Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Lastavica

    Ispričavam se, što je to - injekcijsko prešanje?

    avatar

    03.08.2015. (12:36)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Stela, sutra malo više o injekcijskom prešanju, a do sutra, ukoliko imaš vremena, pogledaj ova dva starija posta na ovom blogu: Injekcijsko prešanje i PET ambalaža: da ili ne?.

    avatar

    03.08.2015. (13:11)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Hvala, idem na učenje :)

    avatar

    03.08.2015. (13:35)    -   -   -   -  

  • Mela

    Ja sam danas kupila plastične sandale.Mama kaže da će me ubit, a ja da podržavam naše BOROVO. Ako danas na susretu blogerica prođu test moje kilaže budem ti se javila hvalospjevom.
    Osobno mi je nebitno je li u pitanju koža, plastika krpa ili staklo, važno je da je udobno.

    avatar

    03.08.2015. (16:46)    -   -   -   -  

  • Zack

    Malo pozitive. :)

    avatar

    03.08.2015. (16:54)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Mnogi vjeruju da vino ne bi trebalo ići u plastičnu flašu. Moj sin povremeno popije koju čašu, ali svako vino iz plastike po defaultu diskvalificira. Meni je za rinfuzu praktično, ali ipak dvojim činim li dobro. Što ti misliš, tj. znaš o toj temi, jasno, ako ti se da odgovarati ;)

    avatar

    03.08.2015. (17:32)    -   -   -   -  

  • Plastik

    @Dražene - naravno, toliki fah-idiot nisam. Vino je vino i dobro vino mora biti u butelji. U stvari da ti budem iskren, volim popiti čašu crnog vina poslije ručka i Vranac mi je sasvim ok, kupim onoga u 3 litarskoj kartonskoj kutiji u plastičnoj vrećici s plastičnim ventilom, ali kada je u pitanju kvalitetnija kapljica - npr. Vranac Barrique ili Vranac Pro Corde za neke bolje no što su svakodnevne prilike, onda dileme nema - staklena boca, staklena poluzatvorena okrugla čaša na stalku.
    Kada se priča o plastici, naravno treba imati mjeru - jer plastika je (između ostalih svojih karakteristika) jeftina i šteta bi bilo visokokvalitetni i skupi sadržaj zapakirati u jeftinu plastiku i kao što kažeš diskvalificirati ga - nema veze radi li se o vinu, konjaku, perfemima. Ali, isto tako ne treba se razbacivati sa skupim staklenim bocama kada su u pitanju jeftinija pića, kao što je voda, sokovi i ostala jeftinija pića ili druge tekućine (deterdženti, šamponi, sredstva za čišćenje, ili npr. vodica za ispiranje usta).
    No, svejedno, kad kupim Žuju za doma, kupim onu od litre u PET plastenki, ali ipak želim da mi se u kafiću posluži u staklenoj boci.
    I nema to veze s plastikom kao materijalom ili nekim njenim djelovanjem na sadržaj - to su samo neargumentirana naklapanja. Ima veze samo s dojmom i guštom, pa ako hoćeš i malo s luksuzom. Zašto ne?

    avatar

    03.08.2015. (23:33)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Hvala na odgovoru ;)
    P.S. Je dobro vino, staklo, butelja i pluteni čep su jedna priča, i svim ljubiteljima vina su dragi, ali kao što kažeš, sve ima i svoju cijenu. Svojevremeno, kada smo imali vinograd, vino smo držali u drvenim i inox bačvama, a za doma se nosilo u staklenim demižonkama, ali kasnije i u plastičnim kanisterima, pa se onda doma pretakao u staklene boce. Manji dio smo direktno flaširali u podrumu. To je uglavnom bilo za arhiviranje ili za već neke posebne prilike. Dans, kada uzmem vino u 3 l box-u inzistiram na aluminijskoj vrećici. Vino u vinarijama točim u plastične flaše, ali takvo vino mi nikada ne stoji dugo. Ponekada ga doma pretočim u butelju čisto zato što je ljepša na stolu i praktičnija za točenje nego plastična dvoliterka. Nisam imao ideju usporedbe vrijednosti ambalaže i sadržaja, nego mi nekako intuitivno djeluje da alkohol koji je kemijski aktivniji i agresivniji od vode već nekako djeluje na plastiku, pa onda valjda i obrnuto, pogotovo ako duže stoji. To je područje o kojem uistinu nemam pojma. S druge strane, činjenica je da se i vrlo koncentrirani medicinski alkohol prodaje pakiran u plastičnoj boci.

    avatar

    04.08.2015. (06:54)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Vrlo zanimljiva plastika. Plastik je ponovno pokazao. Plastika da, ali ne pod svaku cijenu. Biraj optimalni materijal za određenu svrhu. Okstuk će vam objasniti osnovni postupak injekcijskog prfešanja,. Kod metala se to zove tlačno lijevanje. Unaprfijed danas ima više od 260 inačica injekcijskog prešanja.

    avatar

    04.08.2015. (07:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...