Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (68)

Marketing


  • blogi ;)

    Biskupi?
    Su to oni kićeni šareni u seksi haljinama?
    None su, valjda, one uniformno maskulino črne?
    Ne da se zmeša ... ;))

    avatar

    10.03.2015. (23:04)    -   -   -   -  

  • geomir

    "Muško i žensko, kako ih je Bog zamislio i stvorio, dva su jednakovrijedna, zbog toga i jednakopravna roda."[/B]

    Lipo i dobro On zamislio, ali.......ne lezi vraže!
    U "njegovoj" knjizi, knjizi pisanoj po njegovom nadahnuću
    žensko stvorenje totalno obezvrijeđeno!!

    Evo pročitaj ovo pa mi zaokruži što je netočno citirano!!

    avatar

    11.03.2015. (00:40)    -   -   -   -  

  • geomir

    Ali nemoj sada da izbjegneš odgovor nekom tako općenitom ocjenom.

    Ako ih je zamislio JEDNAKOPRAVNIMA zašto njegovi, kako kaže @blogi,
    u seksi haljinama predstavnici na zemlji se tako i ne ponašaju,
    prema sebi jednakopravnima ženskim primjercima!???

    avatar

    11.03.2015. (00:48)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogi, črne none su zacrnjene.
    @geo, ccccccc, pa zar nisi čitao kako je Isus odgovorio na pitanje koje ti meni postavljaš. Za nevjerovat.
    Išao sam malo u komentare kod ove @tyche, da vidim o čemu (!!!) se radi.
    Ne samo površnost nego i puno laži. Sutra ću nabrojat koje su najvažnije laži.
    Neću puno vremena trošit, ali ću najesen otić na njen blog i 'oprat' je za sva vremena. Ona ti je neka protestantska 'biskupica'. Šalim se.
    Sutra ću na nekoliko primjera pokušat sve objasnit, jer imam odgovor na sve, samo što neću gubit vrijeme na sve. Evo u komentarima ona vodi diskusiju s nekim tipom o Abrahamovom žrtvovanju Izaka. Njeni stavovi su potpuni spoznajni mrak. Jednom prilikom kod Anđelkota sam to objasnio, pa se neki ateista zapjenio od zavisti što sam imao sasvim suvisao i dapače logičan komentar na taj stožerni događaj iz Starog zavjeta. Kad bi imao vremena odgovorio bih na svaki njen citata, ali neću. Mislim da će biti dosta jedno tri četiri odgovora, pa evo ti izaberi kroz pitanja.

    avatar

    11.03.2015. (02:22)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti, u zemlji čudesa s rakijicom na tašte moš presložit kak hoćeš i sve štima, a? ;)) U toj ti čahuri niko ravan, ha ha ...
    Rodi muško - nečista. Rodi žensko - dvaput dulje nečista.
    Logično! Kaj uopće pitat! :)))

    avatar

    11.03.2015. (02:50)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Vidi Evu danas (nakon reklame) ;)

    avatar

    11.03.2015. (04:10)    -   -   -   -  

  • Neverin

    "puka sotonska manipulacija" hahahaha obožavam kad se vjernici koriste takvim žargonom :D

    Nažalost hrvatski biskupi su potratili povjerenje koje im je dano jer o siromaštvu govore dok imaju zlato i svilu na sebi, da ne govorimo koliko su problem ove krize zahvaljujuči vatikanskim ugovorima, a da o povjesnim pravdama i ubojstvima koje je Crkva napravila nad čovječanstvom ne govorim. Nekako mi je licjemjerno da o svetosti života govore oni koji su do nedavno koristili bibliju zajedno s mačem :)

    avatar

    11.03.2015. (09:02)    -   -   -   -  

  • jeronim

    barti evo što je batarelo na svom profilu na fejsu izjavio:

    Vice Vincent John Batarelo
    March 7 at 9:46pm · Zagreb · Edited ·
    Predsjednica Grabar Kitarović za sebe je rekla kako je po "svjetonazoru moderna konzervativka".
    Ne znam zašto onda sudjeluje na privatnu konferenciju u organizaciji Zaklade Clinton (Clinton Foundation) ovaj ponedjeljak 9.3 u New Yorku (razgovor o izvješću: "No Ceilings Full Participation Report" ili "ravnopravnost spolova") zajedno s Hillary Clinton među ostalima?
    Hillary Clinton je poznata promicateljica "pravo" na pobačaju po cijelom svijetu i promovirala i financirala Planned Parenthood (PP) čije klinike izvršavaju milijune pobačaj na godini u SAD.
    Gđa Grabar Kitarović kao "konzervativka" i kao predsjednica Hrvatske bi trebala dobro promisliti s kim se službeno nalazi i na međunarodnoj sceni i koje poruke šalje. Nije još prošlo 100 dana pa ću se dalje suzdržati, ali zabrinjavajući je...

