Komentari

blogdogg.blog.hr

Dodaj komentar (16)

Marketing


  • blogdogg

    dobro večer...moje ime je davorin bogović, a ovo sve oko mene je ošlo u 3 pizde matrne ;)

    avatar

    20.03.2015. (00:17)    -   -   -   -  

  • durica

    hahahhaha, nažalost, zbog puno previše obaveza nisam uspjela pogledati niti jednu jedinu epizodu, no, ne sumnjam u mogućnost repriziranja, tamo negdje na ljeto, za vrijeme godišnjih. eto, a ja sada blagujem u miru dok čitam blogove, gledanje telke za mene je potpuno nemoguće, uz " Bumbu ", " Pika" i " Mio Mao ", dakle život iz stripa preselio se u crtić :)

    avatar

    20.03.2015. (00:42)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Pogledao nekoliko puta po nekoliko minuta, nisam mogao više. Dobra serija, ali da je snimana za stogodišnjicu novoga vala, kada umru svi koji su živjeli u to doba pa je svejedno oslikavaju li detalji osamdesete, pedesete, šezdesete, a i sve to s karikaturom i hiperbolom...

    avatar

    20.03.2015. (12:54)    -   -   -   -  

  • Dante

    Dobra i iscrpna naliza. Mene se u početku dojmilo što me puknula nostalgija za vremenima redukcije, stabilizacije i hiperinflacije, a onda su mi počele smetati one mlitave glumačke face koje su za 80-te totalno neprirodne. Ukratko ako moram birati između još crno bijelog svijeta ili neke ČOK ČOK turske sapunice ja sam za crno bijeli svijet.

    avatar

    20.03.2015. (13:14)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    durice, Mio Mao je i meni super!

    sredovječni, baš me zanimalo tvoje mišljenje o seriji budući si, ako ne griješim, generacijski dio te priče. tvoji suvremenici iz zvečke su digli medijsku hajku na seriju, al ja ne bi to tako rigorozno gledao. i općenito mi ide na kurac ta opća osjetljivost...svi imamo neke svetinje tobožnje....

    dante, zadnja rečenica u tvom komentaru je i poanta ove priče.

    avatar

    20.03.2015. (14:59)    -   -   -   -  

  • Zena gaza

    Pogledala sam pokoji dio, išla je prema boljem, al svejedno stalno mi je nešto falilo da ju prihvatim kao vjerodostojnu filmsku stvarnost, što, priznajem, velik je problem.
    Jučer sam čitala intervju sa Štulićem u Dnevnom avazu i on je sjajno ocijenio, rekao je da serija izgleda kao da govori o 54. godini a ne 80-tim,
    likovi su presmješno izgledali, demode, kao provincijski frikovi - tako Zagreb nije izgledao, Zagreb je i u ratu i danas, u 80-tim bio grad šminkera, svi smo išli u Trst, likovi o kojima se govori dio su tadašnje kulturne elite, avangarde, a u seriji su prikazani kao skojevci na partijskom sastanku........
    svejedno, neke stvari su bile dobre u seriji, kancelarija sa dvije daktilografkinje, crvena buržoazija, .........

    avatar

    20.03.2015. (16:18)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    Nije stvar o svetinjama i osjetljivosti nego bas ovo sto je navela žena gaza da je rekao Štulić, nije to to doba, to je nešto sasvim drugo pokupljeno od kraja II. svjetskog rata do devedesetih i prikrpano osamdesetim. Stvarne likove nisam poznavao da bi me pogadalo kako su opisani, ali očito je da je sve to: "kako mali Perica zamišlja osamdesete", sto je čudno obzirom na autore starije od mene, ali očito serija nije pravljena za ljude iz osamdesetih nego puno mlade...

    avatar

    20.03.2015. (17:03)    -   -   -   -  

  • OuKajĐiEf

    I ja gledam pomalo. Ne znam, meni baš nije dobro. Meni likovi izgledaju kao iz DDR-a ranih sedamdesetih, ili iz Kazakstana. Ipak je u Zagrebu 80 tih bila drukčija klima. OK van diskusije je da to mjerimo sa sapunicama iz Turske ali opet.. nije mi to to.. 5 od 10.

