Prije točno dvi godine u Splitu postavljen mlikomat. Izdurao na životu koji misec i adio Mare!! Sad vidin jednu butigu di ćedu ti natočit kravjeg, kozjeg... a biće može i tičjeg mlika! :-)))
28.03.2015. (07:41)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mislim da sam na Coolinarici baš tvoj recept za mozzarellu gledala, kao, napravit ću. Al kod mene u ljekarni ne moš nabavit takve egzote koje bi služile za sir. Možeš kupit lak za nokte, al sirilo ne, pa sam odustala, i zaboravila. Možda se sjetim kad odem do Grada :)
28.03.2015. (14:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
I mi f Čakovcu imamo jenoga mlekomata umjesto jenog kravomata. Bila su dva ali je jeden bil zgledi nerentabilen pa su ga meknuli. Sam moram reči da ni tak softificiran kak tvoj.
A kaj se pak dotikavle sigurnosnog pitanja na isto sem i sam naletel i boril se pol vure ali ni išlo: 40 posto od 100 za njega neje 40 i fertig.
28.03.2015. (18:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper...gledam u f, kaj f....e trbalo mi 5 sekundi da skužim. Jooooj, koliko dugo nisam bil f Čakovcu, a ni hižu pri Svetoj Mariji još rešili nisme.
Kamena, kaj rikota onaj mazivi sir? Ja isto dobim nekaj tak mazivoga od kupovnog mlijeka, ni loše, cijedim ga kroz gazu, ili skiselim mlijeko, pa ga ostavim 2 dana u gazi obešenog i dobim finog namaza.
28.03.2015. (20:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
radila sam sir od tog mlika neko vrime, probat ću opet, možda i mozzarellu. sirutka je prva liga. nego...to s kefirom, vidim da imaš metalnu cjedaljku, meni su posebno naglasili pla-sti-čnu. zar metal ne škodi gljivicama?
30.03.2015. (08:02)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
No da... to s metalnom cjediljkom (i ruralnom legendom) sam i ja htio naglas primijetiti, ali te nisam htel raspigati... A zapravo ni ja baš ne vjerujem u pretjeranu nužnost plastifikacije. Kefir se proizvodi stoljećima... "tada" su se valjda koristili prirodni materijali za cijeđenje... no ta zabrana metala vjerojatno slijedi iz doba kad su žlice i mrežice bile od (hrđajućeg) željeza (a ne kao danas, od nehrđajućeg čelika) pa je takav naputak možda imao smisla. Danas... tu minutu-dvije na cjediljki ne igra, po meni, nikakvu ulogu, pogotovo komparirajući sa svim "sr..." koja unosimo u sebe drugim "kanalima".
30.03.2015. (11:30)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
da, rikota je meni najdraži mazivi (a mog'o je ne bit' i najskuplji)... i nije to što se dobije, kad ukiselim mliko s limunovim sokom (ima više tih varijanti po internetu), baš toliko mazivo i dobro kao original, ali je zadovoljavajuće... pogotovo, ako je dobro slano :)... i ne čekam ti ja toliko da se cijedi, dapače, ne volim suvo... ja ti to kroz sitnu cjediljku, i često jedem odmah, još toplo, pa se napijem sirutke, i... marenda k'o Bog :)
02.04.2015. (17:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Prije točno dvi godine u Splitu postavljen mlikomat.
Izdurao na životu koji misec i adio Mare!!
Sad vidin jednu butigu di ćedu ti natočit kravjeg, kozjeg...
a biće može i tičjeg mlika! :-)))
28.03.2015. (07:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
Ma ima tu domene isto jedna taka butiga, sin mi reče. Mliječni proizvodi, a i svježe mlijeko.
28.03.2015. (07:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Igniss
Ovo anti-spam pitanje je čista retardacija, trebaju se svi sprdati s time sve dok to ne postane zaštitni znak portala!
Drago mi je vidjeti da još netko radi pizzu na kruhu, iako ja ipak koristim vulgaris gauda sir, a ne mozzarelu :)
28.03.2015. (12:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
edo
Savjet: ako delaš mozzarelu, a hoćeš da ti bude buffalo, na kraju procesa samo zapikni prst u sir i drži tak jedno deset minuta ;)
28.03.2015. (13:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
E.P. .....ak ga ja zapiknem, to bu Gorgonzola bila!
