Komentari

homoludens.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • Shelly Kelly

    ... dok ne krenu haračiti po benzinskima i davati onima, koji radi rate leasinga za SUV nemaju za gorivo ... /relevantno ljudsko pravo: sloboda kretanja :-H /

    avatar

    27.05.2015. (09:54)    -   -   -   -  

  • Neverin

    When the government violates the people's rights, insurrection is, for the people and for each portion of the people, the most sacred of the rights and the most indispensable of duties.

    Marquis de Lafayette

    avatar

    27.05.2015. (12:08)    -   -   -   -  

  • križar

    da smo mi uređena država, da ja kao građanin osjećam pravnu sigurnost ja bih se složola s Vama, ali kako je kod nas - što je dozvoljeno Jupiteru, nije volu ili nisu svi pred zakonom isti ja ću ko i dosad biti neposlušni građanin pa šta bude.Konkretno za električnu energiju koja je javno dobro ( pa mogu nakeljit koji god hoće iznos fiksnog dijela koji TI moraš platiti koristio tu uslugu ili samo zato što imaš mogućnost- ista stvar je i s plinom i vodom i kojekakvim radio i inim valovima- konkretno poplavljeni posavci koji ni kuće još nemaju ali uredno stižu uplatnice) ali nije javno dobro kad se treba postupiti po Ustavu ( koji je knjigica bajki) ili kad nadležni NIKAD nisu postupili po čl.216 KZ.

    avatar

    27.05.2015. (12:30)    -   -   -   -  

  • Igniss

    Ovo bi bila istina da živimo u pravednom sustavu, ali od toga nažalost ni P. U određenom trenutku je prevršena mjera u kojoj je moguće pozivati se na red.

    avatar

    27.05.2015. (12:51)    -   -   -   -  

  • homoludens

    nisam jucer stigao sve napisati, pa cu malo dopuniti tekst.

    avatar

    27.05.2015. (14:34)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Protiv neprvde se ne bori drugom nepravdom. Takva spirala vodi urušavanju ne samo države nego i društva. Ako nešto ne valja, ako nešto nije humano, ako nešto ne vodi računa o socijalnom momentu etc, onda to nešto treba mijenjati a ne kršiti.
    Postupci kojima se inače služi Živi zid su na rubu anarhije. Može i tako, ali onda neka taj Živi zid ili na (demokratskim) izborima ili pak revolucijom makne ovu vlast i uvede anarhiju. Nemam ništa protiv. Jer i anarhija, i demokracija, i totalitarzizam, sve su to oblici vladavine koji imaju svoje zakonitosti kojih se treba držati. Ne može svatko promovirati samo svoj svjetonazor a istovremeno željeti živjeti u jednoj zajednici.

    avatar

    27.05.2015. (16:06)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    Mislim da je ovaj tekst iznimno tendenciozan....Govoriti o spustanju glave pred "zakonima" koje vec preko 20 godina donose ne bas moralne vertikale i nije u skladu s postivanjem ljudskih(ne formalnih) pozitivnih normi...Tako ce nam jednog dana neke "velicine" izglasat zakon o ugradnji cipova ili zakon o privatizaciji vode (a na dobrom smo putu da se to dogodi) a mi cemo u nemogucnosti placanja iste (a vidimo kako se oni koji vladaju brinu o tome da raja moze od svog rada dostojno zivjeti) gledati svoju djecu kako skapavaju od zedi...jer ipak se ZAKON mora postovati...Kad bi tome bilo tako nikakvog drustvenog napretka kroz povijest ne bi bilo...jos bismo danas zivjeli u robovlasnickom sustavu (iako ni ovaj nije puno dalje od toga). Mislim da ovo stanje jako dobro opisuje izreka: Kada nepravda postaje zakon, otpor postaje duznost...Nazalost, vrijeme i drustvo  u kojem zivimo puno je nepravdi...Ovi klinci se na svoj nacin bore protiv nje, pokusavajuci senzibilizirati javnost..I koliko god se to nekima ne svida, cini mi se da im ide vrlo dobro..Da li ce u tom smjeru nastaviti kada zasjednu u Sabor, ostaje nam da vidimo

    avatar

    27.05.2015. (16:26)    -   -   -   -  

  • homoludens

    krizar, imas puno pravo ne vjerovati institucijama i zakone smatrati losima (osobno sam i sam veliki kriticar tih zakona i vec sam sebi dosadan koliko sam puta pisao o nejednakosti u drustvu). ali ovdje pisem o pogresnom tumacenju zakona koje onda ne moze biti dobar materijal za borbu protiv takvih zakona. kad shvacas u sto se upustas, onda ne ides predavati tuzbu protiv hrvatske na trgovacki sud jer znas sto pobogu pise u zpp-u. je li to tako tesko razumjeti?

    pozivas se na ustav i potpuno pogresno na kazneni zakon (u tekstu ti pise zasto). ako ustav i jest knjiga bajki, tu knjigu bajki ili nisi citala ili nisi razumjela. drukcije ne mogu objasniti tvoje pogresno pozivanje na javno dobro i nerazumijevanje placanja obveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa (ako nisi citala ustav, zakon o trzistu elektricne energije, daj barem procitaj zakon o obveznim odnosima).

