Komentari

knjigoljub.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • lion queen

    Pročitala sam, hvala ti za link. Odvratna kolumna. Izuzetno uvredljiva za mnoge ljude. Nekad se nešto u korist LGBT zajednice može napisati i na način da se ne vrijeđaju Katolici, ili druge skupine ljudi. Zato me ne čudi da se to dogodilo. No žao mi je svakog tko ostane bez posla. Mislim da novinari ne bi trebali pisati uvredljive tekstove na račun bilo koga, već pisati isključivo činjenice. Reći za nekoga da je gnjida, nije činjenica, već osobni stav. A novinari ne bi trebali podilaziti sebi i svojim osobnim stavovima. Naime, javni medij, poput Slobodne Dalmacije koristi poreznu olakšicu na pdv-u, tj. povlaštenu stopu pdv-a zato što je javni medij, koji podliježe Zakonu o medijima i Zakonu o pdv-u. Ako se pak radi o literaturi, koja nije za cjelokupnu javnost, već osobna prćija nekog novinara, tada to više nema veze s medijima, pa kao takvo ne bi trebalo potpadati pod povlaštenu stopu pdv-a, već pod pružanje običnih usluga po punoj stopi pdv-a. Tako da mislim da bi Dežuloviću još trebalo obračunati razliku pdv-a, na kolumne koje nemaju veze s objektivnošću.

    avatar

    13.06.2015. (16:01)    -   -   -   -  

  • knjiški moljac

    Dežulovićev tekst je odličan, upravo onakav kakav je zaslužio povod tome tekstu, odnosno izjava onih "intelektualaca" koju Dežulović u tekstu citira.

    avatar

    13.06.2015. (16:08)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Srećom i za Dežulovića, Tomića i Pavičića, baš kao i za Lucića ima mjesta u riječkom Novom listu. Nadam se da neće propustiti ovu priliku.

    avatar

    13.06.2015. (16:19)    -   -   -   -  

  • lion queen

    Ne može biti odličan tekst koji je uvredljiv za mnoge ljude i koji se koristi primitivnom i uvredljivom terminologijom na granici sa psovkama. To nije odličan tekst, već obično žutilo.

    p.s. Primjer odličnog teksta je pismo talijanskog novinara svetom Ocu, objavljen u VL-u. To je ono što se zove odličnim i argumentiranim tekstom, koji nije za nikoga uvredljiv, a jasno je iskazan stav tog novinara na određenu temu. Bez psovki i prostačenja, vrlo asertivno napisan tekst. Neki naši novinari i kolumnisti nikada neće dostići taj rang.

    avatar

    13.06.2015. (16:24)    -   -   -   -  

  • k

    Preblag je s obzirom na temu... doista preblag.

    avatar

    13.06.2015. (16:47)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @LQ, vraga nemaju veze sa objektivnošću.

    Kao tajnik LAG Terra Liburna pripremaju nasoviz iz Ministarstva Poljoprivrede i Agencije za plaćanje u poljoprivredu i ribolovu dase informiramo o fondovima za ruralni razvoj.Naime zasada su Mjere4i 6 napravljene tako da će ih dobiti firme koje zasigurno imaju potrebu za fondovima: firme u koncernu Agrokora. Ma kakvi mali i srednji OPG-i. Glavno da onaj koji ima dobije još i poticaje jer ima. Ivica Todorič je gospodar života i smrti u ovoj državi i treba se popu reći pop,a bobu bob.

    avatar

    13.06.2015. (20:02)    -   -   -   -  

  • Annaboni

    Šta se uzbudjujete ?

    Lionica odmah udara kontru : sloboda pisanja i dijaloga ne bi smjela biti pomućena nikakvim svjetonazorskim ogradama--------jer, da je tako
    bloger pater Franjo s ovoga bloga već odavno bi trebao biti u ropotarnici s koliko mržnje piše o svemu, izvan svog vidokruga

    avatar

    13.06.2015. (21:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...