Komentari

weteran.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Weteran

    51

    avatar

    17.08.2015. (14:32)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...daaaa, novi stečajni zakon od 1 rujna - novih desetak tisuća nezaposlenih...

    avatar

    17.08.2015. (16:18)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    http://www.talkmarkets.com/content/us-markets/the-bankruptcy-of-the-planet -accelerates--24-nations-are-currently-facing-a-debt-crisis?post=69190&utm_ source=taboola&utm_medium=referral

    ps. a vidi tko je pod broj 4! Đeeeenjeeee!!!

    avatar

    17.08.2015. (16:29)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Meni se čini kako od tog zakona (za sada) ipak neće biti ništa jer dolaze izbori. Stečaji su "vrući kesten" koji će se po običaju ostaviti "za neko drugo vrijeme". ;)

    Realno gledano, ništa od tih "dugova" nije naplativo (uključujući i glavnicu i kamate) pa bi bilo bolje "zakonski ih otpisati za sva vremena" a od datuma izlaska zakona "početi igru po pravilima". Tako su npr. svojedobno napravili u Madžarskoj i riješili problem.

    avatar

    17.08.2015. (17:08)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Bocacciozg, na kraju, tim zakonom se smanjuje realni sektor koji je i onako potonuo ispod granice mogućeg oporavka. Ova država više nema potrošaća, nema srednje klase koja je motor svake ekonomije. Postoje tri vrste poduzetnika. Oni koji proizvode za izvoz i imaju redovite, sigurne prihode ( svaka čast i naklon do poda )! Drugi su oni koji uz krmetinu posluju sa državom, tj. imaju monopol koji se mijenja od izbora do izbora i treći, koji ovise o poslovanju sa građanstvom. Ti treći su brojčano većina i nalaze se na "aparatima". U svakoj uređenoj državi, treći kreiraju 60+ posto svih radnih mjesta. Nema šanse da bilo koja politička opcija to skuži. Zato nam i ide kako nam ide. Mi smo ko i Grčka, potonuli ispod granice iznad koje je moguć oporavak. A hrvatskog Orbana, nema još ni u jednom rodilištu...

    avatar

    17.08.2015. (18:08)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    U mnogome sam suglasan s tobom. Ovako donesen zakon zapravo samo treba služiti kako bi se umirući još opljačkao i u tome je na tragu siročića koji već tri i po godine "upravljaju" Hrvatskom. Zapravo ne upravljaju već je lešinare a Hrvatska je kao brod bez kormilara koji na otvorenom moru pluta sim-tam.

    Na žalost, ni oni koji će poslje njih doći neće stvar popraviti jer umjesto da fokus usmjere na poreznu politiku oni se bave "projektima" iz EU fondova koji neće donjeti povećanje BDP-a.

    Pokretač uspješnih ekonomije su mali (recimo ti I ja) i srednji poduzetnici a ne državni činovnici na što se de facto svode EU fondovi i za što su oni isključivo i jedino namijenjeni (infrastruktura)
    Nedavno sam malo na fejsu malo pratio Kolindinu seriju o gospodarstvo EU zone, dijela kojoj bi mi trebali pripadati. Kaj da ti velim, ona odn. njeni "ured" (jer ona nema vremena za piskaranja po fejsu) su u "gospodarstvo" ubrojali i "državnu upravu" što samo govori kakvi debili vode državu i kojima škvadra daje "povjerenje".

    Kompletnoj ekipi na vlasti i u oporbi (kad se ova dokopa vlasti) jedino je bitno kako oderati poduzetnika, njegove zaposlenike i građane (porezne obveznike) općenito. Pa ti onda budi bedak i povećavaj poslovanje. Svojedobno sam razmišljao kako svoju firmu postupno pretvoriti u tvrtku srednje veličine sa 50+ zaposlenika, kontribucijom 50% i prihodu po zaposlenom koji uvelike premašuje 100K € a što je vezano za posao kojim se bavim i koji je 100% izvoz a što je (vjerovao ili ne) realno i moguće je u dvije do tri godine no ... odustao sam.
    Zašto se mučiti i kaj to meni treba (biti bedak) kad i ovako, sa malom firmom, dobro ide a država (njeni štakori - činovnici) me deru gdje god stignu i ne stignu?

    S druge strane, kad bi se posložio/kopirao sitem kao vani (ovdje na zapadu) Hrvatska bi za tri godine ne samo izašla iz recesije već i ekonomski narasla za 20% (sa istim učešćem stzv. "sive ekonomije" koje je sada cca. 30-40%). Zanimljivo je kako svi mi vani uglavnom uspijevamo (što znači da smo i dobri i sposobni) a jedino u Domovini propadamo. Sve je to samo pitanje mentaliteta i sistema u kome taj, jedan te isti mentalitet, djeluje. Mentalitet "općinskih i državnih štakora" koji su sada spali na pljačkanje umirućih odn. "lešinarenje posmrtne pripomoći" u čemu se je, "by the way" istakao bivši predsjednik, Ivo Josipović.
    Sve je to jedna te ista ekipa.

    avatar

    17.08.2015. (20:38)    -   -   -   -  

  • Weteran

    Znaju naši političari što treba napraviti u gospodarstvu. Samo....to znači da i oni trebaju nešto raditi, nadzirati, pratiti....a tu nema kruha. Naravno, s time se ni izbori ne dobivaju a ni partijski drugari se ne postavljaju na funkcije.
    Zato je jednostavnije prodavati maglu i pričati iste priče kao i prije 20, 30, 50....pa čak i 100 godina.

    avatar

    17.08.2015. (23:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...