Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (19)

Marketing


  • nečmenjanka

    Ako sebe ubrajate u takve ''graditelje'' o kojima
    pišete , daleko će mo dogurati .
    ... ''branitelj'' za sigurno niti ste bili , niti bi bili da
    zatreba .

    avatar

    18.03.2015. (07:57)    -   -   -   -  

  • borivoj

    upravo tako!

    avatar

    18.03.2015. (08:52)    -   -   -   -  

  • Dante

    Domovinu je trebalo i treba braniti - od laži, muteži i gramzivosti.

    avatar

    18.03.2015. (08:56)    -   -   -   -  

  • pravednik

    Već sam odavno za sebe prestao koristiti taj izraz. Ne želim biti branitelj, a ni dragovoljac. No, pitao sam u Uredu za obranu, kažu mi da nije moguće naknadno, na osobni ili bilo kakav drugi zahtjev, nakon četvrt stoljeća ishoditi mobilizacijski poziv, en ti takvu državu.

    Graditelji?

    Pa da, kako se ja nisam toga sjetio!? Pljas po čelu, glupa li mene!

    Sagradimo vremeplov!

    avatar

    18.03.2015. (09:09)    -   -   -   -  

  • Weteran

    Nisu branitelji izmislili taj izraz, niti su ga upotrebljavali. Ali budući da je već desetljećima u javnoj komunikaciji, kako ga onda sad odbaciti? Prijedlog je glup i nerazuman, jer kad bi se ispoštivao doveo bi do još većeg nerazumijevanja u komunikaciji.

    Mužnja države se provodi na razne načine, pa tako imamo različite eko udruge koje za svoju aktivnost dobivaju novce od države a onda istovremeno zabranjuju državi da zarađuje novce. Npr, kroz bušenje nafte u Jadranu ili gradnjom hidro i termoelektrana. Sve u svrhu nekakvog imaginarnog čuvanja okoliša. I na račun toga super žive. Pojedinci. Godinama.
    I svaki put kad se gradi nekakvo smetlište, zbrinjavanje otpada, razne te udruge i pojedinci, izlaze na ulicu i dreče o uništavanju okoliša, zdravlja i kojekakvim glupostima. Čemu? Treba ih ukinuti. Nek se država brine za okoliš, ima institucije koje o tome vode računa. I lokalne i državne. Čemu njih plaćamo, a onda plaćamo još i udruge, pa onda još plaćamo i HRT da slušamo udrugaško kmečanje na televiziji.

    Možemo to promatrati i na ovakav način.

    avatar

    18.03.2015. (09:20)    -   -   -   -  

  • dezerter

    Zaita više no zanimljiv upis od osobe koja je početkom 90ih bila dezerter da bi kasnije pokazala svoje pravo lice. :P

    avatar

    18.03.2015. (09:41)    -   -   -   -  

  • violaodorata410

    zar braniti Domovinu nije ČAST,DUŽNOST i OBAVEZA?

    avatar

    18.03.2015. (13:03)    -   -   -   -  

  • bellarte

    Potpuno se slažem..branitelji su obranili svoje ,sad je vrijeme graditelja a ne rušitelja...
    ..a i zanima me kako u zakonu stoji nošenje vojnih ili policijskih odora van ikakvih službi,vježbi i vojniopolicijskih djelovanja...,šta bi bilo kad bi svi mi krenuli šetat lijepom našom u odorama,napose po obali...ionako smo u banani još nek i ovo malo turista rastjeraju i živjet cemo od njihova rada...štono Bandić kaže ajmo delat!...a ne se derat,od tog kruha nema...osim za neke!

    avatar

    18.03.2015. (16:43)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Vidim da neki komentatori opet spominju situaciju prije 20 godina.

    TADA je bio rat, i koji su služili u vojsci, zovemo ih branitelji. To je u redu.

    DANAS rata nema, i treba graditi. I u tome naravno sudjeluju i oni, koji su prije 20 godina bili branitelji. Pa, to je pola milijuna ljudi, koji danas u prosjeku imaju oko 50 godina! Velika većina neće najednom počet galamit "ej, ja sam prije 20 godina bio ranitelj pa imam posebna prava!"

    Nisam bio nikakav "dezerter", osim eventualno iz JNA, nego zbog prigovora savjesti nisam želio služiti vojnu službu (na što mi je i Ustav RH iz prosinca 1990. dao pravo).

    Weteran, o tvojoj smiješnoj priči o eko-udrugama sam ti odgovori na pollitika.com. Između ostaloga: u lokalnim eko-prosvjedima gotovo uvijek sudjeluju i lokalne udruge branitelja. Pogledaj npr. posljednje protiv gradnje TE u Pločama.

    avatar

    18.03.2015. (18:26)    -   -   -   -  

  • Weteran

    Zorane, odgovorio sam ti na tvoj smiješni odgovor. :)))

    avatar

    18.03.2015. (21:32)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    W4terab: ignorirao sam tvoj smiješni pokušaj odgovora, ne zamjeri! :-)

    avatar

    18.03.2015. (21:47)    -   -   -   -  

  • Weteran

    Wow, Zorane....impresioniran sam. Vidim da neke druge na pollitika.com, koji ti mentalno više odgovaraju, nisi ignorirao. :))) Bravo.

    avatar

    19.03.2015. (08:38)    -   -   -   -  

  • Unbroken

    Domovinu danas treba braniti možda i više nego u ratu. Višestruko veće štete nam nanosi vlast (koju sami biramo, žalosno, da) nego ona koju su nam nanijeli agresori tokom rata.

