Komentari

weteran.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Weteran

    36

    avatar

    01.06.2015. (15:29)    -   -   -   -  

  • Neverin

    Buduci premijer posto je fasist ce svakako drugacije disati. Pa ovakva mu bagra svakako treba i zato ce ih opet kompenzirati ko i lazne domoljube iz hvidra-e.

    avatar

    01.06.2015. (19:22)    -   -   -   -  

  • gec

    postoji pravilnik o odorama i ovo njihovo preseravanje u uniformama sa odličijima je nepotrebno. matićeva izjava štima.
    čuj da tebi prijete (znaš da je to istina) kao matiću i ti bi brinuo. pogotovo ako imaš ženu i djecu kao i on. pa zar branitelji nisu išli pred milanovićevu zgradu? što misliš pošto su tamo išli? što je sa plinsikm bocama? svako normalan se boji bagre.
    zašto ne iskomentiraš klemovu izjavu. "branitelj što gpd napravio ...treba mu oprostiti" halo.
    ili pametnu karamarkovu "nije baš sve po zakonu, ali to su branitelji"
    kaj smo mi koji nismo branitelji?
    milanović je bio danas više nego korektan. pratićemo što će poduzeti oko tih ljudi za koje glogoški govori da su ostali bez prava. mislim da je to i najbitnije.
    zašto bi djeca branitelja bila u prednosti pred drugom djecom? to su 45 godina radili partizani. zašto je danas neki 20 godišnjak kriv jer mu tata nije bio u ratu?

    avatar

    01.06.2015. (19:33)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    1. Niti će se prosvjied prestati niti će se šator maknuti a vidjet ćemo hoće li se to dogotiti i nakon inauguracije nove HDZ-ve vlasti (nakon izbora).

    2. Branitelji su ovim razgovorom pokazali i dokazali da iza njih ne stoji nitko doli oni sami. U tom smislu svi "analitičari" i "političari" (da ne nabrajam listu kretena koji nastupaju u strogo kontroliranim provladinim medijima) a koji su to tvrdili nešto drugo čime su samo pokazali i dokazali, jednostavno rečeno, da "drže motku" (neću biti direktan i reći nešto izravnije i preciznije) onome tko ih plaća. Vi se pak igrajte pogađanja tko je to no maske su odavno pale.

    3. Divim se premijeru koji sustavno i brižno zakucava čavle u mrtvački sanduk svoj stranle i Kukuriku koalicije sustavno uništavajući sve što se uništiti može. Tu se ne da ništa učiniti jer je on očigledno markirao nastavu kada je Bog dijelio pamet (blago rečeno).Što o njemu mislim kao i to što zapravo (sustavno) čini napisao sam na sljedećim spojkama (a vi ako želite, čitajte):

    http://direktno.hr/en/2014/direkt/16150/Kervatin-Neki-su-policajc i-dobili-zapovijed-da-iščupaju-ljude-iz-crkve.htm

    avatar

    01.06.2015. (21:21)    -   -   -   -  

  • Weteran

    @gec

    "(1) Umirovljeni dočasnici i časnici mogu nositi službene i svečane vojne odore koje su nosili prije umirovljenja.

    (2) Vojne odore iz stavka 1. ovoga članka nose se u svečanim prigodama u Oružanim snagama (vojne svečanosti, vojne proslave, vojne počasti, vojne žalosti te druge svečane prigode kako je propisano Pravilnikom o obredima u Oružanim snagama)." ------Pravilnik o vojnim odorama

    Matić ne može nositi vojnu odoru jer je ministar u vladi. Kad prestane to biti, može. Moj link na njegovu izjavu se odnosio na to da je tip totalno bolestan, jer nakon sveg razgovora, kakve veze ima što su prosvjednici bili u odorama, a on i Kotromanović nisu. To ispada kao da mu je krivo što on nije uspio pokazati kako njemu odora stoji i koliko odličja ima. Prepucavanja tipa "moj tata je jači od tvojeg tate." Bolesno. Ako tebi štima ta izjava, što da ti kažem?