    avatar

    20.03.2015. (18:41)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Ma bila je "keenjaaaaa"! Burza mi je našla prvi posel za 3 mjeseca, porez na rad preko student servisa je bil 1%. Po Pioneer reciver sam skočil " kod nas u Minhen", a KEF-ove sam kupil u Zagrebu. Putoval sam kam sam štel i nikad me nitko nije tražil vizu. Auti su se "nabrijavali" frgićima iz Trsta. Lova nije bila problem, ak si ko studoš trebal brzo puno love, odradil si istovar kave iz vagona u Franck-u. Za 20 dana si zaradil nekoliko mjesečnih plaća "radničke klase". Neplaćanje nije postojalo!...:))))

    avatar

    20.03.2015. (19:36)    -   -   -   -  

  • Neverin

    A sto su dvije partije mogle drugacijeg uciniti nego prijasnji model preslikati. Mislim da je simptomaticna ikonografija Tudmana u admiralskoj uniformi na Jarunu. Sto je mogao novoga biti osima malog Tita. Pokusavao je citav zivot dobiti karizmu ali bezuspijesno. Isto tako ti je po meni serial Tesna koza najbolji za presjek koruptivnosti sistema . preko Srecko Sojica. Serija je dobra. Ka se samo sjecam sretnih trenutaka u Trstu i ma sindikalnim ljetovanjima. Te sveprisutni minigolf:)

    avatar

    20.03.2015. (19:47)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...I da, samo mala opservacija. Ako izuzmemo "novi val", lajfstajl koji se prezentira u seriji je primjereniji sredinom 70-ih! Ako se dobro sjećam, u Trst sam krenuo oko 1975. Opisana zvrčka na granici je bila u srednjim sedamdesetima. Osamdesete je Zagreb bio već mitteleuropa. Moglo se je do svega. Naravno, na vlasti se još nailazilo na groblja kojima je vrhunac školovanja bio mitraljeski kurs 1941. ali generalno, svake godine je - bilo bolje! Jebiga...:)))

    avatar

    20.03.2015. (20:24)    -   -   -   -  

  • dražeN ;)

    Na zidu našeg kina je pisalo "Dubrava do Tokija" i "Dolje droga, živjeli ćevapi!". Možda sam retardiran, i neću sitničaviti, ali to sam vrijeme proživio, i znam te ljude ;)
    P.S. Pozdrav dobra moja starino, i naklon, iskreni.

    avatar

    20.03.2015. (22:25)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    http://direktno.hr/en/2014/direkt/10837/HRT-ov-crno-bijeli-dirigirani-ispu šni-ventil-jugokomunizma.htm

    avatar

    20.03.2015. (22:57)    -   -   -   -  

  • plavi zen

    meni se nije baš previše svidjelo, nije mi to izgledalo kao osamdesete... osamdesete pamtim sasvim drugačije... i ono čekanje mlijeka u redu, ma dajte molim vas, pamtim neke nestašice (ulja,kave, deterdženta) ali sam sigurna da se nikad nismo osamdesetih smrzavali na cesti i čekali mlijeko!
    i na kraju, likovi i suodnosi među njima nisu dobro (detaljno) odrađeni, zapravo izgleda sve skupa vrlo površno i šlampavo. odgledala sam sve epizode , da ne bude zabune, moja ocjena je : dvojka

    avatar

    21.03.2015. (00:33)    -   -   -   -  

  • blogdogg

    bokačo aj izvadi partijsku knjižicu iz naftalina pa da te s njom šamaram po toj njuški licemjernoj.

    sagitarius, vrijedni prilozi temi iz prve ruke

    dražene, alkoholom protiv droge ;)

    plavi zen, u odnosu na ostatak dramskog programa ova serija je hbo

    neverin, da trieste fino a zarra go impegna la mia chitarra ;))))

    ženo gazo, poštujem tvoj stav, al nemojmo tražit dlake po jajima. ovo je ipak 1 format za široku medijsku populaciju

    ou kaj dži ef, budget je u pitanju

    avatar

    21.03.2015. (02:48)    -   -   -   -  

  • pričopričica

    Nije loša serija, ono može proć, za opustit se.
    Puno bolje od hrvackih i turski sapunica

    avatar

    22.03.2015. (00:47)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...