    I da, trebaju nam i graditelji, ali nam najmanje trebaju ''gazitelji'' branitelja.

    avatar

    21.03.2015. (00:43)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    Domovinu treba braniti od onih koji urliču da su oni jedini bogomdani "Branitelji", na osnovu svojih aktivnosti prije 20 godina. to su danas paraziti i huligani, koji su za svoj narod i državu opasni, aki su manjina.

    avatar

    21.03.2015. (20:03)    -   -   -   -  

  • Weteran

    Opasni su oni za neke koji su svoj položaj zacementirali i takvim ga hoće održati. A upravo su te nesposobne i lupeške političke elite opasnost za narod i državu.

    avatar

    23.03.2015. (10:34)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @weteran: slažem se! Ovi uhljepi i paraziti, kod deračinom o svojim vječnim zaslugama od prije 20 godina pokušavaju zastrašiti druge (bivše branitelje koji od svojih zasluga prije 20 godina ne prave smisao svojih života i beskonačno sredstvo ucjene, muškarce koji nemaju status branitelja, žene, mlade), opasni su jer su dio onih, koji su svoj položaj zacementirali i takvog ga hoeć održati.

    Drago mi je da smo se složili!

    avatar

    26.03.2015. (19:37)    -   -   -   -  

  • Weteran

    Fino si ti to Zoki, obrazložio. Samo što u svojem blogu ti ne govoriš o privilegijama nego pišeš kako se branitelji ne bi trebali miješati uopće angažirati niti u društvu niti u politici, a posebno ne kao branitelji. I onda me ovaj tvoj upis i oni koji šire obrazlažu priču na pollitika.com vode k zaključku da tebi odgovara sustav koji je trenutno na snazi, nikakve promjene jer je sve super. A pogotovo da te promjene potiče jedna grupacija koja je sudjelovala u ratu i iskazala se domoljubljem. To je opasno.
    Sad je oprva liga, zar ne? Na vlasti i u oporbi je sve poštenjak do poštenjaka, a o njihovim spoosobnostima nećemo ni pričati. Sjajno i bajno. Samo branitleji koji prosvjeduju kvare jebenu idilu. :)

    avatar

    27.03.2015. (17:44)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Weteran: prvi, nikakvi se branitelji danaas i ne mogu miješati ni u šta, jer ni ne postoje. Postoje samo bivši branitelji, oni koji su to bili u razdoblju 1990.-1995..Velik većina onih, koji su upisani u "registar branitelja" to shvaća i ne dere se okolo i ne traži posebana političak prava.

    naravno da ni u bunilu ne bih napisao da se netko ne bi trebao mijšeati i angažirai u društvu i politici. Ja sam bio aktivist i mješao sam se i kad to nije bilo lako. I poticao i potičem i druge da se miješaju.

    Polovica muškaraca u dobi od oko 40 do 60 godina u Hrvatskoj su bivši branitelji. Smiješno bi bilo reć da se oni nemaju što miješat.

    Ne, naravno. Nisu na vlasti ni u oporbi sve poštenjak do poštenjaka. Dapače. Međutim, i na vlasti i u o porbi, među vodećim ljudima, mnogi su bivši branitelji. Ali mnogi od njih se ne deru po ulici o tomeš to su bili prije 20 godina.

    avatar

    28.03.2015. (00:47)    -   -   -   -  

  • Weteran

    OK, Zorane, ajmo ovo malo doraditi. Ako se netko, bilo tko, hoće politički ili društveno ili bilo kako angažirati, kako bi on u javnosti trebao djelovati? Valjda ćeš se složiti da bi trebao prvo predstaviti sebe i svoj program. Ovo sad raspravljamo hipotetski. Ako predstavljam sebe, predstavljam svoje dosadašnje djelovanje i svoj dosadašnji rad. Valjda je to normalno. Tako bi i branitelji morali naglasiti da su branitelji, bili ili i dalje žele biti. Na taj način ih javnost lakše prepoznaje i lakše identificira. Ista stvar je sa svima drugima. Doktorima, odvjetnicima, građevinskim radnicima.....bivšim političarima, bilo kime.
    U ovom konkretnom slučaju, kako su se branitelji trebali predstaviti? Kao šarolika skupina građana, različitih zanimanja i povijesti, a koji protestiraju protiv odnosa prema braniteljima (bivšim), veteranima i Domovinskom ratu? Pa ti bi valjda prvi napisao koju PM ovi sad hoće? Kakve veze oni imaju sa DR-om? :))

    I na vlasti i u oporbi ima gomila branitelja. Jedan određen postotak glasova koje su dobili (bar oni koji su izabrani na izborima) dobili su zbog toga. Matić, npr nije član nijedne stranke tako da nije ni biran na izborima. Ali Ostojić, Kotromanović, Jakovina jesu. Oporba ima svoje. Problem i s jednima i s drugima je što se u sudjelovanju u vlasti do sada nisu iskazali. Kao ni on i članovi vlada koji nisu branitelji. Jer da jesu ne bi nam država bila u krizi.
    I sad kad neki drugi kažu da su ovi do sada nesposobni, i da ima sposobnijih, onda se najednom čitava bulumenta medija, političara, nekih udruga, digne na zadnje noge i počne bulazniti o zabrani branitelja, kršenju zakona i rušenju države i Ustava.
    Kajgod.

    avatar

    28.03.2015. (16:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...