Komentari

plasticno-je-fantasticno.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • proricatelj

    Pa naravno da nema veze ova direktiva s mozgom. Jučer je RTL prikazao prilog o tome. Sami protivnici vrećica jer su im zeleni isprali mozak. Bio je jedan koji je mogao nešto reći ali kako saznajemo ono što je bitno su izrezali. Da je to direktiva protiv konkurencije iz dalekih zemalja. U funkciji krupnog kapitala.

    avatar

    29.04.2015. (18:55)    -   -   -   -  

  • polupani loncici

    huh a o cemu mi imamo blage veze? Osim sto dobro kukamo...

    avatar

    29.04.2015. (20:11)    -   -   -   -  

  • tiana

    Interesantno, jer sinoć (nekom slučajnošću sam gledala neke od vijesti ili dnevnik, jer inače brzinom svjetlosti prst mi prebacuje u neke sate na daljinskom upravljaču upravo te emisije koje se prikazuju) dok sam slušala te informacije i odluku Europske unije o smanjenju potrošnje prozirnih plastičnih vrećica, razmišljala sam o tvojim postovima i o svemu što si pisao na zadanu temu. I (vjerojatno moja glupost), sam se zapitala da toliki milijuni ljudi pristaju na sve to, znajući da je to tek još jedna odluka nekog tek "ekonomski premoćnog"" koji ima pravo na svoja veta u odlukama. Bez obzira da li su riječi od kojih su sastavljene izgubile svoju smisao i prije samog pisanja i sastavljanja rečnica....
    Zašto se nikad ne vjeruje ljudima koje su ti isti i školovali i učili da znaju svoja područja!?

    avatar

    29.04.2015. (20:17)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...I opet se država miješa u način poslovanja privatnog sektora. Ja u svojoj radnji dam besplatno vrećicu onome tko to zatraži i tu se ništa neće promijeniti bez obzira na bilo kakve gluposti ljevičarskih birokrata. Sve je u mojoj radnji privatno, moje. I radna mjesta su moje privatno vlasništvo isto kao što je i suvozačko sjedalo u mom autu. Samo ja i isključivo ja, određujem koga ću i pod kojim uvjetima voziti u svom autu. Ako neki Mrsići, ili njemu slični, misle određivati da suvozač u mom autu ima zakonsko pravo određivati da ta osoba može pet puta prdnuti u sic, ima jako krivo. To određujem samo ja. A ova ljevičarsko-progresivistička, nezajažljiva buljumenta neka moje privatno vlasništvo izvoli poštivati. Njihova suluda politika državne regulacije svega i svaćega, košta nas najmanje 150 000 dohodovnih radnih mjesta...

    avatar

    29.04.2015. (20:54)    -   -   -   -  

  • lion queen

    U ovoj državi treba donijeti samo 1 jedini zakon i njega bi trebalo progurati referendumom:
    Zakon o financiranju izmjena zakona!
    Ako netko hoće promijeniti zakon, neka isfinancira promjenu. Ako netko hoće malim proizvođačima zabraniti proizvodnju plastičnih vrećica, ili im drastično upropastiti status, a do tada su legalno radili, tada taj tko donosi taj zakon treba snositi svu štetu od takve odluke. Dakle, ako se Europi neće više plastičnih vrećica, neka lijepo isplati sve male proizvođače, da do kraja života više ne moraju plastičariti pa dobro. Isto važi i za sve ostale izmjene i dopune zakona, kojima se zadire u postignuta prava drugih ljudi. To bi bilo odgovorno zakonodavstvo, a ne ovo što sada imamo. Nekome puhne da na milijun automobila u Hrvatskoj mijenja registarske pločce iako starima nije ništa falilo. OK, mijenjaj, ali o svom trošku, a ne o trošku naroda! Nekome puhne da promijeni naziv ministarstva iz ministarstva zdravstva u ministarstvo zdravlja, pa se mijenjaju sve natpisne ploče u svim hrvatskim gradovima. OK, mijenjaj, ali plati od svoje plaće, a ne novca poreznih obveznika. Baš me zanima koliko bi tada bilo promjena zakona.

