Komentari

nemezis.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • Annaboni

    Dojenje je HRANJENJE DJETETA!

    E, pa ako si normalana žena , onda shvati da dojenjem hraniš svoje dijete na bilo kojem mjestu gdje je gladno.
    To, što bi eventualno imala neku lijepu maramu da prekriješ dojku , to je samo radi znatiželjnika , a ne radi sebe. Ti ionako znaš, da su tvoje dojke lijepe i potrebne

    Živila ti meni i budi pametna--------doji.!

    avatar

    05.03.2015. (11:10)    -   -   -   -  

  • Lastavica

    Ma ne smeta nikome, nego muškarci to vole vidjeti iz estetskih razloga,
    a žene koje nemaju što pokazati, prave se moralistima.

    avatar

    05.03.2015. (11:42)    -   -   -   -  

  • Neverin

    a to sa sakrivanjem dojenja je valjda neka moralistička korektnost u društvu koje poslje plaća ulaznicu za 50 nijansi sive u potrazi za tim precjenjenim nazovi zabranjenim grijesima :)

    mislim da se treba ponašat u ovom slučaju onako kako su naši preci u pećinama dok nisu izmislili moral :D

    avatar

    05.03.2015. (13:03)    -   -   -   -  

  • ina

    I ja se pokušavam educirati koliko mogu, ali nekako mislim što god da napravim, na kraju neću biti spremna. Potrudit ću se ne odustati i ako bude teško. Moja mama moju prvu sestru nije dojila skoro uopće, a drugu je dosta dugo. Zanimljivo što ova prva nema nekih alergija i bolesti, a ova dojena i alergije i upale pluća i svega po redu, ali valjda se tako posložilo :) Imam frendicu koja ima curicu od 9 mjeseci i još uvijek doji i to kamo god ide bez ikakvih pokrivanja. To mi je skroz nekako normalno. Mislim da ne treba pretjerivati - tipa ako u trgovačkom centru postoji prostorija za dojenje, treba je iskoristiti, ali s druge strane ne treba pustiti dijete da gladuje ili izvodti čuda s prekrivalima ako nema drugog izbora. Sise su ionako svi vidjeli. Držim nam fige da izbjegnemo probleme s ranicama, upalama, nedovoljno mlijeka i slično, a onom kome smeta će smetati, nije to do nas.

    avatar

    05.03.2015. (14:24)    -   -   -   -  

  • .

    - Kao da je krava a ne žena - čuh jednom prilikom kako se s gađenjem odbija takva "animalna gesta" u javnosti.

    A rekoše, valjda, oni koji su uživo vidjeli samo ljubičastu kravicu što pravi čokolade, i priznaju samo mlijeko za ljude proizvedeno na policama dućana.

    Tamo gdje pametan popusti, budala likuje.

    avatar

    05.03.2015. (14:29)    -   -   -   -  

  • Lilianke

    Samog dojenja glede, ako osoba nema zdravstvenih problema (tipa bolova u grudima, upala i sličnog) i ima mlijeka, dojenje je najpraktičnija stvar na svijetu. Nema pranja bočica, razmišljanja o stvarima koje valja nositi sa sobom da dijete nije vani gladno, klopa je uvijek spremna i pripravna za hranjenje. I mami i bebi super.
    Tek kad izađeš iz faze dojenja, shvatiš koliko je praktično to sve skupa bilo i bude ti žao da je tako kratko trajalo.

    Glede dojenja vani, čin samog vađenja dojke iz odjeće nekom je, a nekom nije neugodan. Pretpostavljam da je to slično skidanju na plaži, neki vole biti nudisti, ili u toplesu, neki se pak srame (pred muškarcima, nepoznatima, svima, poznatim ljudima itd....) ako su tako odgojeni...i to sve skupa nije bitno i normalno je skroz. Ako se sramiš gole grudi pokazati , malo se okreneš na stranu da se dijete prikopča :)
    Od tog časa si tako i tako poprilično pokrita samim djetetom, a možeš se i dodatno zakamuflirati. Sve to skupa uopće nije važno.Glavno da ima mlijeka i da beba papa.

    A naravno, sama ideja i čin hranjenja djeteta valjda neće nikog normalnog smetati.....

    avatar

    05.03.2015. (14:44)    -   -   -   -  

  • O-da životu!

    Hahaha,super naslov!
    Volim vidjeti kad žene doje i to je njihova osobna stvar.Nikako ništa vulgarno ni ružno-to je bebina hrana. Oba puta sam dojila samo četiri mjeseca,nisam više imala mlijeka.Nisam se opterečivala,ali u javnosti bih se malo sakrila,kamuflirala,da baš te sise nisu na prozoru.Ako druge žene rade drugačije,ne osuđujem,to je osobna stvar.Bitno da doje,treba poticati.

    avatar

    05.03.2015. (16:25)    -   -   -   -  

  • Bergaz

    Komentar u sklopu priložene slike govori sve tim moralističkim "gadljivcima": "Please feel free to put a blanket over your head".
    U godinama kad se to i nas ticalo bili smo, srećom, okruženi "normalnim" društvancima pa se "to" smatralo, bez ijedne riječi nedoumice, samo po sebi razumljivo (selbstverständlich).

