
domaca kuhinja na djelu..
21.09.2015. (09:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
U zvijezdama piše
sline mi cure
21.09.2015. (09:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Gibanicu možeš napraviti, j, pa dio zamrznuti
i kad odmrzneš i zagriješ, kao da si je sada pravio :)
21.09.2015. (09:56) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Uf, ova verzija ti je dobra, V.
I kod mene su slani dani pravilo, a slatki izuzetak,
osim ako ne računaš sladoled, čija je jedna užina obavezna.
Godinama sam previše kuhala i mijesila, pa sad smanjujem
tempo. Moji su uvijek imali skuhan ručak, večeru i jednu užinu.
Nikad na suho i nikad fast food.
Spremam se da ispunim želje slušatelja i napravim jedan
kolač koji odavno nisam, u tom slučaju, bit će i fotorecept.
21.09.2015. (09:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Euro, kod domaćice domaća kuhinja :)
21.09.2015. (09:59) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Samo nebo zna, a tako je lako...u Zagrebu ima dobrih
kora, dobrog sira i ovo je lako napraviti.
21.09.2015. (10:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lady rugalica
Ja to drugačije pravim, ova mi ljepše izgleda na slici. Kradem recept.
21.09.2015. (10:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Ima mnogo varijanti, lady rugalica, ja obično biram najlakšu.
21.09.2015. (10:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
O-da životu!
Brojim sitne dane jer dočekujem svoje jarane...Stiže mi prijateljica iz Bosne, maherica u pitama, gibanicama, burecima, sve ono što jedem kad drugi napravi. :) Bravo za tebe!
21.09.2015. (10:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...