Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


 • Mela

  Građanski i zdravstveni odgoj su i prije bili u školskim planovima unutar različitih predmeta. Sada svaki taj sat treba posebno naglasiti ( zabilježiti) i potkrijepiti pripravom i materijalima. O domovini se uči kroz cijelo školovanje u raznim predmetima i potiče se djecu na domoljublje i rodoljublje uz obavezno uvažavanje i poštivanje svih ostalih naroda ( učenje toleranciji). Nekima tolerancija smeta i nazivaju nas nedomoljubima.

  avatar

  01.03.2015. (11:44)    -   -   -   -  

 • jelen

  Izgleda da se nije šalio Twain ono kad je usporedio masakr i obrazovanje?

  avatar

  01.03.2015. (16:29)    -   -   -   -  

 • Neverin

  ide mi na živce kad se prekrojava povijest radi domovinskog odgoja. To što neke stvari nije jednostavno čuti da su se zbile ih neće učiniti manje stvarnima tako da mi Karamarko posebno titra živac sa svojim lažnim domoljubljem.

  avatar

  03.03.2015. (00:18)    -   -   -   -  

 • Pogled izvana

  Cilj obrazovanja u svakoj zemlji je da državi stvori odane i vjerne podanike, dakle - kao što Zoran kaže - potrebno je blokirati sposobnost postavljanja opasnih pitanja.

  Što se prekrojavanja povijesti tiče, nije to neki hrvatski specijalitet, ovdje u Kanadi se uči da su Britanci i Kanađani pobijedili u ratu 1813. odbacivši zločeste Amerikance preko rijeke Niagara, dok u SAD uče da su zapravo oni pobijedili ... Naravno da je u tome zanimljiv usputni podatak da na ovom tlu nije bilo rata već 200 godina, što je nezamislivo u bilo kojem dijelu Europe.

  Još o prekrajanju povijesti: Armenci tvrde da su Turci 1915. pobili 1.5 M Armenaca, a Turci vele da tu ničeg nije bilo ...

  I tako u nedogled. Podsjetilo me to na nečiju izjavu o nepouzdanosti ljudske memorije: "NIkad nije prekasno za sretno djetinjstvo".

  avatar

  03.03.2015. (04:31)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...