Komentari

gtaradi.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Euro

    ovdje u njemackoj ni Slovo od praznika...

    avatar

    22.06.2015. (11:53)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Euro, pitam se zašto?

    avatar

    22.06.2015. (12:25)    -   -   -   -  

  • Sjedokosi

    Već sam čuo od raznih lustrisimusa ovdje na blogu, da smo maloumni dok oni jedu čokoladu u Švicarskoj. I zalažu se za lustraciju lijepe njihove. A mi koji smo za Lijepu našu isto mislimo kao Gorkić :)

    avatar

    22.06.2015. (12:36)    -   -   -   -  

  • NF

    @euro: pa ovo i je samo hrvatski praznik, možda nespretno nazvan kao da je opći, a ako si mislio na dijasporu, većinska ionako slavi i drugi dan nezavisnosti ;)

    avatar

    22.06.2015. (12:39)    -   -   -   -  

  • gogoo

    Ajme, ovog dijela iz stripa o Mirku i Slavku se još uvijek sjećam.

    avatar

    22.06.2015. (13:46)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Slažem se s tobom glede svih koje si pobrojao da su se u NOB-u borili protiv nacista, fašista i domaćih slugu (kako se to nekad govorilo za ustaše, četnike, belogardejce etc) kao i da su se takvi u Domovinskom ratu borili za neovisnu Hrvatsku.
    No činjenica je (sviđalo se to nekoma ili ne) da su ustanak i NOB-e organizirali i vodili komunisti pa su onda logično nakon pobjede sebi pripisali zasluge i obračunali se s neprijateljima, bilo vojnim bilo ideološkim.
    Jednako tako su (sviđalo se to nekome ili ne) Domovinski rat organizirali HDZ-ovci (što im nije bilo teško jer im je na čelu bio onoratni komunist s iskustvom na takvim poslovima), pa su i oni, opet logično, nakon pobjede prigrabili sve zasluge i vlast.
    Čak je i rat trajao otprilike isti broj godina, a i u jednom i u drugom slučaju postojao je Križni put. Jednom za gubitnike u onom ratu a drugi put u Domovinskom. Jedino što u ovom drugom egzodusu nije bilo toliko pobijenih. Ipak su prije dvadeset godina bile drugačije prilike u svijetu nego prije 70 godina kad su poražene ubijali bez suđenja i u drugim zemljama pobjednicama a ne samo u ex Jugoslaviji.
    Eto, ništa novo pod kapom nebeskom.

    avatar

    22.06.2015. (22:12)    -   -   -   -  

  • Popizdija Semper Contra

    Popizdija si i ti kao i Semper Contra...

    avatar

    24.06.2015. (07:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...