    avatar

    11.03.2015. (10:57)    -   -   -   -  

  • jeronim

    i dan kasnije:

    Vice Vincent John Batarelo
    March 8 at 10:12pm · Zagreb · Edited ·
    Ajmo neke stvari razjasniti vezano za zadnji post i novu predsjednicu...
    Gđa. Kolinda Grabar Kitarović je predsjednica Hrvatske. Ona je političarka u demokratskom sustavu. Nemojno raditi božanstvo niti kraljice od nje. To je politički nezrelo.
    U demokraciji postoji provjere i ravnoteže (checks and balances) od strane državljana. Kao novi konzervativci dali smo joj javnu podršku (endorsement) prije drugog kruga. To ne znači da smo joj dali "blank cheque" (bjanko ček) da radi kako god... ona kao političarka treba naš "input" odnosno suradnju i usmjerenje u ono što mislimo da je važno. Demokracija se gradi i održava se sloboda s aktivnim državljanima koji dobronamjerno ali kritički promatraju svaki politički i državnički čin.
    Kritički sam se osvrnuo na sudjelovanje predsjednice Grabar Kitarović na PRIVATNOJ konferenciji sutra, ponedjeljak, 9.3., u New York koji organizira Clinton Foundation (Zaklada) o "ravnopravnost spolova", puni naslov konferencije: “Not There Yet: A Data Driven Analysis of Gender Equality” – the release of the No Ceilings Full Participation Report.
    Nekoliko stvari su ovdje važne:
    1. Ovo je PRIVATNA INICIJATIVA. Ovo nije službena američka ili UN konferencija. Da je Hillary Clinton službena američka političarka (primjerice državna tajnica) ajde, normalno da se ne može čovjek izolirati i da kao predsjednica Hrvatske će se susretati sa svakavim političarima s različitim stavovima i gledištima. Ali opet ponavljam, ovo je PRIVATNI sastanak.
    2. CLINTON FOUNDATION. Bill i Hillary Clinton su poznati podupiratelji i promotori kulture smrti, to jest za pobačaj, protiv "tradicionalnog" braka i protiv drugih tradicionalnih vrednota. Oni sustavno razgrađuju (deconstruction) tradicionalne i konzervativne vrednote na koje je izgrađen SAD i zapadni svijet. Ravnopravnost spolova zvuči dobro, ali je paravan za globalnu promociju ubijanje nerođene djece. Uz to promoviraju sutra "gender equality", opet paravan za genderizam. Clintoni su predstavnici ekstremne lijevo liberalne opcije u SAD i to izvoze po svijetu.
    Moje pitanje: Zašto predsjednica Hrvatske (dobrovoljno) sudjeluje na takav sastanak s vrlo dubioznim sadržajem? Vrlo pozorno ću pratiti što će reći. Hoće li braniti pravo nerođene djece. Hoće li zagovarati važnost "tradicionalnog" braka, važnost majčinstva, itd.? Službeno ću tražiti od njezinog Ureda zašto je sudjelovala na ovu privatnu konferenciju. Bilo bi dobro da i drugi (dobronamjerno) pitaj ovakva pitanja. Pasivno promatranje ili slijepo branjenje svakog čina predsjednice nigdje ne vodi.
    3. Jasnija HRVATSKA VANJSKA POLITIKA. Da Vesna Pusić ide na Clinton Foundation sastanak to bih razumio (ali ne bi odobrio). To se usklađuje s njezinom relativističkom filozofijom. Ali zašto konzervativna predsjednica Grabar Kitarović ide tamo?
    Hrvatska je država, izborila se za svoju neovisnost. Ajmo odbaciti kolonijalni mentalitet da moramo skakati kada neki "globalni" lideri pošalju poziv. Ajmo to prije dobro razmisliti. Hrvatska mora imati svoj stav, i to vezano za pitanja kulture, morala i vrednote. Oni su važni te postoji cijeli globalni pokret za jasniju lokalnu i globalnu politiku izgrađenu na ljudskim vrlinama, krepostima i vrednotama. Clintoni nisu dio ovoga, što više oni su potpuna suprostnost.
    Mislim da bi bilo bolje da je predsjednica provela svoje vrijeme u New York ili Washington s nebrojnim i vrlo utjecajnim konzervativnim organizacijama, think tankovima i institucijama.
    4. PROLIFE (za život). Na kraju, borba za nerođenu djecu i protiv izvoza mentaliteta "pobačaja" po svijetu je vrlo ozbiljna stvar. Predsjednica Grabar Kitarović mora imati jasan stav vezano za ovo. Nema tu mjesta za opurtunizma i "pragmatičnosti".
    Ili imaš stav i braniš ga ili... nemaš i koristiš svakakve mlakušne izgovore.
    Ili vjeruješ u skladu s znanošću da život počinje od začeća i da je svako ljudsko biće važno od začeća ili... koristiš neutemeljene, nazadne, iracionalne i nemoralne stavove kako bi pokrio i promovirao jedan gnjusan čin.
    Iskreno sam šokiran kako su ljudi spremni zatvoriti oči vezano za pobačaj radi "većih" ciljeva. To smrdi na machijavelizam. S druge strane kao hrvatski građanin ali kao i katolik ne pada mi na pamet da se povučem u neki geto i govorim kako je svijet loš i da mi nemamo što tu raditi. To je kukavičluk i lakši put. Na nas je da se borimo i ravnopravno sudjelujemo u stvaranje boljeg hrvatskog društva i svijeta, koji inače je stvoren na judeo kršćanske temelje.
    NA KRAJU podržimo novu predsjednicu ALI kao slobodni hrvatski državljani zahtjevajmo bez straha neke odgovore i jasnije stavove od nje i od drugih političara. To je naša odgovornost i dobro za Hrvatsku.

