Komentari

weteran.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Weteran

    33

    avatar

    10.05.2015. (20:00)    -   -   -   -  

  • gec

    pa naravno da nitko nije krenuo u rat s nekim planom već u obranu zemlje. i onda partizani protiv fašista i domaćih izdajnika i poslije naši dečki u domovinski rat, obraniti se od srbije.
    "nisam se za to borio" je svojevrena poštapalica do koje je došlo zbog današnje situacije u hrvatskoj. koja je blago rečeno očajna. puno tih dečkiju je ostalo bez posla dok su se neki drugi preko noći obogatili za vrijeme rata. i s razlogom su bjesni. iako mislim da nas netko napadne da bi ti isti dečki opet išli u obranu.
    partizani za vrijeme rata boreći se protiv fašista nisu mogli znati što će se desiti poslije rata, tako da naknadne priče kao ova fumićeva su totalno nebitne. on priča samo da bi pričao i vjeruj većina te mlade generacije koju spominješ ni nezna tko je fumić, a kamoli da prate, slušaju ili upijaju njegove izjave. mladi koji su na neki način zagriženi tim ratovima uglavnom im to dolazi od doma. pametni roditelji djecu drže dalje od toga.
    koga je još briga za tamo nekog fumića?

    avatar

    13.05.2015. (14:50)    -   -   -   -  

  • Neverin

    rekao bi da su se borili da ih ustaše ne istrijebe. A i vjerovatno se nisu slagali sa političkim uređenjem u kojem su se nalazili kao što i ja mislim da je ovo političko uređenje isto vrsta režima kojoj samo malo fali da postane vrijedno rušenja unatoč ispraznim parolama izbora i demokracije.

    avatar

    19.05.2015. (12:21)    -   -   -   -  

  • Weteran

    @neverin - nisu ni svi bili pod prijetnjom istrebljenja. Dakle, može vrijediti za neke koji su bili prisiljeni zbog vlastite obrane otići u partizane ili zbog osvete, jer su im od ustaša stradali članovi obitelji.
    Neki, oni politički svjesni, krenuli su jer se nisu slagali s nekakvim političkim ili socijalnim odnosima u Kraljevini ali i u NDH.
    Ali ogromna većina, njih sigurno 90 posto, sve te priče nije razumjela. Razumjeli su ono što je njima blisko, a pričice o svjetloj budućnosti, ideologijama, demokracijama.....što to bilo kome znači kad je egzistencija ugrožena?

    avatar

    19.05.2015. (12:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...