kurkuma je glavni sastojak curry-a kojeg jako volim dodavati svim kuhanim jelima, ne samo zato što daje lijepu boju jelu, već i što daje poseban tek. čista kurkuma čini mi se nešto trpkija, ali mislim da je možda ljekovitija u većoj količini, nego umješana s dvadeset drugih začina u curryu. riža i mrkva su mi odlična kombinacija, a to isto možeš probati i u kombinaciji s crvenom ili zelenom lećom.
06.06.2015. (06:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ lion queen: Za curry i kurkumu si u pravu. Ja ih koristim odavno, ali ne u tolikim količinama kao u zadnje vrijeme. Leću ne kombiniram s rižom jer su mi u istoj skupini namirnica, ali pokoja iznimka bi bila sasvim u redu, pa ću onda i probati ;)
@ Lastavica: Je svakako je jedan od glavnih, ali omjeri su često dosta različiti ;)
@ Annaboni: Dobar tek, mirno more i ugodan dan;)
@ polupani loncici: Je, salata gotovo uvijek paše, ali meni je dovoljno da mi obrok ima bar jedno lagano povrće u količini koja se osjeti, pa mi je ovdje mrkva sasvim zadovoljava taj kriterij, a uostalom i kalorija se već nakupilo. U salatu bi išao bar još jedan čep maslinovog, dakle dodatnih 90-100 kcal, ali dobro, ako se na ićem isplati prijeći granicu to je onda salata s malo kvalitetnog lanenog, maslinovog ili bučinog ulja. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi izgledala ova crvenkasta integralna riža u kombinaciji sa žutilom koje daje šafran. Što se okusa tiče, tu me šafran definitivno ne impresionira ;)
06.06.2015. (09:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
pomislila sam na kombinaciju leće i mrkve s ražnjićima :)
a kad smo kod istovrsnih kombinacija, mene je najviše zaprepastila kombinacija kuhanog krumpira i pašte tzv. granatira :) nisam mogla vjerovati da se to dvoje može sljubiti, a ispadne zaprvo fantastično jelo :))) uz standardni recept za to, na poslu su me naučili jednom prilično nezdravom, ali zato prefinom.... granatir se pospe vegetom, onako na suho, a onda se prelije ucvrčalim uljem po vegeti. sve se dobro izmiješa i jede u slast.. ajme, o ovome ne smijem trenutno ni sanjati :)) grijeh su mi o petku srdele pohane u kukuruznom brašnu.
06.06.2015. (10:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@ lion queen: Leća i mrkva, s već nečim, prodano, tj. kupljeno :)))
Je i meni čudno zvuči kombinacija tijesta i krumpira, ali kod mene nije slučaj da takve namirnice ne spajam iz gastronomskih razloga. Jednostavno sam si uzeo šablonu iz dijabetičke dijete, a kako su količine dosta male teško ih je dodatno usitnjavati, ali naravno, nije ni nemoguće. Vegetu i ulje kao dodatak neću komentirati, ali svejedno bi sasvim rado probao. Srdele u kukuruznom brašnu, pa čak i uopće pohane mi nekako ne otvaraju apetit, iako same srdele obožavam, ali dobro, zašto ne. Uistinu je fascinantna mogućnost kombiniranja, rekao bi gotovo igranja s hranom.
@ mecabg: Pile je zahvalno za kuhanje. U vremena kada smo kao mlada obitelj bili malo švorc, jedno pile nam je bilo dovoljno za 3-4 obroka. Eto, danas imamo nešto više mogućnosti, pa i novaca za filetiranu bijelu piletinu, ali eto, uz standard su došle i kile, pa ti sada vidi što je bolje ;)
06.06.2015. (11:22)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ražnjiće, a i meso općenito, sprema moj muž. I to redovito, primjetila sam nakon toliko zajedničkih godina, kada ja pretjeram sa jelima od povrća, on ode i ulovi bizona i tako... Začina koristimo samo nekoliko osnovnih. ... pe-es je odličan (valjam se) :)))
06.06.2015. (14:18)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
kurkuma je glavni sastojak curry-a kojeg jako volim dodavati svim kuhanim jelima, ne samo zato što daje lijepu boju jelu, već i što daje poseban tek. čista kurkuma čini mi se nešto trpkija, ali mislim da je možda ljekovitija u većoj količini, nego umješana s dvadeset drugih začina u curryu. riža i mrkva su mi odlična kombinacija, a to isto možeš probati i u kombinaciji s crvenom ili zelenom lećom.
06.06.2015. (06:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lastavica
Sviđa mi se ova kombinacija. A nisam znala ovo što lion reče,
da je kurkuma glavni sastojak curry začina, kojeg inače cijenim i rado koristim.
