Komentari

klikklik.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • O-da životu!

    Ja ću samo reći što vidim na Korzu- glavna šetnica, gdje su zadnjih par godina viseće lončanice, kao primjer ukrasa iz velikih gradova. Jednom sam baš bila u prilici promatrati dok je čovjek zalijevao iz neke dizalice. Puno je toga i naporno je,a on je to radio s tolikom pedantnošću da sam ja bila jako ponosna u njegovo ime i kao građanka lijepog grada s bujnim cvijećem koje ga krasi.

    avatar

    08.07.2015. (10:02)    -   -   -   -  

  • Klik

    O da, O-da, to je dobar primjer "magistralnog smjera" kojeg sam spomenuo. To još funkcionira, ali godinama svjedočim kako u Zagrebu primjerice ljeti skapavaju drvoredi... stabala kestenova. gloga,.. jer se "nitko nije sjetio" jedanput tjedno proći onuda s dvije-tri cisterne vode i svako stablo zaliti. Nema sustava!
    Nije li na Korzu svojedobno "radio" čovjek koji je svojom posebnom "alatkom" strugao s popločenja ostatke odbačenih žvakaćih guma? I to, navodno, napola samoinicijativno (?). Eto - može se, ali se ne želi.
    "Ne da mi se" je jedna od najčešćih grozota koje čujem u posljednje vrijeme.

    avatar

    08.07.2015. (10:44)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Ima toga i kod nas, ali zaista rijetko ...

    avatar

    08.07.2015. (11:42)    -   -   -   -  

  • polupani loncici

    kod nas zelenilo prvo se pozuti, zatim posmedi a onda napokon padnu i kise pa pomognu odrazti floru..

    Hm, ja bi to vozilo koristila visenamjesnki...

    avatar

    08.07.2015. (22:08)    -   -   -   -  

  • Mrvicak

    Moja lijepa Vienna. Drago mi je da sam naisao na ovaj blog koji cu redovno posjecivati. Vidio sam dolje i Augarten. Skoro tridesetak godina secem se tim parkom. Ma ljepota. Hvala ti na divnim fotkama moje svakodnevnice...

    avatar

    09.07.2015. (02:37)    -   -   -   -  

  • Mekon

    U Zagrebu svi veći parkovi i šetnice imaju ugrađene podzemne, ili nadzemne prskalice koje se programiraju i automatski izlaze na površinu i zalijevaju travnjake i cvijetnjake. Manje ukrasne površine zalijevaju radnici Zrinjevca svaku noć, ručno iz kamiona cisterne. (mali zeleni). Sve te blagodati postoje uglavnom u užem i malo širem gradskom središtu.
    Činjenica je da drvoredi nemaju tu blagodat, osim kada se nebo smiluje. Pokušali se ugradnjom cijevi do korijena drveta, (Draškovićeva, Martićeva), ali se cijevi brzo začepe zemljom i smećem. Vidio sam da su neku noć u Jurišićevoj puštali malo vode pod stabla iz cisterne. Tamo je drenaža na površini pod stablom pa upija više vode nego zemlja. Jurišićeva, Cvjetni Trg, Gajeva, Nova Ves, Cesarčeva, Trg EU ... stabla su posađena u betonskim kontenjerima, a ne u "slobodnu" zemlju.
    Problem je što su neka stabla previše okružena asfaltom radi parkinga .

    avatar

    09.07.2015. (06:57)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...