preferiram prsteke iz svojeg kvarta, dobro pečeni, hrustavi s obje strane, ne zapečeni, crni, nego rumeni, omekšaju kad odstoje, slanost obilata, no ne pregusto natopljeno. konzistencija samo malo mekša od pereca. a od pereca, zna se, rastu djeca. uz to? hladno mlijeko. u davno doba studentskih dana, kad bi se hordaa vraćala s kakvog tuluma, najslađe je bilo odšlepat se u prvu pekarnu. a za pijaču smo znali (još danas propadam u podrum od srama)mrknuti koji jogurt iz onih plavih kištri kaj ih je mljekara u kasne noćne vure znala pošlihtati ispred ondašnje "prehrane". eee, to su bila vremena. a sad su mi dovoljni gušt prstići iz kvarta i žuja.
15.09.2015. (15:07)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Najbolji mi he kruh u Zadru (ribarsku, panj,...) U Zagrebu na Dolcu u zatvorenom dijelu pijace mala pekara - peciva i kruh - odlični, štogod da sam probala. Ne znam sad ime, ali uma crticu između dva kratka sloga. Burek i to od sira također na Dolcu na onom 'polukatu' gdje samo i prodaju bureke.. Mmmm Isprobat ću nešto iz pekare koju preporučavaš, nijw mi daleko.
15.09.2015. (16:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Rijetko navraćam u pekare, ali neki dan sam u jednoj domaćoj našao beskvasni kruh sa konopljom i uzeo i imao tri dana, najbolje pasalo uz lagano zapečene gljive i tikvice.
16.09.2015. (01:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@teto, još da odaš ime kvarta (i ja sam jogurtao, i mene je stid) @sjedokosi i @moda - napravite i vi recenzije! @nike, nikolovski na dolcu je b o g! @gogoo, imena, adrese!!! @lastavice, @shadow, @annabony - pamtim!
16.09.2015. (03:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
al-di, malešnica. a blizu je i novootvorena monica. tam pak imaju finu brzopoteznu picu. kak je još friško otvorena, tak je i površina tijesta bogata i sočna, s nepresiromašnim namazom paradajza, tijesto ne prežilavo, nego tek dovoljno hrustavo da se lijepo grizne (ne onako sitnorupičasto kao kod starog kruha, kaj opće ne zgleda na picu nego na biskvit, a ko je videl jest slani biskvit). cijene uobičajene za pekarne.
16.09.2015. (14:04)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kako već svi znate...tu u mom kvartu je centar svijeta ne baš zato što imamo najbolju pekaru nego...jednostavno zato što sam ja tu moja mala pekara preko puta Petrove crkve ima svega ne želim sad reći da je to vrh pekarstva ali...da cure za pultom su ljubazne, cijene pristupačne ... a kad dođem znaju što kupujem i to je ocjena više
16.09.2015. (21:13)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kako ste svi iz Zagreba, ja ću reći da najbolje klipiće i prsteke ima pekara Cro-pek kod željezničke stanice Buzovec u Čakovcu. I cijeli dan se non stop peku friški.
17.09.2015. (11:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
.
Rijetko gledam izloge...uglavnom sve sama ispečem :)
15.09.2015. (12:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Moja Moda
Hahahaha....ja ću ipak kod " Mlinara " :)))))
15.09.2015. (13:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sjedokosi
ja bih ipak u Dubravicu :)
15.09.2015. (13:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Dodat ću ti vino, slaže se sa slancima :)
15.09.2015. (14:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
shadow-of-soul
imaš u Gajnicama na placu dobru pekarnicu, kod koje burek sa sirom košta 6,99 kuna!
izvrstan je burek, nije poluprazan kao neki drugi :)
15.09.2015. (14:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
preferiram prsteke iz svojeg kvarta, dobro pečeni, hrustavi s obje strane, ne zapečeni, crni, nego rumeni, omekšaju kad odstoje, slanost obilata, no ne pregusto natopljeno. konzistencija samo malo mekša od pereca. a od pereca, zna se, rastu djeca. uz to? hladno mlijeko. u davno doba studentskih dana, kad bi se hordaa vraćala s kakvog tuluma, najslađe je bilo odšlepat se u prvu pekarnu. a za pijaču smo znali (još danas propadam u podrum od srama)mrknuti koji jogurt iz onih plavih kištri kaj ih je mljekara u kasne noćne vure znala pošlihtati ispred ondašnje "prehrane". eee, to su bila vremena.
a sad su mi dovoljni gušt prstići iz kvarta i žuja.
15.09.2015. (15:07) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ljubitelj pisane riči
ne jedem bezmesne proizvode
15.09.2015. (16:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nike
Najbolji mi he kruh u Zadru (ribarsku, panj,...)
U Zagrebu na Dolcu u zatvorenom dijelu pijace mala pekara - peciva i kruh - odlični, štogod da sam probala. Ne znam sad ime, ali uma crticu između dva kratka sloga.
Burek i to od sira također na Dolcu na onom 'polukatu' gdje samo i prodaju bureke.. Mmmm
Isprobat ću nešto iz pekare koju preporučavaš, nijw mi daleko.
15.09.2015. (16:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
annaboni
Pravim odlične kifle i kroasane ...oš griz ?
15.09.2015. (20:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
gogoo
Rijetko navraćam u pekare, ali neki dan sam u jednoj domaćoj našao beskvasni kruh sa konopljom i uzeo i imao tri dana, najbolje pasalo uz lagano zapečene gljive i tikvice.
16.09.2015. (01:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ribafish
@teto, još da odaš ime kvarta (i ja sam jogurtao, i mene je stid)
@sjedokosi i @moda - napravite i vi recenzije!
@nike, nikolovski na dolcu je b o g!
@gogoo, imena, adrese!!!
@lastavice, @shadow, @annabony - pamtim!
16.09.2015. (03:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zg_cinik
britanac, na ilici prek puta kačićeve.... izvrsni...
16.09.2015. (09:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
stara teta
al-di, malešnica. a blizu je i novootvorena monica. tam pak imaju finu brzopoteznu picu. kak je još friško otvorena, tak je i površina tijesta bogata i sočna, s nepresiromašnim namazom paradajza, tijesto ne prežilavo, nego tek dovoljno hrustavo da se lijepo grizne (ne onako sitnorupičasto kao kod starog kruha, kaj opće ne zgleda na picu nego na biskvit, a ko je videl jest slani biskvit). cijene uobičajene za pekarne.
16.09.2015. (14:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
hawkeye1306
kako već svi znate...tu u mom kvartu je centar svijeta
ne baš zato što imamo najbolju pekaru nego...jednostavno
zato što sam ja tu
moja mala pekara preko puta Petrove crkve ima svega
ne želim sad reći da je to vrh pekarstva ali...da
cure za pultom su ljubazne, cijene pristupačne ...
a kad dođem znaju što kupujem i to je ocjena više
16.09.2015. (21:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gorkić Taradi
Kako ste svi iz Zagreba, ja ću reći da najbolje klipiće i prsteke ima pekara Cro-pek kod željezničke stanice Buzovec u Čakovcu.
I cijeli dan se non stop peku friški.
17.09.2015. (11:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nike
E upravo taj :-)
18.09.2015. (18:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Micek
Dodala bih, Dubravica - prazni kroasan.
Mekan, miriši po putru, proguta se u tri zalogaja.
Cijena, 4,30kn.
27.09.2015. (13:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...