    avatar

    30.04.2015. (07:41)    -   -   -   -  

  • Neverin

    a što fali ovim platnenima? čuvam ih ko zijenicu u oku :)

    avatar

    30.04.2015. (10:23)    -   -   -   -  

  • Plastik

    Hvala svima na komentarima.
    @Lionice - da, dobra ideja. A valja još naglasiti da je veliki broj tih malih i srednjih proizvođača (koji proizvode ne samo vrećice već i drugu plastičnu ambalažu u obliku folija i slično) da bi opstali u konkurenciji s prejeftinom, ali i sve kvalitetnijom kineskom robom, dizali kredite, investirali u najmoderniju opremu, optimizirali proizvodne procesa, školovali kadar za rad na visokotehnološkim linijama za proizvodnju, zadovoljavali sve moguće propise, zahtjeve i odredbe te naplaćali se koje kakvih fiskalnih i parafiskalnih nameta, zaduživali se, dobivali i poticaje od države, da bi im sada ta država (indirektno) rekla e ne može više. Ovdje se radi o investicijama u visoku tehnologiju koje se mjere u milijunima eura (ili švicaraca) i prelazak na drugu tehnologiju, odnosno na drugu vrstu proizvodnje, kako to olako i naivno naši političari znaju predložiti, je nemoguć ili je skup kao i sama osnovna investicija.
    @Tiana - to je osnovni problem - ne vjeruje se struci i znanosti, vjeruje se onima koji glasnije viču, paničare, prijete i manipuliraju. A ti koji viču, viču iz sasvim konkretnih (neću reći plaćenih) razloga. Ima li koji stručnjak ili znanstvenik interesa potplatiti novinara da bi govorio točne i provjerene podatke? Ako možda i ima, čime bi ga platio? Čime bi platio da takoBože zeleni galame njemu u korist. On radi i dokazuje, a to javnosti nije zanimljivo. A zna se tko ima interesa plaćati i potplaćivati - konkurencija, bilo iz druge branše, bilo iz drugih područja, bilo iz kojih drugih razloga. Je li ti poznato da su najpametniji zeleni onemogućili izgradnju dva postrojenja za proizvodnju obnovljive energije u koju se tako zaklinju - hidroelektranu Ombla i vjetroelektranu kraj Fužina. Helou, to su kobajagi neki zakleti zeleni?
    Ali, ono što je najvažnije - takav propis o vrećicama nimalo nije usmjeren na poboljšanje zaštite okoliša, takav propis čini štetu okolišu. @Neverin - platnena vrećica je ekološki znatno najnepovoljnija, nemoj nasjedati trabunjanjima kvazi zelenih, eko-katastrofičara i drugih lajbeka i diletanata. Pisao sam dosta o tome - da bi se izjednačio ugljikov otisak platnene vrećice i tanke plastične vrećice, treba platnenu upotrijebiti najmanje 393 puta (otprilike 2 do 3 godine, ako se ne pokida). A u međuvremenu je treba i oprati, potrošiti energiju, deterdžente i zgaditi vodu. Ajde molim te nađi malo vremena i strpljenja i pročitaj post U korist vlastite štete - ekološki trojan siguran sam da će ti biti jasnije zašto platnene vrećice nisu dobar ekološki izbor.

    avatar

    30.04.2015. (14:03)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    @ Neverin, ajd me prosvijetli - pliz! Kak doma nosiš sa placa npr. sir, vrhnje, pileća jetrica, inčune i sl. Kaj u platnenu vrećicu, prije nego što kreneš na plac, pobacaš kompletnu kolekciju taperver posudica? Da li u kantu za smeće ispod sudopera prvo staviš vrećicu, pa onda sva govna trpaš u nju ili sve samo hitiš u kantu pa ju pereš svakodnevno?

    Btw. pročitaj o kemijskom procesu skidanja logo znaka sa platnenih vrećica prije recikliranja, to ti je tek ekološka pizdarija!

    avatar

    30.04.2015. (15:37)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ma vidi vraga, EU donijela ovo, donijela ono, više su mi
    na vth glave, mislila sam da će nam članstvo olakšati
    život, a oni nama k'o maloj dici: "ne neee, pec, pec".
    Danas sam bar pet puta zahvalila onomu tko je prvi
    na svijet donio vrećice, a i ostalo iz plastik obitelji:))

    avatar

    30.04.2015. (17:35)    -   -   -   -  

  • tiana

    Hvala ti @plastik na odgovoru. Nisam znala, ali pretpostavku neku imam jer vjerujem (opet iz nekog mog suludog razmišljanja) da vrhuška i velik broj odlučujućih članova zelenih je iz branše (sad da ja ne napišem ili izrečem plaćenih i pretplaćenih) od strane najunosnije "stručne branše" POLITIKA!!!!!

    avatar

    30.04.2015. (21:50)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...