    Meni i prijete. Doduše, ja nemam osiguranje kao Matić. I teže me je naći. Ali se prijeti u zadnje vrijeme. Puno. A Matić još i dobro prolazi jer mu nitko do sada nije ni dlaku s glave skinuo. Svaki dan on prolazi kraj prosvjednika i ništa mu se nije dogodilo. Niti će.
    Prosvjed ispred Milanovićeve zgrade najbolje je opisala njhegova supruga. Mislila je da je to nekakva podrška.
    Plinske boce su opasne samo za one koji su ih imali. I to u slučaju da ih pogodi metak. Tako da to s plinskim bocama je očajnički čin vas koji mislite nakalemiti nekakvo nasilje braniteljima. Tipa: "kme, htjeli su nas sve pobiti, kme..." Nije nitko htio nikoga povrijediti jer se s plinskim bocama to ne može.
    Klemmovu ili KAramarkovu izjavu ne mogu komentirati jer ih nisam nikad čuo. Klemmovu nisam, a za Karamrkovu izjavu postoji barem tri različite inačice toga što je rekao. I sve tri prenose mediji, tako da nemam pojma što je Karamarko zapravo rekao.
    Ne radi se o djeci branitelja, već o djeci invalida. Međutim, zanimljivo, svi uvijek spominju djecu branitelja.

    avatar

    01.06.2015. (22:21)    -   -   -   -  

  • gec

    evo i sam si napisao kada se nose odore. to sigurno nije bio ovaj sastanak. sijećam se poslije rata kako su mnogi još mjesecima nosili uniforme s ratišta i što su pritom radili. ta slika će mi uvijek ostati u sjećanju, pa me i ovi prosvjednici podsjećaju na ta vremena. nimalo ugodno.
    istina, nije morao to spominjati, ali ni ti ni ja neznamo sve. možda mu je puna kapa svega.
    meni nitko ne prijeti (nema razloga), ali sigurno je neugodno.
    matić dobro prolazi? zašto bi mu netko skinuo dlaku s glave? tebi je ok da ga prosvjednici npr. nalemaju?
    nije važno što se može ili ne s plinskim bocama, već je važna namjera. pametnjakovići su odlučili još malo sijati strah. da sam ja izvadio na cestu plinske boce....ne bi dugo ostao na toj cesti.
    klemma si mogao čuti ako si gledao prenos sastanka, a veliš da jesi. točno onako kako sam napisao. imaš je i danas na netu.
    karamarko je to izjavio ravno u kameru, ako i to nije namješteno. ali nigdje nije demantirao napise po novinama.
    pa tko je kriv ako se spominju djeca branitelja? mi ili oni koji tako prenose svoje zahtjeve? kad kažu djeca branitelja, na koga bi ja morao pomisliti?
    iako je pod velikim upitnikom zašto bi i djeca invalida branitelja bila u prednosti pred drugima.

    avatar

    02.06.2015. (14:29)    -   -   -   -  

  • Weteran

    @gec "te druge svečane prigode" Kud ćeš svečanije od sastanka s premijerom i ministrima. U nekim država i vojskama naprednih demokracija, odora se nosi i na vjenčanjima.

    Nije mi OK da ga nalemaju, nego je to objašnjeno u onom kontekstu u kojem Matić govori kako je u opasnosti,. implicirajući da je u ugrožen od strane prosvjednika, što nije istina i što je laž Da mu je itko od branitelja htio naškoditi to bi se već dogodilo do sada.

    Pametnjakovići s plinskom bocom mogu samo sebi fizički nauditi, a ne drugima. I to samo u slučaju da metak pogodi bocu (možda). Da je drugačije, ja nikad ne bih mogao registrirati auto na plin ili kupiti bocu plina na plinskim postajama.

    Branitelji nisu počeli spominjati djecu branitelja nego mediji i političari. I sad se uvriježilo mišljenje da se radi o djeci branitelja, a radi se o djeci poginulih i invalida DR-a , vojnih i civilnih.

    Ono što je tebi pod upitnikom nekom normalnom nije. Ali to smo već raspravili u nekim drugim raspravama.

    Nečije izjave ne bih komentirao jer mi se sad ne daju gledati i tražiti da bih saznavao kako su one i kad rečeno. Karamarkovu izjavu sam čitao na nekoliko portala i svugdje je drugačije spomenuta. Na jutarnjem imaš čak dvije različite izjave sa istog događaja.

    avatar

    03.06.2015. (10:11)    -   -   -   -  

  • gec

    @Weteran

    generala markača su pitali "zašto branitelji prosvjeduju" on je odgovorio "jedan od razloga je što djeca branitelja nisu u prednosti kod zapošljavanja". ja sam ga na svoje uši čuo. markač nije novinar. a i branitelji kad nešto spominju često kažu "branitelji", a ne "invalidi dom......"

    ovaj sastank je bio sve samo ne svečan.