    avatar

    11.03.2015. (10:58)    -   -   -   -  

  • jeronim

    Vice Vincent John Batarelo
    14 hrs ·
    Bez obzira na sjajni PR iz Ured predsjednice pitanje još uvijek ostaje, zašto? Sve više izlaze velike kontraverze u SAD vezane za Clintone i njihovu zakladu, evo samo jedan veliki i značajan članaka iz NYT a ima ih sve više u novinama, portalima i TV u SAD.
    Iako je moja primarna primjedba bila vezana za Clintonove anti obiteljske i pro Choice stavove, ipak treba gledati i na druge političke posljedice u suradnji s ovakvim kontraverznim organizacijama. Neki utjecajni konzerativni prijatelji iz Washingtona su nas već pitali o susretu. Ako već gledamo interese Hrvatske na međunarodnom planu a posebno u SAD nesmije se zaboravati da Republikanci (konzervativci) drže većinu i u Kongresu i Senatu. Svaki čin ima svoje posljedice, te razboritost je uvijek dobro došla.

    avatar

    11.03.2015. (13:16)    -   -   -   -  

  • geomir

    @jerolime, muči te ča misli Kolinda kad se sastaje i šuruje
    sa onima koji tebi nisu po guštu!
    I naravo to joj ne pišeš u plus.
    A onda na kraju poližeš to njezino šurovanje sa tipovima koji promiču
    "anti obiteljske i pro Choice stavove" i prodaješ se za "trideset srebrnjaka"!! :-)))

    Iako si malo prije upravo od takvih
    "iskreno šokiran kako su spremni zatvoriti oči vezano za pobačaj radi "većih" ciljeva."

    Tako se obično događa kad koristiš tuđu glavu za razmišljanje!! :-)))

    avatar

    11.03.2015. (14:42)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Asti problema, pa (moderna) demokršćanka Merkelica i Clintonica su frendice na TI. Fućka se Merkelici ko tam sjedi u Senatu, nije Njemačka Oklahoma :))

    avatar

    11.03.2015. (15:23)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Idemo prvo o haljinama.
    Postoje haljine za svećenike, a postoje haljine i za civile. U Izabranom narodu razlikovale su se haljine za žene i haljine za muškarce (tako su se zvale.
    Jahve je posebno propisao koje će i kakve haljine nositi svećenici. Kad su se blagoslivljali i posvećivali svećenici, onda su se zajedno s njima posvećivale i haljine. Postoji u teologiji disciplina', mislim da se zove-liturgijsko ruho.
    @blogi, prvi tvoj komentar odaje tvoje veliko neznanje o simbolici kojom se Bog služio da pomogne ljudima.
    Da bi se shvatila poruka i životnost koje su haljine ne samo simbolizirale, nego i sudjelovale u djelima Božjim navešću samo dva citata, Mud 18,24-25
    24Na njegovoj dugoj halji bijaše čitav svemir
    i u četiri reda dragulja slavna imena otaca,
    a na vijencu oko glave tvoje veličanstvo.
    25Pred tim uzmaknu zatornik,
    predade se:
    samo je malo okušao srdžbu tvoju
    – i bijaše mu dosta.

