Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Mela

    Zaposliti još kojeg radnika - odličan savjet.

    avatar

    19.07.2015. (13:44)    -   -   -   -  

  • Viktor Simončič

    Vrlo koristan osvrt. Hvala uredniku. Linije za sortiranje “bez radnika” primjenjuju se kod sortiranja poznatih materijala, kada su vrste otpada unaprijed znane. No, i tada je pitanje čistoća frakcija. Razumljiva je želja onih koji sortiraju da otpad ostane u što većim dimenzijama, jer se smanjuje mogućnost greške stroja. U slučaju da se u otpadu nalazi “nešto iznenađujuće”, nešto neočekivano, tada nastaju problemi sa senzorima i čistoćom konačnih izlaznih tokova. No, u slučaju da se otpad ne “preša” javlja se problem transportnih troškova, pa se može dogoditi da puni “kamion smećar” vozi još samo par stotina kilograma otpada.
    Najbolji stroj za sortiranje, posebno miješanih tokova otpada je “ČOVJEK”. No, njega treba platiti. U društvima sličnim našem, trebalo bi, ako ni zbog čega, zbog socijalnih razloga temeljiti sortiranje, s izuzetkom neke vrste “predsortiranja”, kao npr. izdvajanje bio otpada, na “ručnom sortiranju”. Na taj način se trošak rada može kompenzirati većom čistoćom frakcija i time i većoj prodajnoj cijeni.
    Duboko vjerujem da članak neće vidjeti ministar Zmajlović, jer bi možda poslije Ann Arbora, na Velikim jezerima, inače vrlo mondeno mjesto, s takvim sistemom mogli odmah početi na primjer u Jastrebarskom, pa koliko košta da košta. Važno je da smo među prvima, a o učincima - “tko te pita”.

    avatar

    19.07.2015. (16:34)    -   -   -   -  

  • proricatelj

    Ponovno izvrstan prilog i izvanserijski stručan komentar uvaženog dr. sc. V. Simončiča. Kako to rješavaju u svjetski jedinstvenoj liniji, jadna kanta dovoljna. Misli se na provjereno Tehnixovo rješenje.

    avatar

    19.07.2015. (18:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...