    poznavajući dosta branitelja siguran sam da matiću prijete. ali samo prijete. jer nemaju hrabrosti za nešto drugo. ali kako on da zna što je prava prijetnja i da li će se ikada desiti ili da li je to nečiji kukavičluk.
    godinama se priča o lažnim braniteljima. možda nu baš ti prijete.

    nije važno što te boce nisu mogle nauditi drugima, već je poanta zašto su uopće iznosili boce? ajde ti, pa da vidiš kako i gdje ćeš završiti.

    klemmova izjava je i te kako važna. čudno mi je kako je promakla da je drugi ne komentiraju. zapravo je jako opasna. i mene kao nekoga tko nije bio u ratu te meni slične gura u građane drugoga reda, a sebe u povlaštene. to ne može tako. zato ću uvijek grintati i prosvjedovati protiv takvih ljudi.

    avatar

    03.06.2015. (18:14)    -   -   -   -  

  • Weteran

    @gec

    Daj mi link na Klemmovu izjavu. I nemoj mi davati link na kompletan video koji traje 2 sata i da sad ja opet tražim to. Ja tvrdim da Klemm to nije rekao. Ti mi dokaži da je.

    Ja svaki dan iznosim boce na ulicu i vozim se na ogromnoj boci plina.
    Nitko me nije apsio ni tužio, dapače.

    I meni prijete, pa što sad? Matić je navodno uništio 9 tenkova i sad se boji SMS poruka ili pljuvanja na Facebooku. Poznavajući prosječnu kulturu "građana" Hrvatske i kulrutu ponašanja na društvenim mrežama, nije ni iznenađujuće da mu prijete. Ja sam do sada doživio prijetnje takvog stila, vidio kako se drugima prijeti, a do sada je prekršajnu prijavu dobio samo jedan lik koji je napisao kako branitelje treba pobiti. Ili tako nešto.

    To što je gen Markač izjavio je djelomično istina. Djeca branitelja i nisu u prednosti kod zapošljavanja, ni zakonski. Djeca invalida jesu. Zakonski. U praksi nisu ni jedni ni drugi, već su u prednosti partijski uhljebi i poslušnici. JEDAN od prijedloga, JEDNOG dijela branitelja je bio da se pojača postojeća zakonska stavka o djeci invlaida i da se doda da djeca branitelja imaju određene prednosti.

    avatar

    04.06.2015. (12:13)    -   -   -   -  

  • gec

    @Weteran

    kak da ti iz toga izvučem klemmovu rečenicu?
    rekao si da si gledao i slušao taj sastanak. nisi čuo njegovu izjavu ili nisi htio čuti? jest da klemm teško govori, nije baš načitan niti elokventan, ali ja sam ga pažljivo slušao upravo iz razloga da si potvrdim da imam puni pravo što im ne držim stranu i što nikada neću prihvatiti njihove prosvjede. obzirom kako kategorički tvrdiš mešto što nisi čuo ili neznaš, usuđujem se zaključiti da si pristran.

    nije ti neka šala ovo s bocom u autu.

    tebi prijete? svejedno ti je? ili izmišljaš ili si lud, trećeg nema. nikom normalnom nije svejedno kad mu se prijeti. svaki iole odgovoran roditelj će se bojati ako ne zbog sebe onda zbog djece. kaj ti je tu tak čudno?

    samo govorim kako ni branitelji ne naglašavaju "djeca od invalida" pa mi mislimo kako se to za zapošljavanje odnosi na svu djecu branitelja. kužiš sada?

    toplo se nadam da nikada neće dobiti sve što traže (pa niti određene prednosti), jer zaista ne mogu biti svete krave, a pogotovo ne njihova djeca. ne možemo raditi razliku među djecom. ne smiju imati privilegije pred ostalima čiji roditelji nisu bili u ratu. to je diskriminacija.

    avatar

    05.06.2015. (16:45)    -   -   -   -  

  • Weteran

    @gec naravno da sam pristran.
    Isto kao i ti :))))
    Što je tu čudno?

    Ako ne možeš naći rečenicu, nemoj mi je onda niti citirati niti tražiti da ja kažem što mislim o nečemu što ne mogu ni provjeriti je li se dogodilo.

    Prijetnje ne uzimam ozbiljno i svejedno mi je. A nemam ni policijsku zaštitu kao Matić. A on se, navodno, boji i traži vizu za Kanadu.

    avatar

    06.06.2015. (09:04)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...