    avatar

    05.03.2015. (17:49)    -   -   -   -  

  • walker gjuro

    ...majčino mlijeko je nešto najbolje na svijetu, tak vele djeca ;))...ja mogu samo reći da najbolje od majčinog mlijeka jest : ambalaža ! :))

    avatar

    05.03.2015. (18:21)    -   -   -   -  

  • malo ti malo ja

    Ma otkači moraliziranje, prazne priče i savjete bez pokrića.
    Za svoj komoditet i ljubav prema djetetu, izvuci, prikači,
    spremi, na bilo kojem mjestu, u bilo koje vrijeme, dijete
    nema osjećaj nelagode, samo gladi. Radi sebe, možeš
    se nečim blago prekrit, premda..., nema ljepše slike na
    svijetu do djeteta na majčinim grudima, sve ostalo su
    gluposti. Slijedi svoje osjećaje, višestruko će ti se vratiti, a
    ono, kako grudi "Izduše"..., laž, sve se to vrati u normalu, sretno:))

    avatar

    05.03.2015. (19:23)    -   -   -   -  

  • Nosce te lorem-ipsum

    Nisam gledala previše žena koje doje ali ove koje jesam nisu bile zadrte pa su sise bile na izvolte :)
    Isto kao što ćeš djetetu za 5 godina ležerno staviti pijat na stol da jede, s tom ležernošću pristupaj i hranjenju dok se prikopčava na sisu :)

    avatar

    05.03.2015. (23:22)    -   -   -   -  

  • Špagica - vodič za mlade roditelje

    u društvu u kojem je pokazivanje cica vrhunac profesionalnosti estradnih djelatnica, u kojem se kažnjavaju biciklisti novčanim kaznama jer su na biciklističkoj stazi zaobilazili parkirane automobile, u društvu u kojemu lopovi deložiraju obitelji koje zbog pohlepnih kapitalista nisu mjesecima dobili plaću, a državnici moraju služiti zatvorske kazne, u takvom društvu smiješno mi je uopće upotrebljavati riječ moralno i nepoćutno.

    inače, slažem se sa Lili. ti ćeš raditi onako kako tebi paše, bitno je da je tebi i djetetu ugodno, a sve ostalo je sporedno. mene je dosta začudio taj stav oko dojenje i iznenadio, pogotovo drugih žena, jer sam malo slobodnije i drugačije odgojena, a nakon poroda izgubila sam svaki osjećaj srama u tom pogledu. ali, kad je dijete gladno, sve ostalo oko tebe ti je nebitno. ja sam dojila svugdje, a ako je nekome to smetalo, njegov problem :)

    avatar

    06.03.2015. (08:16)    -   -   -   -  

  • double-trouble

    Lilianke je sve rekla
    sretno vam kad se ugledate napokon :-)
    sve ostalo ide prirodnim tijekom...

    avatar

    06.03.2015. (08:54)    -   -   -   -  

  • Euro

    ja volim gledati a bogami i dojiti hehe

    avatar

    06.03.2015. (10:26)    -   -   -   -  

  • Dojilja

    Dojenje je super stvar! Svakako nastojte dojiti jer osim što je to najzdravija hrana za bebu, to je i posebna veza između mame i bebe, i koliko god trajalo, prekratko je:). Može biti problema u početku, ali svakako se onda obratite za pomoć nekom tko ima iskustva s tim, masirajte dojku ukoliko primijetite da nastaje kvržica, dojite dijete češće (ionako je najbolje dojiti na zahtjev, to je moje mišljenje...), i mijenjajte položaj ukoliko je dojenje bolno, jer to ne smije biti....Sretno!!!

    avatar

    06.03.2015. (13:51)    -   -   -   -  

  • Fotografi svih zemalja, naoružajte se

    S jedne strane, je kakti problem ženam zakloniti sisu i dijete koje sisa od pogleda javnosti, kada doji na javnom mjestu, no s druge strane, one koje su najglasnije protiv pokrivanja sisa za vrijeme dojeljnja u javnosti, bi se garant prve pobunile kada bi se našle u kadru nekog fotografa koji to ovjekovječi na javnoj površini, pozivajući se na "privatnost"....

    avatar

    06.03.2015. (15:46)    -   -   -   -  

  • majra

    Ako ne želim dojiti pred ocem, ili cijelim svijetom, zastarela sam i nisam moderna?
    Ma 'ajde molim te :)
    A šta je s onim majkama koje doje kad dijete ima koju godinu? I njih doje na ulici?

    avatar

    07.03.2015. (10:41)    -   -   -   -  

  • a

    O bože kojoj budali smeta sisa, mislim stvarno kud ovaj svijet ide :)))

    avatar

    07.03.2015. (12:43)    -   -   -   -  

  • Mela

    Dojila sam, i dohranjivala. Nikada pred drugima, jer sam se sramila i bojala zlokobnih pogleda, iako sam za to da se doji gdje god je to potrebno. Oni kojima smeta neka okrenu glavu.

    avatar

    07.03.2015. (15:06)    -   -   -   -  

  • Sredovječni udovac

    E, sad se ja osjećam nastranim jer stalno vidam žene koje slobodno doje na otvorenom, a svi pišu da ih ne vide...

    avatar

    07.03.2015. (15:21)    -   -   -   -  

  • plavi zen

    baš sam prije par dana pisala o tome...dojenje na plaži...ljudi se još uvijek ponašaju kao da je to neprihvatljivo ponašanje u javnosti...većina... ako ćeš dojiti samo kod kuće, onda računaj da godinu dana nema normalnih izlazaka, šetnji...

    avatar

    07.03.2015. (21:47)    -   -   -   -  

  • Pinkeye

    dojila sam svoju zvijer dvije godine, kad je bila skroz mala posvuda, iza godine rjedje jer je tad cicala vecinom samo za spavanje. i u te dvije godine zbilja se ne sjecam negativnih komentara ni od poznatih ni nepoznatih, dapace, cesto bi se prolaznici s odobravanjem nasmjesili. mozda je do mog bolimekua stava. a mozda su u sumi;)

    avatar

    08.03.2015. (22:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...