06.06.2015. (06:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Annaboni
Danas je subota, vikendica i kotlovina ...........i užasna vrućina čeka !
06.06.2015. (07:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
polupani loncici
uz to i salatica i rucak je spreman... ja u ovaj tip rize dodajem safran umjesto kurkume kao zacin, daje poseban tek
06.06.2015. (08:44) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sewen
Kurkumu sve cesce koristim. Jako dobro.
06.06.2015. (09:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
minus40kg
@ lion queen: Za curry i kurkumu si u pravu. Ja ih koristim odavno, ali ne u tolikim količinama kao u zadnje vrijeme. Leću ne kombiniram s rižom jer su mi u istoj skupini namirnica, ali pokoja iznimka bi bila sasvim u redu, pa ću onda i probati ;)
@ Lastavica: Je svakako je jedan od glavnih, ali omjeri su često dosta različiti ;)
@ Annaboni: Dobar tek, mirno more i ugodan dan;)
@ polupani loncici: Je, salata gotovo uvijek paše, ali meni je dovoljno da mi obrok ima bar jedno lagano povrće u količini koja se osjeti, pa mi je ovdje mrkva sasvim zadovoljava taj kriterij, a uostalom i kalorija se već nakupilo. U salatu bi išao bar još jedan čep maslinovog, dakle dodatnih 90-100 kcal, ali dobro, ako se na ićem isplati prijeći granicu to je onda salata s malo kvalitetnog lanenog, maslinovog ili bučinog ulja. Bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi izgledala ova crvenkasta integralna riža u kombinaciji sa žutilom koje daje šafran. Što se okusa tiče, tu me šafran definitivno ne impresionira ;)
06.06.2015. (09:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
pomislila sam na kombinaciju leće i mrkve s ražnjićima :)
a kad smo kod istovrsnih kombinacija, mene je najviše zaprepastila kombinacija kuhanog krumpira i pašte tzv. granatira :) nisam mogla vjerovati da se to dvoje može sljubiti, a ispadne zaprvo fantastično jelo :))) uz standardni recept za to, na poslu su me naučili jednom prilično nezdravom, ali zato prefinom.... granatir se pospe vegetom, onako na suho, a onda se prelije ucvrčalim uljem po vegeti. sve se dobro izmiješa i jede u slast.. ajme, o ovome ne smijem trenutno ni sanjati :)) grijeh su mi o petku srdele pohane u kukuruznom brašnu.
06.06.2015. (10:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Ovo mi je baš pasalo.
Nisam jela piletinu mjesecima...
Dobra ideja, ali nemam pile koje bih žrtvovala, a ne kupujem iz izvesnog razloga...
06.06.2015. (10:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
minus40kg
@ lion queen: Leća i mrkva, s već nečim, prodano, tj. kupljeno :)))
Je i meni čudno zvuči kombinacija tijesta i krumpira, ali kod mene nije slučaj da takve namirnice ne spajam iz gastronomskih razloga. Jednostavno sam si uzeo šablonu iz dijabetičke dijete, a kako su količine dosta male teško ih je dodatno usitnjavati, ali naravno, nije ni nemoguće. Vegetu i ulje kao dodatak neću komentirati, ali svejedno bi sasvim rado probao. Srdele u kukuruznom brašnu, pa čak i uopće pohane mi nekako ne otvaraju apetit, iako same srdele obožavam, ali dobro, zašto ne. Uistinu je fascinantna mogućnost kombiniranja, rekao bi gotovo igranja s hranom.
@ mecabg: Pile je zahvalno za kuhanje. U vremena kada smo kao mlada obitelj bili malo švorc, jedno pile nam je bilo dovoljno za 3-4 obroka. Eto, danas imamo nešto više mogućnosti, pa i novaca za filetiranu bijelu piletinu, ali eto, uz standard su došle i kile, pa ti sada vidi što je bolje ;)
06.06.2015. (11:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
marionetta
Ražnjiće, a i meso općenito, sprema moj muž. I to redovito, primjetila sam nakon toliko zajedničkih godina, kada ja pretjeram sa jelima od povrća, on ode i ulovi bizona i tako...
Začina koristimo samo nekoliko osnovnih.
...
pe-es je odličan (valjam se) :)))
06.06.2015. (14:18) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
minus40kg
@ marionetta: Volim pretjerivanje, ali i umjerenost ;)
06.06.2015. (19:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
minus40kg
@ sewen: Kurkumu koristim jer sam povjerovao da je posebno zdrava. S gastro točke, curry mi je draži ;)
06.06.2015. (19:36) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...