    Mk5,27-34
    27Čuvši za Isusa, priđe mu među mnoštvom odostraga i dotaknu se njegove haljine. 28Mislila je: »Dotaknem li se samo njegovih haljina, bit ću spašena.« 29I odmah prestane njezino krvarenje te osjeti u tijelu da je ozdravila od zla.
    30Isus odmah u sebi osjeti da je iz njega izišla sila pa se okrenu usred mnoštva i reče: »Tko se to dotaknu mojih haljina?« 31A učenici mu rekoše: »Ta vidiš kako te mnoštvo odasvud pritišće i još pitaš: ‘Tko me se to dotaknu?’« 32A on zaokruži pogledom da vidi onu koja to učini.
    33Žena, sva u strahu i trepetu, svjesna onoga što joj se dogodilo, pristupi i baci se preda nj pa mu kaza sve po istini. 34On joj reče: »Kćeri, vjera te tvoja spasila! Pođi u miru i budi zdrava od svojega zla!«--------------------------------------------------------------------- --------

    Možeš li makar malo razabrati iz ovoga @blogi, čemu si se rugao.
    Aha, umalo zaboravih. Koje lijepe teme, ali nećemo gubit vrijeme.
    Pnz 22,5
    5Žena ne smije na se stavljati muške odjeće, a muškarac se ne smije oblačiti u ženske haljine. Tko bi to činio bio bi odvratan Jahvi, Bogu svome.
    --------------
    Nedavno je u jednoj američkoj školi ravnatelj srednje škole naredio djeci (to je duh Clintonovih ideja) da svi dečki obuku ženske haljine, a cure mušku odjeću. Roditelji se pobunili pa nije prošlo, ali će oni uporno nastojati dalje provoditi fašistoidnu gendersku agendu.
    To je ta odvratna i ružna Hillari. Bogu se ogadila.
    Vidio sam da se Kolindi lice smračilo kad je bila u njenoj blizini.
    Nikakvo čudo.

    avatar

    11.03.2015. (17:22)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @jeronime, velika hvala za citate Batarela sa fejsa. Valjda će on saznati za moj blog, ja nisam na fejsu. Pozdrav.

    avatar

    11.03.2015. (17:27)    -   -   -   -  

  • geomir

    A vidi Hilarice!!! Monika se more sakrit!!
    A Merkelca ka blažena Gospa!! :-))))

    avatar

    11.03.2015. (17:53)    -   -   -   -  

  • Blogs ;)

    @barti, tolko mozgaš, a ništa u gljavu ;))
    Teško da bi Isusa dobio u raskošne haljine. U traperice mozda ... ;)

    avatar

    11.03.2015. (17:56)    -   -   -   -  

  • geomir

    "Žena ne smije na se stavljati muške odjeće,
    a muškarac se ne smije oblačiti u ženske haljine.
    Tko bi to činio bio bi odvratan Jahvi, Bogu svome."


    @Barti, koliko to žena danas ne nosi gaće ka muški!???
    Biće ih zato Jahve ne voli!?? :-)))

