Komentari

nakrizanju.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Lilianke

    Čovjek neizostavno i hrabro mora propustiti kroz filtere svoga bića sva učenja koja prigrli u svom životu, sva ona moraju proći test životnosti, a mi, ljudi, moramo proći test hrabrosti da ih živimo. Čak je bolje i pokušati i zabrljati skroz , nego uludo potratiti mogućnost pokušaja.

    avatar

    04.07.2015. (16:59)    -   -   -   -  

  • jelen

    Baš te drže ti psihopompači :-P od onog nekog francuskog dokumentarca ako se ne varam?
    Lijepi tekst, nadahnut, konkretan.
    Da nisam bedast sigurno bi još bolje znao nešto prokomentirati, al ovak samo mi je ugodno štivo za žarko posljepodne dok čekam da se odledi zamrzivač...
    Sa čime je najbolje oprati zamrzivač prije ponovnog stavljanja u pogon? Ja inače koristim rastvor vode i sode bikarbone, onda s time prebrišem unutrašnjost i ladice (to je ladičar onaj koji okomito stoji, dakle nije obična "ležeća" škrinja) Ispričavam se na takvoj strašnoj digresiji, imam još jedno pitanje u vezi nečega, ali to drugi put.

    avatar

    04.07.2015. (17:28)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelen, meden;
    ovako:
    uzmeš veće posude, može i one plitke plehove za kolače ili šire lonce i sl. , napuniš vrućom- kipućom vodom i staviš unutra da se brže škrinja odledi (prije iskopčaš stvar iz struje haha). Kad se otopilo, ladice van. Ja ih perem najobičnijim detrdžentom za suđe i to u kadi, obrišem ručnicima i to je to. Onda običnog alkoholnog octa pomiješam s vodom, možeš polapola ili kakogod, pobrišeš škrinju iznutra. Ako je prljava (tipa zaljepljeni ostaci hrane), onda bolje u većoj posudi (može i loncu) u vrlo toplu vodu staviti detrdženta za suđe, nasapunati cijelu stvar iznutra spužvicom za suđe i čistom toplom vodom sve pobrisati, osušiti ručnicima (bolje upijaju i veći su nego kuhinjske krpe). daj amo drugo pitanje :))

    avatar

    04.07.2015. (17:49)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelen, meden;
    Pomislila sam, lijepo si pitao pod prošlim postom ,pa je pristojno da ipak nekako objasnim.... slijed je, u tvom slučaju ,išao ovako, jelenko, medenko, jelen, srndać, stršljen, leptir hehehe :)) a po noći je , na moje veliko iznenađenje jer sam ga vidjela samo dva put u životu i to po danu, u dnevni boravak doklepetalo - vretence. Tako je prhao i lupetao po stropu da sam prvo mislila da dijete ustaje iz kreveta i ruži...a sjedila sam u mrklom mraku i pod malom lampicom čitala (soba je bila skroz mračna, i ušao je kroz hodnik , kuhinju , do dnevnog boravka-sve je bilo u mraku, dakle, nije ga prizvalo svjetlo... (fotkala sam ga, u mraku s blicom , da sebi dokažem da nisam poludjela haha)

    avatar

    04.07.2015. (17:56)    -   -   -   -  

  • jelen

    Hvala! Ladice sam u međuvremenu već prebrisao po svom receptu sa "soda-vodom" :-)) a unutrašnjost se već otopila prirodnim putem. Iznutra nije prljavo, jer ionako većinom sve se čuva u vrečicama, ima nešto malo smeća u vidu lišća peršina, rekao bih. Budem probao i tvoj recept s octom, al polako, to mi je posao za do kraja dana odraditi hehe :-))
    Sljedeće pitanje je u vezi matičnjaka, već sam požeo jednu rundu lišća i posušio za čaj, jučer sam primjetio da se opet jako razrasao i sad se spremaju cvjetići kao da će svaki čas procvasti, pitanje je da li ti cvjetići imaju neku posebnu vrijednost i da li se isplati sad opet požeti kad procvatu?

    avatar

    04.07.2015. (18:09)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Jelen,meden;
    matičnjak se, koliko ja znam, bere prije nego procvate, i ako će skoro procvasti, poberi ga ponovo.... nije da baš treba dočekati cvatnju . temeljito ga sasjeci, još bi mogao dati nekoliko berbi, kak je krenulo :)) Ja sam također posušila ogromnu vreću za čaj, sad bih isto trebala opet brati...

    avatar

    04.07.2015. (18:23)    -   -   -   -  

  • polupani loncici

    eh da samo osjetiti, i zivjet ga, udahnuti ga, osjetiti sve okuse koje pruza, svida mi se post, jer ponekad stvarno mislim da postoji jos netko ... uz mene i svojim mi znakovima ...pokazuje puteve ...

    avatar

    05.07.2015. (09:55)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...