Komentari

gtaradi.blog.hr

Dodaj komentar (14)

Marketing


  • Annaboni

    Novinari imaju i svoja ograničenja što smiju što ne smije objaviti u javnost.

    Dovoljan ti je primjer ove manekenke drogirane i navodno silovane koji je stvorio silnu frku u medijima s pitanjem: je li takva blamaža u redu ili nije. A istina je tu negdje, to znaš!

    avatar

    25.05.2015. (12:09)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Mediji su moć. Novinari često napišu jedno, urednik dozvoli drugo ili prekroji tekst.

    avatar

    25.05.2015. (13:53)    -   -   -   -  

  • Gorkić Taradi

    26. Urednik ne smije od novinara zatražiti da radi protiv profesionalnih etičkih načela (KODEKS ČASTI HRVATSKIH NOVINARA)

    Kao što rekoh, u Hrvatskoj nema slobodnog, objektivnog novinarstva. Uglavnom članci po narudžbi! Neke novine već imaju i tihe licitacije: tko plati više, o njemu će se pisati!

    avatar

    25.05.2015. (15:03)    -   -   -   -  

  • Mela

    Ne čitam novine iako volim boje i crvenu i žutu i plavu i narančastu i ljubičastu. Kad se zaželim boja uzmem drvene bojice ili flomastere.
    Osobno smatram da je u današnje vrijeme laži i muljaža jako teško biti novinar. A biti objekektivan u tom svijetu dezinformacija i namještaljki gotovo da je nemoguća misija.

    avatar

    25.05.2015. (15:29)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Ako naletim na kakve novine (kod frizerke) čitam samo zabavu, tako i na tv-u.
    Kod nas se sve prodaje-ideali, istina, laž, moral...tako da, što je uopće dobar novinar?

    avatar

    25.05.2015. (17:21)    -   -   -   -  

  • Neverin

    U '90 su Feral i Novi List bili pravo novinarstvo i bio sam jako ponosan što su iz mog grada. Sad bi još samo rekao da su politički tjednik Pogled iz Novog Lista, i ironično za sve one kojima se diže kosa od bilo čega sprskog, Novosti, novine koje su skupile svu novinarsku kremu kojom se još možemo pohvaliti, a da nisu spuštali gaće,

    avatar

    25.05.2015. (18:19)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Bojim se da to nećeš doživjeti čitajući naše novine, gledajući našu TV i lušajući naš radio. Kao primjer navodim posljednja dva članka koje sam našao u J.L. a koji se dotiču teme o kojoj nešto znam, a posebice zna moj kolega iz Osijeka koji se takvim stvarima bavi preko četrdeset godina.
    Radi se o člancima "Budućnost energetike" i Boškovićev članak
    18. svibnja u rubrici "Ekonomski antibarbarus". I jedan i drugi vrve pogrešnim informacijama i tendencioznim pristupima. Ali tako je to u demokraciji koja se temelji na principu da pišu i odluke donose nekompetentni ljudi i onda za njih uopće ne odgovaraju

    avatar

    25.05.2015. (19:00)    -   -   -   -  

  • Euro

    (Novinarstvo je pisanje onoga što drugi ne žele objaviti, sve drugo su odnosi s javnošću.' —George Orwell)

    istina..

    avatar

    26.05.2015. (08:34)    -   -   -   -  

  • stara teta

    u prvom redu, gdje im je pismenost? opće obrazovanje? široka informiranost o temama o kojima pišu? sramota je gledati na tv-u novinara u kvizu (!) kojem šepa zemljopis i povijest. očito njemu takva blamaža ne znači ništa, ionako su većina honorarci ili ovise o trenutnoj konstelaciji zvijezda (čitaj: političkoj situaciji, volji urednika, zahtjevima svekolikog obćinstva...). eh, gdje su intelektualni golijati kao oni što su pisali u vus-u? gdje je argus?

    avatar

    26.05.2015. (09:04)    -   -   -   -  

  • j.

    nije ni njima lako; rade za kruh i vodu pišući plaćene oglase s Damaklovim mačem otkaza nad glavom ... mislim da ima već desetak godina kako nisam kupio novine... ne znam ni sam točno objasniti zašto...

    avatar

    26.05.2015. (09:49)    -   -   -   -  

  • minus40kg

    Nisam novinar, ali i ja, kao i oni, radim za onoga tko me plaća ;)

    avatar

    26.05.2015. (09:50)    -   -   -   -  

  • pomagač

    Sve je točno što ste napisali ali vidljivo je da su 90% novinara ljevičari i tako i pišu.

    avatar

    26.05.2015. (10:00)    -   -   -   -  

  • Pjaceta

    Slažem se sa tobom i mene smeta to subjektivno nametanje svoga mišljenja na jednostavnu informaciju.
    Mislim da sve te medijske kuće nisu toliko podijeljene po političkim opcijama (osim ako ih ne financira stranka, a pitanje je tko nju financira) već više po stranom kapitalu, njihovom interesu. Novinari su u službi nekoga. Ako netko od njih ima svoje mišljenje i stoji za njim, uskoro će (ako kuću zadesi tužba) dobiti otkaz. Druge novine ga neće zaposliti jer je 'prevelik trošak', ima kičmu. Vlasnički kapital stoji nasuprot novinarskoj egzistenciji i tu negdje se zna pogubiti integritet.
    Mene u novinarstvu puno više smeta 'agresivnost' izvještavanja, 'agresivni' novinari u tv sukobljavanjima koji svoje goste prekidaju i tome slično.
    Te neke strane novinarske prakse mi nisu blizu, više mi se svidjelo novinarstvo starog kova koje su nekad učili na našim fakultetima.

    avatar

    26.05.2015. (12:37)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @pomagač
    Sve je relativno. Po tvom su 90% novinara ljevičari, a moja supruga pak smatra obratno, da su desničari. Ja pak mislim da su i desni i lijevi - žuti. I tko je onda u pravu i tko će tu prosuditi.

    avatar

    27.05.2015. (20:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...