    avatar

    11.03.2015. (17:59)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @geo, trebalo je vremena da Bog među ljudima postigne jednakopravnost između muška i ženska. On je to postigao samo unutar crkve. Sve drugo je šarena laža. Evo npr pojava knjige i filma -Pedeset nijansi sive - govori o tome kako je duhovno propali zapadni liberalno ateistički svijet napravio psihološku ravnotežu između ko fol (feminističke) jednakosti između muška i ženska i potrebe da se iskaže sirova muška agresija prema ženama. Što se liberalnim ženama toliko dopalo da je knjiga već rasprodana u 100 milijuna primjeraka.
    Puste priče i liberalne laži o jednakosti su se tu pokazale kao obične laži. A ravnopravnost između muška i ženska u katolika uključuje jednakopravnost uvažavajući različitost između spolova. Tako je žena kroz povijest više trpila jer je to bilo pravedno, obzirom da je na njoj bila veća osuda zbog istočnoga grijeha. Naime Bog ne oprašta nijedan grijeh. Rekao je _Ako uberete ploda i pojedete, umrijet ćete. -Eva je prva sagriješila i nagovorila je Adama da sagriješi i na njoj je veća osuda. Pa valjda je jasno kad netko npr prvi ukrade auto i nagovori nekoga da također krade auta, da je taj prvi pod većim pravnim sankcijama. Ili ako krade npr prvi afričke šljive :)
    Prema tome za svaki grijeh morala je biti (u Starom zavjetu) žrtva neke čiste životinje, da bi se grijeh oprostio. Poslije je Isus sve grijehe svojom Patnjom preuzeo na sebe, pa nije bila potreba da se ubijaju životinje. Nema oproštenja bez nečije patnje. Isus je patio za sve ljude. Obzirom da je bio Bog, onda je to moglo proć kod Oca nebeskoga. Tako smo spašeni ako se ispovjedimo svećeniku, koji ima vlast od Isusa da oprašta grijehe.
    Valjda je došlo vrijeme da mogu objaviti zašto žene ne mogu biti svećenice, ali neka još malo. Nek se ateisti i (njemačke) izdajice vjere još malo blamiraju. Kličem se sa štovanjem.
    PS Hahaha, nije vam jasno zašto je žena duže vremena bila nečista kad bi rodila žensko.
    Žene su u Raju Zemaljskom trebale rađati tako da bi dijete izlazilo kroz trbuh na čudesan način. Bez boli. Ali nakon pada pramajke, žene su pravedno kažnjene (ne može Pravda koji je Bog, protiv svoje riječi, a rekao je- Ne beri......) i rečeno im je -U boli ćeš rađati djecu. -Naravno da rađanje ženska je proizvodilo posljedicu prljavosti (duple) jer sve što nije u volji Božjoj je prljavo. Volja Božja je bila da se muško i žensko 'sastaju' u čistoći, bez požude, i da žena rađa u dostojanstvu materinstva koje je isključivalo bol. Ali eto Eva je drukčije odlučila.
    @geo, o ovome sam pisao deset puta opširnije, pa te molim preciziraj šta ti nije jasno?

    avatar

    11.03.2015. (18:00)    -   -   -   -  

  • geomir

    @Barti, u onom linku na blog Tyche rič je o
    Biblijskom odnosu prema ženama,
    zato pusti Abrahama, a osim toga s onim komentatorom
    Tyche nije mogla debatirat, jer se on pokazao da je neozbiljan.

    Molim, koji od ovih citata svetih ljudi (muškarčina) nije točan?

    Sveti Ivan Damaskijac:
    "Žena je kćer laži, stražar pakla, neprijatelj mira; kroz nju je Adam izgubio raj".

    Sveti Ciprijan:
    "Žena je instrument koji đavao koristi da bi se dokopao naših duša".

    Sveti Ante:
    "Žena je vrelo ruke đavolove, njen glas je šištanje zmijurine".

    Sveti Grgur Veliki:
    "Žena ima otrov zmije otrovnice, pakost aždaje".

    Sveti Augustin Hippo (354 do 430 n.e.).
    "U čemu je razlika ako se radi o supruzi ili majci ?
    I dalje se radi o Evi zavodnici od koje se moramo čuvati u svakoj ženi......
    Ne vidim u čemu bi žena bila od koristi za muškarca, ako se izuzme njena funkcija rađanja djece."


    Sveti Alban (4. st.)
    "Naći poštenu ženu je kao naći jednu jegulju u vreći od 500 zmija otrovnica.
    A ako rukom tražite po vreći i nađete jegulju, znajte da je držite za mokar i sklizak rep."