    avatar

    27.05.2015. (17:39)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Kada li će se u ovoj jadnoj Našoj jednom početi ozbiljno, smisleno, marljivo i pošteno raditi, privređivati, a ne samo "glumatati", "lukavo" muljati i nekažnjeno otimati tuđe...!? Pri tom svojom mišlju krećem od sâmog vrha piramide... pa naniže.
    Bojim se - nikad.
    Jer već su decenije naših života prohujale u "čekanju da vidimo..." što će se desiti.

    avatar

    27.05.2015. (17:57)    -   -   -   -  

  • homoludens

    razvedenice, cak bih i prihvatio da je moj tekst implicitno zlonamjeran, ali samo onda kad bi ti doista shvatila sto u njemu pise. no da ti NE shvacas potvrdjuje tvrdnja kako se "govori o spustanju glave pred zakonima".

    ajde da ti pomognem malo...

    da si citala pazljivo i s razumijevanjem, shvatila bi da je naglasak na pogresnom tumacenju zakonskih odredbi. kad takav amaterski pristup povezes s borbom za pravednost, onda ne mozes ocekivati uspjeh. zato ovaj tekst nije zlonamjeran, nego poziva na ozbiljniji pristup u tumacenju zakona (kako oni kojima pomazes ne bi imali vecu stetu od koristi).

    reci mi tko donosi zakone? tvrdis da se radi o moralno upitnim ljudima. ali ti upitno moralni donijeli su i zakone koji idu u prilog zz-u (da se registriraju kao stranka, da dobiju novcanu naknadu na temelju osvojenih glasova na predsjednickim izborima). i tko je u konacnici birao te koji donose zakone? biraci ili vanzemaljci?

    ako sumnjas u zakone, uvijek mozes na ustavni sud pa ti nitko nece ugradjivati cipove u glavu. bojis se za privatizaciju voda, a vec sad imas masu koncesioniranih izvora kojima ne mozes ni pristupiti (ti bi javno dobro iz pastorala).

    ako ne prolazis kroz crveno, da, postujes zakon. imas li problema s time?

    mnogo pomazem djeci tako da mi ne moras objasnjavati sto su gladna djecja usta. da si citala tekst, kao sto nisi, uocila bi da znacajni dio teksta posvecujem brizi za djecu.

    vidim da se voli gluslati ista izreka i bas sam zbog nje napisao sljedece: "poduzimanje otpora podrazumijeva da smo upuceni u problem i sposobni ponuditi provediva rjesenja". ta rjesenja jos nisam ni cuo ni vidio.

    nisam siguran da ce "zasjesti" u sabor jer rezultati lokalnih izbora ne idu u prilog toj optimisticnoj prognozi (nemoj da amaterski usporedjujemo predsjednicke s parlamentarnim izborima) iako ne bih bio nesretan da i oni dobiju priliku izludjivati ustaljenu ekipu. to im omogucava ustav (kojeg su izglasali oni tvoji moralno problematicni).

    i da ti ponovim: ovo nije tekst protiv nekog (osobe ili grupe), nego ZA nesto (antiamaterski i antiredikulaski pristup).

    avatar

    27.05.2015. (18:31)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    @ovak...kuzim ja jako dobro sto si ti zelio reci, medutim kako ti zamisljas borbu za bolje sutra? Ti klinci pokusavaju na dostupan im ( od sustava omogucen)nacin nesto uciniti...medijski su uglavnom blokirani, znaci traze rupe...Nisam nigdje procitala da se bore protiv svih zakona, nego putem izbora, pokusavaju doci u sabor (s time da za protivnika imaju Golijata)...Ajd ti meni reci kako su se u proslosti ljudi borili protiv nepravednih sustava? Ovi cak ne dizu revolucije, nego na razlicite nacine skrecu pozornost na sebe...U protivnom do danas ne bi culi za njih...a zele , bez velikih buna (citaj: zrtva) ukazati da su promjene nuzne ...Pa da samo udu u sabor i zamute vodu ucinili su puno..A kaj se tice samog ulaska..nisam bas tak bedasta da ne kuzim da nece imati postotak kao i na preds.izborima,,,nego prema svim anketama zasad imaju preko 8 posto, a to im je zasad dovoljno..I osobno nisam bas sigurna da ce ti klinci nesto pametno ucinit, ali ono sto vidim jest da ukazuju na odvratnu nepravdu koja nam se izrodila u drustvu...i cine to na jedini moguci nacin Robin Hudovski...

    avatar

    27.05.2015. (20:52)    -   -   -   -  

  • dnevnikJR

    I da..za mene su svi koji su 20 godina sjedili u Saboru ili bili politicki aktivni moralno problematicni...ako nista drugo onda iz razloga sto su sutke promatrali sto nam pojedinci cine od Domovine:-( pa danas imamo ovo sto imamo:-( bezgranicno siromastvo, tugu i jad:-(

    avatar

    27.05.2015. (20:55)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @Razvedenica je moj tip osobe :)

    dok ti čekaš da se zakon promijeni i da se procedura pokrene deložiraju te, iseku ti struju, vodu pretvore te u socijalni slučaj prije nego što kažeš hazunfefer!