28.03.2015. (14:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nemezis
Mislim da sam na Coolinarici baš tvoj recept za mozzarellu gledala, kao, napravit ću. Al kod mene u ljekarni ne moš nabavit takve egzote koje bi služile za sir. Možeš kupit lak za nokte, al sirilo ne, pa sam odustala, i zaboravila. Možda se sjetim kad odem do Grada :)
28.03.2015. (14:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
ja pravim ricottu u domaćoj radinosti :), a imam blizu kuće i dućan s mlikomatom, mada mi je dobra i s onim od 3,2%... pozdrav :)
28.03.2015. (16:05) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
semper_contra
I mi f Čakovcu imamo jenoga mlekomata umjesto jenog kravomata. Bila su dva ali je jeden bil zgledi nerentabilen pa su ga meknuli. Sam moram reči da ni tak softificiran kak tvoj.
A kaj se pak dotikavle sigurnosnog pitanja na isto sem i sam naletel i boril se pol vure ali ni išlo: 40 posto od 100 za njega neje 40 i fertig.
28.03.2015. (18:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
alexxl
semper...gledam u f, kaj f....e trbalo mi 5 sekundi da skužim. Jooooj, koliko dugo nisam bil f Čakovcu, a ni hižu pri Svetoj Mariji još rešili nisme.
Kamena, kaj rikota onaj mazivi sir? Ja isto dobim nekaj tak mazivoga od kupovnog mlijeka, ni loše, cijedim ga kroz gazu, ili skiselim mlijeko, pa ga ostavim 2 dana u gazi obešenog i dobim finog namaza.
28.03.2015. (20:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
mecabg
Hm...ja sam videla mlijeko u bocama,
vidjela sam i kravu,
ali nekako sam drugačije zamišljala da se muze:))
28.03.2015. (21:13) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
polupani loncici
Taj mljekomat mi ne djeluje higijenski .... i kod mene na placu zaudara .... tj. osjetim ga s jednog kraja placa na drugi ....
Ali pizza na kruhu ... mmmmm to je super i sireki super zgledaju ....
29.03.2015. (09:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
primakka
radila sam sir od tog mlika neko vrime, probat ću opet, možda i mozzarellu. sirutka je prva liga.
nego...to s kefirom, vidim da imaš metalnu cjedaljku, meni su posebno naglasili pla-sti-čnu. zar metal ne škodi gljivicama?
30.03.2015. (08:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bergaz
No da... to s metalnom cjediljkom (i ruralnom legendom) sam i ja htio naglas primijetiti, ali te nisam htel raspigati...
A zapravo ni ja baš ne vjerujem u pretjeranu nužnost plastifikacije. Kefir se proizvodi stoljećima... "tada" su se valjda koristili prirodni materijali za cijeđenje... no ta zabrana metala vjerojatno slijedi iz doba kad su žlice i mrežice bile od (hrđajućeg) željeza (a ne kao danas, od nehrđajućeg čelika) pa je takav naputak možda imao smisla. Danas... tu minutu-dvije na cjediljki ne igra, po meni, nikakvu ulogu, pogotovo komparirajući sa svim "sr..." koja unosimo u sebe drugim "kanalima".
30.03.2015. (11:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
da, rikota je meni najdraži mazivi (a mog'o je ne bit' i najskuplji)... i nije to što se dobije, kad ukiselim mliko s limunovim sokom (ima više tih varijanti po internetu), baš toliko mazivo i dobro kao original, ali je zadovoljavajuće... pogotovo, ako je dobro slano :)... i ne čekam ti ja toliko da se cijedi, dapače, ne volim suvo... ja ti to kroz sitnu cjediljku, i često jedem odmah, još toplo, pa se napijem sirutke, i... marenda k'o Bog :)
02.04.2015. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kamena
e da, mozzarela mi nije toliko "napeta" :), a vidim, nije je baš ni lako dobiti u kućnoj radinosti, pa ... ne bi, fala lipa :)
02.04.2015. (17:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...