    Martin Luther (1483 do 1546):
    "Ako se one umore [žene] ili čak umru, nije važno.
    Neka umru kod porađanja, zato su i ovdje."

    avatar

    11.03.2015. (18:17)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti, šta je ovo, zdravlja ti? :))

    avatar

    11.03.2015. (18:25)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    @barti je ko onaj što je "otkrio" bosanske "piramide". Nesalomljiv! ;))

    avatar

    11.03.2015. (18:53)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @barti, tolko mozgaš, a ništa u gljavu ;))
    Teško da bi Isusa dobio u raskošne haljine. U traperice mozda ... ;
    @blogs, neka si mi napomenuo. Svaka Osoba Presvetoga Trojstva ima svoj vlastiti 'modni izričaj (mea culpa).
    Otac je u eri Oca (era izabranog izraelskog naroda) preferirao kićene haljine (ne odmah). To je najviše došlo do izražaja kod Šimuna Makabejca koji je prvi uveo demokraciju i skupštinu u Izrael. On se obukao u purpur. (današnji kardinali su skromniji).
    Za Isusa znamo. Skromnost, traperice itd. Šalim se i on je morao nositi propisanu odjeću, dugu košulju ali skromnu.
    A za Duha Svetoga vidjet ćemo u Tisućgodišnjem kraljevstvu. (znam ali ne smijem pričat).
    @geo, sa svima se slažem i vjerujem im jer su oni ispovjedali dotične dame koje su tako 'raskošno' opisali. (isključujem Lutera).
    Naime đavao napada najviše žene vjernice, pa kad se takve 'opuste' onda treba bježat glavom bez obzira (ja sam dvaput bježao). Otuda takve konstatacije. Treba ih stavit u realno vrijeme i prostor, a ne gledat sa pozicije šuplje i isprazno glupe priče Hillari Clintončice.

    avatar

    11.03.2015. (19:29)    -   -   -   -  

  • blogi ;)

    Viš, "Clintončica" bi odmah prokužila da je "@blogs" @blogi ;))
    Javljah ti se sa tableta, bio uključen "ispravljač riječi" pa mi promaklo.

    Duhovi se nemaju razloga kitit!
    A perfekcija nemre bit feudalna, čak je i "nesavršenost" iznad ... ;))

    avatar

    11.03.2015. (19:52)    -   -   -   -  

  • geomir

    @Barti, drago mi je da potvrđuješ da @tyche nije ono izmislila,
    a i ja se slažen s tobom da ima đavlijih žena!!
    Problem je u tome šta oni muškarčine SVE žene
    trpaju u istu košaru.
    Moraš priznati da su takve njihove izjave za svaku osudu!!
    Sv. Augustin i izričito tamo utrpava, a što je i logično kad se kaže "žene",
    i supruge i majke.
    Naravno tvoja mama nije takva, zar ne!??

    Kažeš: "Bog ne oprašta nijedan grijeh."
    A di je ono "milosrdni Bog", "Bog vas voli", ..... itd.???
    Ja se nada da će mi sve oprostit i još ispeć janjčića,.... kad se vratin u stado!!?? :-)))

    Da preciziram što mi nije jasno!!
    Sve mi je nejasno!!

    Di to piše da bi "dijete izlazilo kroz trbuh na čudesan način. Bez boli."??

    Koliko puta te tvoja dica NISU poslušala i jesi li ih tako strašo i okrutno kaznio!??
    I ne samo šta je kaznio Evu, nego i sve žene ni krive ni dužne, do vječnosti.
    Nimalo mi se ne sviđa takav karakter!!

    Kažeš: "Volja Božja je bila....."
    Svaka čast, ti znaš njegove želje koje i nije pokazao!!! :-)))

    avatar

    11.03.2015. (22:23)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @blogs, niđe veze. skužio sam da si to ti, blogs.
    @geo, naravno da je Bog milosrdan, jer je Njegov Sin milosrdan, pa po njemu i On. Ali je i Pravedan, i to prvo pravedan.
    Ono o izlaženju djece sam 'posudio' od Marije Valtorte. A ona je za mene prošireno Evanđelje. A i uklapa se u sve dogme, uz malo razumske mašte. Uostalom Isus je prošao kroz zid dvorane kad je posjetio apostole nakon uskrsnuća. Pa je logično zaključiti da je prošao i kroz zid trbuha kad se rađao. Pa i mi ćemo imati te sposobnosti nakon Velikog dana Boga svemogućeg. Naravno ne svi.
    Pokazao je Bog kroz bibliju šta je Njegova volja bila u Zemaljskom raju. To makar nije teško isčitati.
    Naravno da ti puno toga nije jasno. Tako će i ostat, jer tek kroz vjeru razum dobiva i duhovne uvide. I mozak počinje asocijativno povezivat dijelove biblije. Dotad ćeš uvijek bit pun pitanja. Često istih.

    avatar

    11.03.2015. (23:49)    -   -   -   -  

učitavam...