Komentari

budan.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


 • borivoj

  A tvoje pisanje me opušta. Inače kad vidim dugi post kosa mi se naježi. Samo kod tebe gušatam. Što duže to bolje.

  Mela @ Brod u boci

  avatar

  02.03.2015. (08:20)    -   -   -   -  

 • borivoj

  TKO SE ZENI BOGATOM ZENOM,
  DOBIVA UPRAVNIKA A NE ZENU. Anaxandrides

  avatar

  02.03.2015. (08:21)    -   -   -   -  

 • borivoj

  2. ožujka 2015.

  Komad indijske slastice od brašna grama mysorepaak ima slatkoću, težinu i oblik; to troje međusobno ne može biti odvojeno. Svaki njezin maleni dio ima sva ta tri aspekta. Kad ju staviš na jezik, u istom trenutku prepoznaješ okus, težina se smanjuje, a oblik se mijenja. Isto tako, pojedinačna duša (jiva), atman i uzvišeni Gospod (Paramesvara) nisu odvojeni, oni su jedno. “Ja sam štovatelj. Svijet je dar. Bog je Gospodar kojemu bogoslužimo.” Svaki dan u svom umu imajte tu viziju i živite u skladu s njom. Tada je vaš život jedno dugo neprekidno služenje Gospodu. Tijekom vremena osjećaj Ja i Ti ubrzo će nestati, svi tragovi sebstva bit će uništeni. Život se zatim preobražava u potpunu usmjerenost na Gospoda (hariparayana).

  (Prema Vahini)

  Shvatite da se iskrena radost sastoji u jedinstvu s Bogom. (Baba)

  avatar

  02.03.2015. (08:22)    -   -   -   -  

 • borivoj

  "INSTIKT KOD ZENA JEDNAK JE
  OSTROUMNOSTI VELIKIH LJUDI". Balzak

  avatar

  02.03.2015. (08:22)    -   -   -   -  

 • borivoj

  27. veljače 2015.

  Ljudi čine veliku pogrešku ako se identificiraju s tijelom. Oni skupljaju razne stvari za održavanje i ugodu tijela, makar ono s godinama postaje slabo i oronulo! Je li moguće odgoditi smrt? Svi moraju otići kad dođe nalog Boga smrti (Yama). Pozicija, ponos i moć – u trenutku smrti sve to nestaje. S tom spoznajom dan i noć težimo ostvariti Više Sebstvo čistoćom tijela, uma i duha. Za tu svrhu tijelo kao vozilo mora biti održavano. Ali zapamtite, vi niste ovo tijelo, ovo tijelo ne može biti vi! Sve dok ne ostvarimo svrhu zbog koje nam je dano ljudsko tijelo, naša je dužnost bdjeti nad njim i zaštititi ga od ozljede i invaliditeta. Baš kao što vunena odjeća zimi pomaže izdržati jake udare hladnih oluja, a ljeti bude odbačena, tako i materijalno tijelo gubi svoju važnost čim hladne oluje materijalnog života više ne utječu na vas.

  (Prema Vahini)

  Svrha življenja je ostvariti življenje u Bogu. Svatko ima pravo na tu osviještenost i ostvarenje. (Baba)

  avatar

  02.03.2015. (08:24)    -   -   -   -  

 • borivoj

  VATIKAN - Australski kardinal George Pell, zadužen za gospodarska pitanja u Vatikanu, otkrio je da su pronađene stotine milijuna eura koje su bile "spremljene" na računima brojnih odjela Svete Stolice, a nisu se vidjele u njezinim financijskim izvješćima.

  U članku koji će sutra objaviti britanski časopis Catholic Herald, Pell objašnjava kako to otkriće znači da je financijsko stanje Vatikana bolje nego što se mislilo.

  "Zapravo smo ustanovili da je stanje mnogo zdravije nego što se činilo jer je nekoliko stotina milijuna eura bilo pohranjeno na pojedinačnim odjelnim računima i nije se vidjelo u financijskim izvješćima", napisao je kardinal, kao što se vidi iz dijela članka objavljenog u četvrtak.

  Australski kardinal ni na koji način ne spominje mogućnost da je riječ o zloporabi, već tumači da su vatikanski odjeli dugo imali "gotovo potpuno odriješene ruke" glede svojih financija i da su se ponašali po "ustaljenim obrascima" u vođenju poslovnih knjiga.

  Pell je autsajder iz anglofonog dijela svijeta, kojega je papa Franjo pozvao iz Sidneyja u Rim kako bi preuzeo nadzor nad vatikanskim financijama, kojima su desetljećima, često krajnje netransparentno, upravljali Talijani.

  "Bilo je nemoguće da itko precizno dozna što se zapravo događa", rekao je Pell, čelnik novouspostavljenog Tajništva za gospodarstvo Svete Stolice, koje je neovisno od donedavno vrlo moćnog Državnog tajništva, kojem je papa Franjo oduzeo veliki dio utjecaja.

  avatar

  02.03.2015. (08:27)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...