Komentari

bloodeeleeshte.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Bookeraj

    da, razlika je definitivna - ono o čemu pišeš je punk-rock (koji i dalje ima svoje predstavnike, recimo meni je dobar naziv Punčke, Neću žvake oću kusur, a osobito mi je dobar naziv benda Nenad, to mi je vrh; bendovi poput Radioaktivne sperme su se, srećom, raspali prije neke značajnije čuvenosti), a ovi bendovi stranih imena su indie-rock, brit-rock ili nešto drugo, žanrovski govoreći, barem po mom mišljenju. neki su njonjavi, neki su dragi, kao što je kod pankera i metalaca isto slučaj, da su neki super žestoki i odlični, a drugi su jednostavno buka :)

    avatar

    19.06.2015. (17:51)    -   -   -   -  

  • Nemetz

    Ha čuj, uzeo sam pisat i o jednom i o drugom, ispalo na kraju i prerazvučeno...ali, uzeo sam da ovi brit-pop-indie(eh?)-rock bla bandovi imaju stvarne ugovore s izdavačkim kućama, vrte se po telkama i predstavljaju što bi se reklo, mainstream. Znači neki relevantni, popularni ukus glede rocka. A njonjavo je tu po meni, još i blaga riječ. To kaj ima i "dragih" ili "simpa", to kaj se neki trude i intelektualizirati svoju depru poput g-dina odvjetnika, ili to što slično sviraju i nekakvi britanci ("njonjavo" jednako vrijedi i za strance) ne mijenja pri tom puno ono kaj sam htio reći. Neki dojam kombinacije, što banalne lakoće i laganog varenja što osobne frustre kod drugih, sa zajedničkom bezidejnošću glede tekstova, ili ambicija kao banda. A onaj dio (većina, zapravo) koji su pali u letargiju, još i ispadaju preslika hrvatskog stanja duha. Kao da nisu mladi, s beskonačnim problemima u intimnom sektoru i atmosferom smiraja života...Leonard Cohen u najsuzdržanijem raspoloženju ponekad mi zgleda mlađi duhom od tih nekih bendova.

    avatar

    19.06.2015. (19:46)    -   -   -   -  

  • Ribafish

    Meni su sjajni Krešo i kisele kiše!
    Potpisujem sve što si rekao, a kad sam ja mijenjao svijet s Quasimodom (amalgam Čorbe i Deep Purplea), shvatio sam da je to tako teško...

    avatar

    20.06.2015. (06:59)    -   -   -   -  

  • klepetalo malo

    Jedino šta mogu je složiti se s tobom. Osobno sam se nebrojeno puta šokirala pjesmuljcima koje puštaju upravo na tom našem nemilom CMC - u, a kojega sam, srećom, imala priliku čut i vidjet samo dok sam svaki mjesec po 2 dana boravila u bolnici tijekom trudnoće, i nimalo ne žalim šta taj program 'ne hvatamo' u našem malom mjestu:) Ali zato žalim za svim onim dobrim bendovima, šta našim, šta stranim, koji su žarili i palili '70 - ih i '80 - ih. Jedino šta me tješi je da jednoga dana nijedan od gore navedenih muzičkih primjeraka neće nikome biti ni približno poznati, možda će ih se tek nekolicina sadašnjih fanova sjećati sa sjetom. Istom onom o kojoj navedeni pjevaju:)

    avatar

    20.06.2015. (14:19)    -   -   -   -  

  • OuKajĐiEf

    Čitam i smješkam se kako si dobro sklepao one pjesmuljke 'dok molim te i bojim se.. :D Stvarno svi su isti ti novi, naročito sponzorirani bendovi, za par godina bit će totalni kaos sivila i bezidejnosti i nećeš moć raspoznat bilo šta a kamoli da te nešto 'digne' ili 'spusti'. Simpatično ni-malo. To se zove ropstvo, muziciraš isključivo ako te plate i sklope ugovor s tobom. Jadno.

    avatar

    21.06.2015. (22:01)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    Samo da pozdravim!

    avatar

    15.07.2015. (12:41)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...