Komentari

gladusa.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • Pero

  Kako je vidljivo iz dosadašnjeg iskustva da na brojne dopise nitko od nadležnih institucija ne reagira ne preostaje nam ništa drugo nego se obratiti Europskoj agenciji za okoliš - European Environment Agency (EEA) i moliti za intervenciju. Agencija ispituje kakvoću vode na kupalištima cijele EU i daje ocjene. Za Hrvatsku je godišnje izvješće (Hrvatska (94 %) Ne znam na kojima mjestima je agencija uzimala uzorke vode za ovako dobar rezultat? Treba se obratiti ageciji sa zamolbom da ne Gladuši uzme uzorke vode za kvalifikaciju čistoće mora na Jadranu. Od kada smo članica EU koja posvećuje veliku pozornost zaštiti okoliša, a naročito su osjetljivi na vode, agencija ima velik utjecaj na članice i nijedna država nije imuna na upozorenje EEA. Kako naše institucije ne reagiraju na očito ekološko zagađenje mora na Gladuši molim predstavnika udruge građana Gladuše da se obrati EEA.
  S obzirom na veliki broj cisterni s fekalijama koje se nekontrolirano izlijevaju u more uz obalu na Gladuši, veliko je pitanje koliko je opasno po zdravlje kupati se u moru na Gladuši zbog najvjerojatnije prisutne bakterije Escherichia Coli koja je naročito opasna za djecu i trudnice, a nije bezazlena i za sve ostale.
  Još me jako zanima kako u zalijevu neposredno uz "kolektor" preko kojega nam zagađuju more egzistira uzgajalište riba i tko konzumira tu ribu??

  avatar

  21.05.2015. (12:08)    -   -   -   -  

 • Marko

  Trebalo bi svakako to učiniti. Što zbog ljudi koji tu borave, a što zbog ribe koja se tu uzgaja, a što je prestrašno. To je naprosto za ne povjerovati kako ništa u ovoj drzavi ne funkcionira. Udruga više ne postoji tako da ne vidim načina.

  avatar

  21.06.2015. (00:07)    -   -   -   -  

 • komarac

  Hitno bi se trebalo u naselju organizirati sad dok smo svi tu i suprotstaviti se ovim bezobzirnoj i korumpiranoj lokalnoj vlasti kojoj nista nije sveto pa ni zdravlje ljudi.

  avatar

  05.07.2015. (19:46)    -   -   -   -  

 • lhv

  Uzalud svi ti komentari na raznim "blogovima" kada ih rijetki pregledaju, a kamoli da ih čitaju oni na koje se odnosi i naprave nešta u vezi toga.

  avatar

  18.08.2015. (07:27)    -   -   -   -  

 • mika

  21.10.2015.
  Cisterna svaki dan DIREKTNO NIZ OBALU kod kolektora slijeva potoke i potoke fekalija! ...I turisti iz Britanije su ih jučer dva puta vidjeli. Sve smo prijavljivali, ali nikada ništa!

  avatar

  21.10.2015. (12:38)    -   -   -   -  

 • govance

  http://baltazar.izor.hr/plazepub/kontakt?p_god=2019&p_filter=&p_zup_id=4&p _jezik=&p_grad=&p_ciklus=&pobjs=

  avatar

  17.09.2019. (14:08)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...