kako sad radim sa eu fondovima imaš određene svote za podizanje i bnovu suhozida jer gdje je suhozid tu je određeno bilje (tzv.agro.-okolišne mjere) među kojima je i naša prika šparoga :)
23.03.2015. (21:03)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Purvi puta sam se susreo sa njima u vojsci kada je cijeli vod bio poslan da ih sakupi zapovijedniku za većeru, a ja ih ubrao za sebe doma. Probao sam ih sa jajima i od tada sam obožavatelj. Jedino što mi ih je bilo stvarno teško za uočiti među svim ostalim raslinjem.
24.03.2015. (09:11)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sjetilo me čupanja smilja sa korijenom - tu su ipak krivi ljudi koji to čine iz pohlepe, a ne sustavi i propisi... valjda je slično i kod šparoga, kako lijepo piše o etičkom kodeksu... inače, ne vidim više zapreke da se jednog dana počne naplaćivati dadžbine na zrak i sunce... mislim da je Rousseau imao prava sa onom ogradom i kolcima, ali sada mi se već čini da je prilično kasno za sve - počelo je s naivnošću koju on spominje a završit će - kao što vidimo - prilično loše; ali što se tu, je li, može - jedino još poskrivećki pokatkad uživati u dobrom zalogaju... :)
24.03.2015. (10:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
da me bar nisi podsjetio na šparoge,,fritaja sa šarugama,,mmmm,,,,ili dinstane s rižom...Iako i "bljušte" nisu loše,,,,U Istri ih beru,,,,slične su šparugama,,
24.03.2015. (11:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
nisam fan, vjerojatno nikad nisam niti jela prave, divlje šparoge... ali dok Istrijani, Dalmatinci, a po novom, i Ličani, izlaze u kamenjar, Slavonci u to vrijeme počinju kultivirati svoje vrtove za mladi luk i mladu zelenu salatu, postavljajući temelje, ako se tako mogu izraziti, za mladi grašak, mlade krumpire i mlade mrkvice, koje dolaze kasnije.
zato je meni simbol proljeća (otpora zimi, ako hoćeš), upravo mladi luk i zelena salata, a šparoge me ne asociraju ni na koji vid otpora. no iskustva su ono što nas dijeli ili ujedinjuje.
24.03.2015. (14:52)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogdogg
mljaccc
23.03.2015. (18:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
geomir
Eto, ne more čovik mirno poć ubrat dvi rukoveti šparoga za se osladit,
a da ne strahuje od institucija koje da bi radile posao!! :-)))
23.03.2015. (19:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
čiovka
Maloprije ih spremala. :-))
23.03.2015. (19:53) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Neverin
kako sad radim sa eu fondovima imaš određene svote za podizanje i bnovu suhozida jer gdje je suhozid tu je određeno bilje (tzv.agro.-okolišne mjere) među kojima je i naša prika šparoga :)
23.03.2015. (21:03) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
durica
meni ih pošalje svekrva, očišćene i zmrznute, a najviše ih volim u šugu, gulašu i paradajz juhi.
24.03.2015. (09:10) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
RandomHeart
Purvi puta sam se susreo sa njima u vojsci kada je cijeli vod bio poslan da ih sakupi zapovijedniku za većeru, a ja ih ubrao za sebe doma. Probao sam ih sa jajima i od tada sam obožavatelj. Jedino što mi ih je bilo stvarno teško za uočiti među svim ostalim raslinjem.
24.03.2015. (09:11) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
j.
sjetilo me čupanja smilja sa korijenom - tu su ipak krivi ljudi koji to čine iz pohlepe, a ne sustavi i propisi... valjda je slično i kod šparoga, kako lijepo piše o etičkom kodeksu... inače, ne vidim više zapreke da se jednog dana počne naplaćivati dadžbine na zrak i sunce... mislim da je Rousseau imao prava sa onom ogradom i kolcima, ali sada mi se već čini da je prilično kasno za sve - počelo je s naivnošću koju on spominje a završit će - kao što vidimo - prilično loše; ali što se tu, je li, može - jedino još poskrivećki pokatkad uživati u dobrom zalogaju... :)
24.03.2015. (10:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dnevnikJR
da me bar nisi podsjetio na šparoge,,fritaja sa šarugama,,mmmm,,,,ili dinstane s rižom...Iako i "bljušte" nisu loše,,,,U Istri ih beru,,,,slične su šparugama,,
24.03.2015. (11:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
blogdogg
bljuštevi isto nisu loši, a u zadnje vrijeme je hit divlji hmelj ,iako, kako čujem, bolje da te čope s kilom trave nego s kilom divljeg hmelja...:P
24.03.2015. (12:02) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
bellarte
..sad samo da stepli gremo pobirat..
24.03.2015. (12:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zena gaza
tek danas vidjeh da si u cool listi, drago mi je, čestitam (ako to nešto uopće znači)......
24.03.2015. (14:43) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Bookeraj
nisam fan, vjerojatno nikad nisam niti jela prave, divlje šparoge... ali dok Istrijani, Dalmatinci, a po novom, i Ličani, izlaze u kamenjar, Slavonci u to vrijeme počinju kultivirati svoje vrtove za mladi luk i mladu zelenu salatu, postavljajući temelje, ako se tako mogu izraziti, za mladi grašak, mlade krumpire i mlade mrkvice, koje dolaze kasnije.
zato je meni simbol proljeća (otpora zimi, ako hoćeš), upravo mladi luk i zelena salata, a šparoge me ne asociraju ni na koji vid otpora. no iskustva su ono što nas dijeli ili ujedinjuje.
24.03.2015. (14:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Gorkić Taradi
Činjenica je da ih vole i gosti po restoranima:)
27.03.2015. (10:24) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...