    avatar

    27.05.2015. (23:17)    -   -   -   -  

  • križar

    e dragi moj, samim tim što Ustav nema kaznenih odredbi, nego je deklarativan , nije niti obvezujući, pa ga svatko, najprije oni "koji se kunu u njega"prostituiraju pa objasni meni seljanki, priprostoj ženi koju nitko ne "hrani" od njene 11 godine i imam nešto diploma i certifikata s kojima trenutno guzu ne mogu obrisat jer su prave na tvrdom papiru s vodenim žigovima zašto vrh-vrha - Ustavni sud već četiri godine nije donio pravolijek o Ovršnom zakonu i deviznoj klauzuli- znaš takvog "bučkuriša" nigdi u cijelom svijetu nema ( sveti trolist javni bilježnici-odvjetnici-suci) .Kazneni zakon pak (nisam ja pravnik tek netko tko dugo živi)...ma ne da mi se, ja i tak cijeli život šumom dok drugi drumom. Ma živijo građanski neposluh!

    avatar

    28.05.2015. (00:46)    -   -   -   -  

  • Bookeraj

    moram se složiti s ovim tekstom, iako vidim da autor ne doživljava podršku od drugih komentatora. glupastim i maliciozno doslovnim tumačenjem zakonskih normi ne doprinosimo redu, nego anarhiji. živi zid je u tome posebno bezobrazan i vrijeđa me kao civiliziranu osobu da nekoga nije sram tako se eklatantno praviti blesavim i da mu za to još i plješću.

    avatar

    28.05.2015. (14:57)    -   -   -   -  

  • Razmišljanja jedne žene

    ne odobravam ničije osobno promicanje preko leđa ljudi kojima je život ovako i onako prepun loših stvari,
    ako živi zid želi pomoći , neka onda organizira akcije drugačijeg tipa ili neka izravno pregovara sa HEPom.
    ako nekome želim pomoći, za to mi sigurno ne trebaju TV kamere

    avatar

    28.05.2015. (18:55)    -   -   -   -  

  • homoludens

    @ovak...kuzim ja jako dobro sto si ti zelio reci, medutim kako ti zamisljas borbu za bolje sutra?

    vidio sam da uopce ne razumijes o cemu pisem, a kamoli da dobro razumijes. inace me ne bi pitala kako zamisljam borbu za bolje sutra. upravo ti u tekstu pise kako se ne treba ponasati i kako se moze (pokusati) rijesiti problem (a pise i u mnogim mojim prethodnim tekstovima). protiv (losih) zakona NE mozes se boriti tako da ih pogresno/naopako tumacis jer ispadas neozbiljan i smijesan. bucenje pred hep-om kako ovaj krsi ustav i vise je nego smijesno.

    Ti klinci pokusavaju na dostupan im ( od sustava omogucen)nacin nesto uciniti...medijski su uglavnom blokirani, znaci traze rupe...Nisam nigdje procitala da se bore protiv svih zakona, nego putem izbora, pokusavaju doci u sabor (s time da za protivnika imaju Golijata)...

    i dalje ne razumijes da je tema "borba protiv zakona pogresnim tumacenjem tih istih zakona". nije tema hoce li i treba li zz biti parlamentarna stranka.

    Ajd ti meni reci kako su se u proslosti ljudi borili protiv nepravednih sustava? Ovi cak ne dizu revolucije, nego na razlicite nacine skrecu pozornost na sebe...U protivnom do danas ne bi culi za njih...a zele , bez velikih buna (citaj: zrtva) ukazati da su promjene nuzne ...Pa da samo udu u sabor i zamute vodu ucinili su puno..

    nigdje nisam dovodio u pitanje pravo na osvajanje saborskih mandata, niti je to tema.

    A kaj se tice samog ulaska..nisam bas tak bedasta da ne kuzim da nece imati postotak kao i na preds.izborima,,,nego prema svim anketama zasad imaju preko 8 posto, a to im je zasad dovoljno..

    ni tih 8% nije realno (nekad sam radio na predizbornim kampanjama, danas sam s druge strane). daleko su izbori i ankete su daleko od nekih realnih pokazatelja (a i bez toga imaju mnogo mana).

    I osobno nisam bas sigurna da ce ti klinci nesto pametno ucinit, ali ono sto vidim jest da ukazuju na odvratnu nepravdu koja nam se izrodila u drustvu...i cine to na jedini moguci nacin Robin Hudovski...

    sad odjednom ne vjerujes da ce nesto pametno uciniti. pa sto ce onda tamo sjediti?
    robinhudovski nacin imao je smisla u svom vremenu, danas je to samo zastarjela kostimirana predstava.

    avatar

    28.05.2015. (22:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...